WIPRO  Placement Paper   Whole Testpaper   D.Y.Patil College Of Engg -21 Oct 2011

WIPRO  Placement Paper   Whole Testpaper   D.Y.Patil College Of Engg -21 Oct 2011


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

    WIPRO PAPER ON 22 nd October, 11  

    Hi Friends,

    First of all I would like to thank this website & those who shared their valuable experiences which helped me immensely..

    I am a student of M.C.A. III, Dept of Comp Sc, Shivaji University , Kolhapur .. Wipro came for Campus Interview at D.Y.Patil college of Engg on 21 st October 2011.

    The placement procedure started at 10.00 a.m. with Pre-placement talk in which they gave us brief idea of Wipro as an organization ( The name WIPRO comes from Western India PROducts). They also gave details about the remunerations & facilities which will be provided to the selected candidates?

             

    After the pre-placement talk there was an aptitude test? There were almost 550 students appearing for the apti..  

    The Aptitude paper had three sections

    1.     Verbal

    2.     Analytical reasoning

    3.     Technical

     

    1)APTITUDE TEST:

    Questions = 50 ; time limit = 50 minutes. no negative marking. Offline (paper & pen) test 

    There was individual cut off for all the sections

    Section1- English, 15 questions

    Direction 1-5 : In each of the following questions, find out which part of the sentence has an error. if there is no mistake  the answer is 'no error'

    1. Neither the plans / suits him and therefore / he decided not to / go out yesterday / No error

        Ans: B

    2. The Cabinet Ministers and the Prime Minister / was at the airport / to receive the foreign dignitary / No error

        Ans : B

    3. While proceeding on leave / he had orally committed that / he will resume after two days/ No error

        Ans : C

    4. The number of people / applying were so large / that the college had to / stop issuing application forms / No error

        Ans: B

    5. a series of lectures / of Indian philosophy / are arranged by the University / No error

        Ans: C

    Directions 6-10: The following questions, consist of two words each that have a certain relationship to each other, followed by four lettered pairs of words. Select the lettered pair that has the same relationship as the original pair of words.   

    6. Illiterate : Uneducated

        A) Country : State    B) City : Village    C) Palace : Hut    D) Vision : Sight

        Ans ; D

    7. Money : Transaction

        A) Life : Death    B) Water : Drink    C) Ideas : Exchange    D) Language : Conversation

        Ans: D

    8. Overlook : Aberration

        A) Mitigate : Penitence    B) Condone : Offence    C) Error : Omission    D) Conviction : Criminal

        Ans: B

    9. Utopia : English

        A) Odyssey : Greek    B) Tulsidas : Sanskrit    C) Monalisa : English    D) Dante : Latin

        Ans: A

    10. Sailor : Pirate

        A) Police : Robbers    B) Lion : Lamb    C) Plant : Fungus    D) Major : Sepoy

        Ans : C

    Directions 11-12 : In each of the following questions, a sentence has been given in Active (or passive) voice.  Out of the four alternatives suggested select the one which best express the same sentence in Passive (or Active) Voice.

    11. I know him.

        A) He is known by me

        B) He was known to me

        C) He has been known by me

        D) He is known to me

        Ans : D

    12. The residents celebrated the Independence Day

        A) The Independence Day  celebrated by the residents

        B) The Independence Day was celebrated by the residents

        C) The Independence Day has been celebrated by the residents

        D) Celebration of Independence Day was done by the residents

        Ans: B

    Directions 13-15 : Pick out the most effective word from the given words  to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete

    13. Even if rains all day I will not be able to .........................my journey

        A) put by    B) put out    C) put off    D) put away

        Ans: C

    14. Help yourself....................whatever you can use without wasting

        A) with    B) to    C) in    D) for

        Ans: B

    15. There is an exception............................every rule.

        A) on    B) to    C) in    D) for

        Ans: B

    Section2-apptitude 15 questions

    The questions 1-7 are based on the following pattern. The problems below contain a question and two statements giving certain data. You have to decide whether the data given in the statements are sufficient for answering the questions. The correct answer is

    (A) If statement (I) alone is sufficient but statement (II) alone is not sufficient.
    (B) If statement (II) alone is sufficient but statement(I) alone is not sufficient.
    (C) If both statements together are sufficient but neither of statements alone is sufficient.
    (D) If both together are not sufficient.
    (E) If statements (I) and (II) are not sufficient


    1. What is the volume of a cubical box in cubic centimetres?

        (I) One face of the box has an area of 49 sq.cms.
        (II) The longest diagonal of the box is 20 cms.

        Ans. D
    2. Is z positive?

        (I) y+z is positive
        (II) y-z is positive

        Ans. E
    3. Is x>y ? x, y are real numbers?

        (I) 8x = 6y
        (II) x = y + 4

        Ans. B
    4. If a ground is rectangular, what is its width?

        (I) The ratio of its length to its breadth is 7:2
        (II) Perimeter of the playground is 396 mts.

        Ans. C
    5. If the present age of my father is 39 yrs and my present age is x yrs, what is x?

        (I) Next year my mother will be four times as old as i would be.
        (II) My brother is 2 years older than I and my father is 4 years older than my mother.

