WIPRO  Placement Paper   Whole Testpaper   Bangalore-26 Jan 2010

WIPRO  Placement Paper   Whole Testpaper   Bangalore-26 Jan 2010


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

    1)APTITUDE TEST:

    Questions = 50 ; time limit = 50 minutes. no negative marking. Offline (paper & pen) test 

    There was individual cut off for all the sections

    Section1- English, 15 questions

    Direction 1-5 : In each of the following questions, find out which part of the sentence has an error. if there is no mistake  the answer is 'no error'

    1. The house with all its / furniture and exotic plants / were sold for Rs. 50,000 / No error

        Ans : C

    2. The teacher asked the students / if everyone of them were interested in / going on an excursion / No error

        Ans : B

    3. a physiologist in the last century demonstrated / that puppies will die / if kept awake for more than five days / No error

        Ans : B

    4. It is unfortunate that / many youngsters get / addicted to gamble / No error

        Ans : C

    5. I have seen / that film last year / but I do not remember its story / No error

        Ans: A

    Directions 6-10: The following questions, consist of two words each that have a certain relationship to each other, followed by four lettered pairs of words. Select the lettered pair that has the same relationship as the original pair of words.   

    6. Plants : Coal

        A) Crops : Manure    B) Animals : Oil    C) Cow : Milk    D) Fire : Smoke

        Ans : B

    7. Rectangle : Cylinder

        A) Square : Sphere    B) Circle : Dosc    C) Triangle : Cone    D) Wall : Room

        Ans : C

    8. Expend : Replenish

        A) Exhort : Encourage    B) Formant : Rebellion    C) Defect : Rejoin    D) Encroachment : Occupy

        Ans : C

    9. Graphite : Lubricant

        A) Movement : Friction    B) Iron : Steel    C) Wool : Cloth     D) Diamond : Abrasive

        Ans: D

    10. Cube : Cuboid

        A) Oval : Sphere    B) Square : Cube    C) Sphere : Ellipsoid    D) Triangle : Cone

        Ans: C

    Directions 11-12 : In each of the following questions, a sentence has been given in Active (or passive) voice.  Out of the four alternatives suggested select the one which best express the same sentence in Passive (or Active) Voice.

    11. They are building a house next door to our school

        A) Next door to our school a house is being built by them

        B) Next door to our school is being built a house by them

        C) a house next door to our school is being built by them

        D) a house is being built by them next door to our school

        Ans : D

    12. Have the box broken.

        A) Have the broken box

        B) Break the box    

        C) Get someone to break the box

        D) They have broken the box

        Ans: C

    Directions 13-15 : Pick out the most effective word from the given words  to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete

    13. A man who connives ........................the faults of his children is their worst enemy

        A) with    B) at    C) of    D) in

        Ans: B

    14. Some people revel...............gossip.

        A) at    B) with    C) by    D) in

        Ans: D

    15. The officer warned me.....................the office until five O'clock.

        A) don't leave    B) to leave    C) to not leave    D) not to leave

        Ans: D

    Section2- Aptitude 15 questions

    The questions 1-5 are based on the following data

    The only people to attend a conference were four ship captains and the first mates of three of those captains. The captians were L, M, N and O; the first mates were A, D and G. Each person in turn delivered a report to the assembly as follows:

    Each of the first mates delivered their report exactly after his or her captain. The first captain to speak was M, and captain N spoke after him.

    1. Among the following which is not an appropriate order of delivered reports?

    1. M, A, N, G, O, L, D
    2. M, D, N, G, L, O, A
    3. M, N, A, L, D, O, G
    4. M, N, A, O, D, L, G
    5. M, N, G, D, O, L, A

        Ans : E

    2. In case L speaks after A, and A is the third of the first mates to speak, then among the following statements which would be untrue?
    1. O spoke immediately after G.
    2. The order of the first four speakers was M, G, N, D.
    3. O's first mate was present.
    4. A was the fourth speaker after M.
    5. The captains spoke in the order M, N, O, L.

        Ans : D

    3. Among the following statements which statement must be true?
    1. In case the second speaker was a captain, the seventh speaker was a first mate.
    2. In case the second speaker was a first mate, the seventh speaker was a captain.
    3. In case the third speaker was a first mate, the seventh speaker was a captain.
    4. In case the third speaker was a captain, the seventh speaker was a first mate.
    5. In case the seventh speaker was a first mate, the first and third speakers were captains.

        Ans : A

    4. In case A spoke immediately after L and immediately before O, and O was not the last speaker, L spoke
    1. second
    2. third
    3. fourth
    4. fifth
    5. sixth

        Ans : C

    5. In case G is M's first mate, D could be the person who spoke immediately
    1. prior to T
    2. prior to L
    3. prior to V
    4. after T
    5. after V

        Ans : D

    6.Two series are 16,21,26.... and 17,21,25.....What is the sum of first hundred common numbers
        (a) 101100
        (b) 110100
        (c) 101110
        (d) 110101
        Ans. (a)

    7. There are two sections in a question paper each contain five questions. A students has to answer 6 questions.
    Maximum no. of questions that can be answered from any section is 4. How many ways he can attempt the paper?

