WIPRO  Placement Paper   Whole Testpaper   VIT, Vellore-25 Jun 2007

WIPRO  Placement Paper   Whole Testpaper   VIT, Vellore-25 Jun 2007


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

    WIPRO PAPER ON 25th JULY

    Hai,
    I am Sarath kumar from Sri Venkateswara College of Engineering & Technology, Chittoor, Andhrapradesh.I belongs to Computer Science & Engineering branch. I had selected for Wipro on June 25th in VIT  vellore . I want to share my interview experience with you. First of all I will tell u about the selection process of Wipro.

    It consists of 3 rounds.
    1. written test 
    2. Technical interview
    3. HR interview.

    Written test: It consists of 50Q  and the duration is 1 hr.  

    15Q from verbal (topics: active voice & passive voice, reported speech, phrases, antonym, synonym, jumbled word,analogies)

    15Q from aptitude (topics: Blood relations, conclusion from the paragraph, time& work,  theme of the paragraph, probability, avg, areas, si and ci, ratios and proportion  )

    20Q from technical (topics: C , DS, java, c++, general, OS, Unix,  networks)

    Verbal section:
    1. convert the following sentence into indirect speech
    The teacher told the students"Don?t make noise".

    2. convert the following sentence into passive voice
    Will the postman post the letters?
    Ans: Will the letters be posted by the postman.


    3. what is the meaning of the phrase " deep water"

    a) secret  b) serious trouble c) ocean  d)     

    4. In the following options what is the best phrase which replaces the underlined phrase  in the given sentence.

    Children must have to be take care while crossing the roads
    A) should have to be B) must be C) have to be D)should be

    5. Life history of a person written by other person

    a) autobiography   b) biography  c) bibliography  d)

    6. A jumbled word known as G I T  B H R   If  the word is arranged in correct
                                                  1  2  3 4  5  6     
    order then what will be the order of number
    Ans: BRIGHT  (462153) 

    7. A jumbled word known as C E T A R   If  the word is arranged in correct
                                                   1  2  3 4  5     
    order then what will be the order of number
         Ans: TRACE  (35412)

     

    8. Antonym of the word PERSPICUITY
         Ans: vagueness

     

    9. DERANGE = insane  (synonym)

    Correct the underlined part in the following sentence

    10. When I returned my home from office I saw the flower pots are broken infront of my home.

    a)  flower pots were broken b) flower pots had broken c) flower pots has been broken

     

    11. The walls are now wet because yesterday it has been raining.

    a) was raining b) had rained c) has rained  (I expect these are the options )

     

    12. One question is like match the following i.e, one side a word is given and other side    appropriate sentence is given

                  I                                     II

    A.  Employer                   E. The painting is done by an expert hand   

    B.  Superior                      F. Students love their teachers

    C.  Painter                        G. The dog is trained by his male owner

    D.  Teacher                       H. Slaves has fear about their master

    (The II side of the matching options are not exact ,I guess these )

    The answers will be in this form
    a) A-H, B-G, C-E, D-F  b) A-F, B-G, C-E, D-H    the options are like that

     

    13. what is the meaning of the phrase " face the music"

    a) face serious troubles etc

    Two ANALOGIES are there I can?t remember those

    14.             : awareness  ::  ____________     (left side there  is some word given I forgot )

    15.             : moribund   :: ____________

     

    Aptitude Section:

    1. The sharp decline in the mortality since 1941 shows that who argue that the  introduction of new chemicals has caused serve health problems are mistaken from 1940-1979, the average life expectancy for the entire United States population increased from 63.6 to 73.6 years, and the total age adjusted death rate declined by forty five percent, including decline in every age, sex and racial group. There were also the years in which there was a dramatic increase in the
     use of new chemicals in this country. Clearly, then those modern aids to industry have no adverse effects on the general health of society. Which of the following is an assumption underlying the conclusion of the passage above?

    A) The increase in life expectancy in the United States was paralleled by   corresponding increases in other countries.
    B) The growth in the average life expectancy in the United States cannot be attributed to any single factor, but is a general phenomenon.
    C) The increase in life expectancy would not have been greater if there had not been an increase in the use of chemicals. 
    D) Growth in the use of chemicals was a crucial factor in the development of industry from 1940-1979.