        Ans. C
    6. How many brothers and sisters are there in the family of seven children?

        (I) Each boy in the family has as many sisters as brothers
        (II) Each of the girl in the family has twice as many brothers as sisters

        Ans. D
    7.  x is not equal to 0, is x + y = 0?

        (I) x is the reciprocal of y
        (II) x is not equal to 1

        Ans. A

    8. Find sum of 3 + 5/(1+22) + 7/(1 + 22 + 32) + ......

           Ans. 3n/(1 + n)

    9. Out of 55 eggs 5 are defective. what is % of defective eggs

           Ans:9/11%

     10. 1/8 is divided by 's' , if 's' is increased by 2 times, what is the result.

          Ans: increases two times

    11. For each hour an watch is going slow by 30 seconds. Now time is    

            8a.m.What will be the actual time at 8p.m.

            Ans: 7:54.

    12. If a person walks at 4/5th of his usual spee he reaches 40min late. If he walks at his usual speed how much time does he 
          travels. 

            Ans:160min or 2hr 40min

    13. In a class 80% have passed english,70% passed Hindi 10% did not passed either. If 144 students passed both. What is          
          the total strength of the class.

          Ans: 240. 

    14. Find the least number when divided by 7 gives the reminder 6, when divided by 6 gives reminder 5, when divided by 5          
          gives reminder 4 and so on....

         Ans: 419

    15. If a man stands in front of sun what is the first letter of the direction which is left to him:

          Ans: North(N)


    Section3-technical ,20 questions

    1.  After execution of CMP, a instruction in Intel 8085 microprocessor 

        (a) ZF is set and CY is reset.

        (b) ZF is set CY is unchanged

        (c) ZF is reset, CY is set

        (d) ZF is reset , CY is unchanged . 

        Ans. A

    2. Convert the infix to postfix for A-(B+C)*(D/E)

        Ans. ABC+DE/*-

    3. Picard's method uses _______?

        Ans. Successive Differentiation.

    Predict the output or error(s) for the following:

    4. void main()    {	int  const * p=5;	printf("%d",++(*p));     }

        Ans: Compiler error: Cannot modify a constant value.

    5. main()     {	char s[ ]="man";	int i;	for(i=0;s[ i ];i++)	printf("\n%c%c%c%c",s[ i ],*(s+i),*(i+s),i[s]);     }

            Ans:    mmmm
                        aaaa
                        nnnn

    6.    Identify the recording mode, by which you can record the non-standard object in QTP  

    A)    Standard recording        B)    Analog recording

    C)    Low level recording         D)    None

    Ans:    B

    7.     By default, how many no of tables would be there in a script?

    a)      One        b) Two         c) Three               d) Four

    Ans:    B

    8. The file extension of Shared object repository file is

    A  .MTR        B. .TSR        C. .QRS          D. None

              Ans:    B

    9. To invoke the function which does not return any value, we can use

    a.       call function name            b. function name

    c.       Both A & B                    d.      None

              Ans:    A

    10.  How many bits are needed within a machine code instruction to select a single register in a machine with 16 general registers?

    a.  2                b. 3            c.  4            d. 5

      Ans:    C

    11. which key in any windows screen is used to invoke file menu

                Ans :alt+f

    12. Object which is used for calling the win32 api functions in QTP, we use

            A  extern        B. description        C. environment         D. None


      Ans:    A

    13. What is the result of adding the binary numbers 01000001 and 11111111 on an 8 bit machine?

            A. 11111111            B. 00000000            C. 01111111            D. Overflow

            Ans: D

    14. Which of the following does POP stand for?

        A. Post Office Protocol                B. Peer over peer

        C. Private Office Protocol             D. Post Optical  Protocol

          Ans:    A

    15. Which of the following stages of compilation produces a syntax tree?
            A. Parsing                            B. Code generation        

            C. Lexical analysis               D. Semantic analysis

             Ans:    A

    16. Which of the following is not contained in a system description?
             A.  Internal data flows                 B.  Flows leaving and entering the system        

            C.  Relationship between external entities        D.  Internal components or processes

            Ans: C

    17. What is the result of adding the binary numbers 01000011 and 10010000 on an 8 bit machine?
            A. 11010011        B. 11110011        C. 11001011        D. 11010101

          Ans: A

    18. How is the decimal value for 30 represented in binary?
            A. 00001111        B. 00011010        C. 00011110        D. 00011111

           Ans: C

    19. A memory chip has 8 data lines and 9 address lines. How many bytes can be stored on it?
            A. 511        B.  512        C.  500        D.  256

              Ans: B

    20.  Which of the following devices requires the highest input data transferrate?
               A. mouse            B. Keyboard            C. Floppy disk            D.  CD

             Ans: D

    The results were declared at 12.30 a.m. Out of 93 short listed candidates 32 were finally selected.. I was more satisfied than surprised to hear my name among the selected candidates..  

    So friends? Just believe in yourself? If you think you can, you can..  Hope my experience will help you to some extent..

     

    See you at Wipro?..

    Rahul R. Joshi
     


     
    More Sample Papers

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.