        (a) 50
        (b) 100
        (c) 120
        (d) 200
        Ans. (d)

    8. a and b are two numbers selected randomly from 1,2,3.... 25 what is the probability of a and b are not equal.
        (a) 1/25
        (b) 24/25
        (c) 13/25
        (d) 2/25
        Ans. (b)

    9. The sum of the series 1 + 1(1+1/n) + 3(1+1/n)2 + ..... is equal to?
        Ans. n2

    10. Two circles of different radii intersects each other what is the maximum no of intersections

    (a) 0
    (b) 1
    (c) 2
    (d) 3
    Ans. (c)

    11. How long will a train 100m long travelling at 72kmph take to overtake another train 200m long travelling at 54kmph

    (a) 70sec
    (b) 1min
    (c) 1 min 15 sec
    (d) 55 sec
    Ans. (b)

    12. What is the product of the irrational roots of the equation (2x-1)(2x-3)(2x-5)(2x-7)=9?

    (a) 3/2
    (b) 4
    (c) 3
    (d) 3/4
    Ans. (a)

    13. Worker W produces n units in 5 hours. Workers V and W, workers independently but at the same time, produce n units in
            2 hours. how long would it take V alone to produce n units?


    a) 1 hr 26 min
    b) 1 hr 53 min
    c) 2 hr 30 min
    d) 3 hr 30 min
    e) 3 hr 20 min

    Ans: e

    14. The sum of 7 consecutive odd numbers in terms with 27 as fourth number

         Ans:189

    15. It takes 30 days to fill a laboratory dish with bacteria. If the size of the bacteria doubles each day, how long did it take for the 
          bacteria to fill one half of dish?
          Ans) D

    16. If the area of a square increases by 69%, then the side of the square increased by
        Ans: (B) 30%

    Section3-technical ,20 questions

    Predict the output or error(s) for the following:

    1. main()	{	static int var = 5;	printf("%d ",var--);	if(var)		main();	}

        Ans:  5 4 3 2 1

     

    2. main()      {	 int c[ ]={2.8,3.4,4,6.7,5};	 int j,*p=c,*q=c;	 for(j=0;j<5;j++) {		printf(" %d ",*c);	   	++q;	  }	 for(j=0;j<5;j++){         printf(" %d ",*p);         ++p;	  }        }

        Ans : 2 2 2 2 2 2 3 4 6

     

    3)  Which method for the Data Table utility object will allow you to retrieve information from the Data Table during a test run?

     

    a.  Value

    b.      Import  

    c.       GetCell

    d.      GetValue   

    Ans : a

      4)  Statement to return the value from the function  

    1. Return (return value)  

    2.  Exit (Return value)  

    3. Function name = Return value

    4. None  

        Ans :   c 

    5)  constant ?2? with the reporter statement returns

     

    a.       Pass

    b.      Fail  

     

                            c.       Done

    d.      Warning

     

      Ans : c

    6)  The standard timing delay for windows application is

       

    1.               20 seconds

                                              
  • 60 seconds
  • 100 seconds  
  • Infinite                         Ans : b
  • 7)  A database management system (DBMS) is a ............

    (A) hardware system used to create , maintain and provide controlled access to a database

    (B) hardware system used to create, maintain, and provide uncontrolled access to a database.

    (C) software system used to create, maintain, and provide uncontrolled access to a database.

    (D) software system used to create, maintain, and provide controlled access to a database.

    (E) None of these

    Ans : (D)

    8)  In VB Script functions, which one is false among the following  

    a.       Variables must be declared before use

    b.      Variables may not be declared before use

    c.       Variables  may be declared without data types

                             d.   None

        Ans : a

    9. Database used in IBM mainframes________

            Ans: db2

    10. Testing used to test internal logic______

            Ans : white box
    11. extension file not executable
          a. exe         b. com         c. bat         d. obj 

            Ans(d)

    12. which variable can be accesed by all the functions of a program.
            Ans.global

    13. Binary search order is _________-

            Ans : n log n(base 2)

    14. Which of the following is a non linear data structure?
            a. stack         b. queue         c. linked list         d. tree
            Ans: (d)

    15. which blocks an access to the server or a computer from an outside computer?
            Ans.  firewall

    16. which of the following is not a .net compatible?

            a. vb.net         b. asp.net         c. c#         d. cobol.net
             Ans:d

    17. ie(internet explorer) defaultly supports which script?
           a. java script     b. jscript     c. xml   d. None 

          Ans: java script

    18. Most popular format for displaying electronic documents on the Internet

         a)HTTP b)HTML c)PDF

           Ans a

    19. Which of the following involves context switch,

    (a) system call              (b) privileged instruction            (c) floating point exception
    (d) all the above            (e) none of the above

        Ans: (a)

    20. In OST, terminal emulation is done in

    (a) sessions layer (b) application layer (c) presentation layer (d) transport layer

    Ans: (b)

  •  

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.