    2.  There is a family of six persons P,Q,R,S,T and U.They are Lawyer, Doctor, Teacher,  Salesman,Engineer and Accountant. There are two married couples in the family. S, the salesman is married to the Lady Teacher. The Doctor is married to the Lawyer U, The Accountant is the son of Q and brother of T. R, the Lawyer is the daughter-in-law of P. T is the unmarried Engineer. P is the Grandmother of U. Which is the profession of P?
    a)Lawyer            b)Teacher           c)Doctor             d)Accountant
    Ans:  b

     

    3. There are 6 volumes of books on a rack kept in order(i.e vol.1, vol.2 and so on). Give the position after the following changes were noticed.
        All books have been changed.
        vol.5 was directly to the right of vol.2.
        vol.4 has vol.6 to its left and both weren't at vol.3's place.
        vol.1 has vol.3 on right and vol.5 on left.
        An even numbered volume is at vol.5's place.
    Find the order in which the books are kept now.
      a)2,5,1,3,6,4        b)4,1,3,6,5,2         c)5,4,6,3,1,2         d)3,5,4,2,6,1

    4.Examine carefully the following sequence of numbers:
         1
         11
         21
         1211
         111221
         312211
         13112221
         1113213211
         31131211131221
         13211311123113112211
    hint: ( in first row one 1, in 2nd row two 1s, in 3rd row one 1,........
    Although the sequence appear to behave totally at random, In fact , after the first sequence, each sequence is constructed in a precise and methodical way based on the previous one. What is the next sequence?

    a)11322212311233113232211211                  b)11131221133112132113212221
    c)11131221133112221132122211                  d)11131221133312112211321222
    Ans : c   (not confirm)

     

    5.   I) C is father of N but N is not son of C.
          II) M is daughter of B and sister of P.
          III) P is brother of N.
          Which of the following is can not be inferred from the information given?
    a) N is brother of P        b) B has three children     c) N is younger to P   d)B has
    Ans: c


    6. If the class marks in frequency distribution weights of students be  128,137,146,155,164,173&182kgs then,the first class boundary is
    A)121.5                B)122.5               C)123.5                 D)124.5

     

    7.  9 laboures can complete the construction of a wall in 18 days.How many less days will 12 laboures take to complete the same wall?
    A)2 1/2                 B)4 1/2                  C)13 1/2                   D)1/2

    Ans: B

     

    8. The rectangle box with square base is open at the top.The maximum volume of the box made from 1200 m2 tin,in m3 is:
    A)2000                  B)2500                C)3000                D)4000

     

    9. A person was fined for exceeding the speed limit by 10 km/hr.Another person was also fined for exceeding the same speed limit by twice the same.If the second person was traveling at a speed of 35km/hr,find the speed limit.
    A)19km/hr            B)27 km/hr         c)30 km/hr             D)15 km/hr

     

    10. The difference between the compound and simple interest on a certain sum for 2 years at the rate of 8% per annum is Rs.80,What is the sum?
    A)11,880                B)12,500             C)13,250                D)14,270

     

    11. The ratio between two numbers is 5:7 and their product is 560.What is the difference between these two numbers?  
    A)8                  B)12               C)6                           D)21

    Ans: A

     

    12. In a family Reshma is elder sister of Ragini.Soni is Reshma's daughter and Saloni is Soni's cousin.Ragini's mother is Rajani.Ramani is the sister-in-law of Reshma.Who is Soni's grandmother?  
    A)Reshma                B)Ragini                C)Rajani                   D)Ramani  

    Ans: C

     

    13. The mean and the variance of a binomial distribution are 4 and 2 respectively.Then the probability of 2 successes is:  
    A)37/256                 B)219/256               C)128/256                 D)28/256

    Ans: D

     

    14. Take any positive whole number not greater than 50.If  the number is even, divide it by 2.If the number is odd,multiply it by 3,and add 1 to the result.Apply the same method to the resulting numbers until you finally arrive at the number 1.shown below is the chain of numbers that results from this method if you begin with 15.

    15->46->23->70->35->106->53->160->80->40->20->10->5->16->8->4->2->1

    As you can see, the number 15 requires 17 steps to end up at 1.Of the numbers not greater than 50,which takes the longest to reach the number 1 ?
    A)26                         B)27            C)28                       D)17
    Ans: B

     

    15. After spending 2/3 of his salary on rent and food items and 1/4th of the remaining on transportation,Rajesh has 6000 with him.How much did he pay on transportation?
    A)Rs.2000                 B)Rs.4000                C)Rs.6000               D)Rs.1000

    Ans: A

     

    Technical Section:
    1. what is the o/p of the program

    main()

         {

       incr(); incr(); incr();

          }

        incr()

       {

          static int i;

           printf(?%d?,++i);

        }

    a) prints 123      b) prints 111   c) prints garbage value   d) error

    Ans: a

     

    2. what is the o/p

         main()

         {

        char a[3][4]={ ?abcd?, ?efgh?, ?ijkl? };

      putchar(**a);

          }

    a)     syntax error  b) prints some letter in those given  c) prints garbage value d) 
    ( The above program may not be the exact one but the same with small changes in the letters given above)

     

    3. what is the o/p  (I can?t exactly remember this program and options)

    main()

    {

       int i=123;

       printf(?\06%d?,i);

    }

    a) 123   b) 0123  c)  00123  d) error
     

     

    4.  After compiling a c program in UNIX using gcc compiler the executable file will be

    a) a.out  b)  a.exe   c) a.bat  d)

    Ans: a

     

    5. In UNIX the commands like date, cat ,ls etc., are present in

    a) /dev    b)  /bin and /usr/bin  c) /etc  d) /tmp

    Ans: b

     

    6. which of the following is not a data structure

    a) stack   b) queue    c) tree  d) none

    Ans:  d

     

    7.  If we declare a variable with which of the following keyword so that its value  will be automatically initialized to 0.

    a) auto  b) static  c) extern  d) register

    Ans: b

     

    8.  The language in which we can represent class and  all its members with some graphical symbols

    a) Unified graphical language  b) Unified Modelling language  c)      d) 

    Ans: b

     

    9. Thrashing means

    a) excessive page i/o  b) no paging  c)             d)     

    Ans: a

     

    10. The principal author of c++ is

    a) Dennis Ritchie   b) James Goslings  c) Bjarne Stroustrup  d) Grady Booch

    Ans: c

     

    11. main()

    {

       int i=2;

        if(0==fork())

         {

         i+=2;

       }

       else

       {

       wait(0);

       printf(?%d?,i);

       }

    }

     

    a)     i+=2 is executed only by child  b) i+=2 is executed only by parent c)  d) 

    Ans: b (not confirm)

     

    12. The EIDE is connected to which part in a computer

    a)  sound card b) video card  c) hard disk  d)none

     

    13. In batch file which of the following is used to display messages to the user  (just like comments) those are not commands i.e., they will not execute

    a) #     b) ;       c) REM      d)   HIDE

    Ans: c

     

    14. If an exception is uncaught by exception handler then   ( some choices are given like)

    a)     it will call exit  b) it will call abort  c) it will return to main d) 

     

    15.In UNIX scheduling is for

    a) to give priority for the processes which are waiting for a long time for I/O

    b) for n

    c)

    d)

     

    16. The use of typed operator is

    17. The rotating disks which are used in older systems are replaced with

    a) ROM     b)  Flash memory   c)  holographical memory  d)  
    (The last two choices I did?t remember)

     

    18.  one question related to computer networks i.e., given some data transfer  rate like 1.3 Mbps  to 9Mbps

    a) down load rate  b) transmitting rate  c)      d)

     

    19. In an array there are some elements stored in ascending order if we        need to search an element then we will search the fourth element if that   is bigger than search element then we will search the three previous elements otherwise we will search three elements which are present next to that fourth element (and something is given) and asked that to get a minimum number of searches where the element should be

    a) at the end of the three numbers b) at the beginning of the three  numbers  c)     d)       

     

    Total no of students attended for the interview were about 1000 and the no of students cleared the written are about 250;

    Technical Interview:
    I got call from the interviewer at around 7:30 P.M. . The technical interviewer was very cool and friendly and he made me to feel free. But you must express your views confidently and you must have a smily face.
     The questions asked for me were

    1.      Tell me about yourself

    2.      About my mini project and he asked some questions on it. We need to explain in such a way that he should get impressed.

    3.      What are the various searching techniques and explain with examples.

    4.      what is paging and segmentation

    5.      how many tree traversals are there?

    I told 3.

    He asked why we need three. I told something.

    He was very cool and said that u need to put a question why for every concept or topic so that u can get good knowledge and good grip on subject.

    6.      And asked some general questions like if I had a company and I
    will give u job but without any salary for 5 months, what will do.

    And if wont pay salary for another 1 year what will u do.
    That?s it the T.I for me and finally he told that OK sarath I was impressed with ur performance . Thank  u.
    After completion of TI he will give u application form and told u to go to the HR.  


    The number of students cleared T.I are 91.

     

    HR Interview:
    It was very easy and cool. Don't feel tense and  nervous before HR. H.R interviewer was a lady . she asked about my achievements ,hobbies and family background.

    Be confident in H.R interview always with a smily face.and eye to eye contact is very important. That's it friends.   Finally 51 students are selected, I was one among those.

    All the best

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.