WIPRO  Placement Paper   Whole Testpaper   -28 Jan 2010

WIPRO  Placement Paper   Whole Testpaper   -28 Jan 2010


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

    1)APTITUDE TEST:

    Questions = 50 ; time limit = 50 minutes. no negative marking. Offline (paper & pen) test 

    There was individual cut off for all the sections

    Section1- English, 15 questions

    Direction 1-5 : In each of the following questions, find out which part of the sentence has an error. if there is no mistake  the answer is 'no error'

    1. Unless you stop to make noise at once,/ I will have no option but to  / bring the matter to the attention of the police / No error 

                                    A                                                B                                                    C                                            D

          Ans: A

    2.The Minister along with his / party colleagues have / been invited to the party / No error

                         A                                      B                               C                          D

          Ans: B

    3. A group of friends / want to visit/ the new plant as early as possible / No error

                   A                        B                                   C                              D

          Ans: B

    4. It is rude / for the young / making fun of their elders/ No error

             A               B                             C                          D

          Ans : C

    5. Meerabai was sent away from her home/ because she spend most of the time/ in the company of holy men/ No error

                                    A                                                       B                                                   C                         D    

           Ans : B

    Directions 6-10 : Pick out the most effective word from the given words  to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

    6. Madan...............the first prize in this competition

        A) bore up    B) bore with    C) bore out    D) bore away

        Ans: A

    7. In large cities people are cut..................from nature.

        A) down    B) out    C) off    D) away

        Ans: C

    8. Your friend died...............over work

        A) of    B) from    C) due to    D) with

        Ans: A

    9. It is not easy to beat..................a swarm of wasps if they attack you

        A) out     B) up    C) down    D) off

        Ans: D

    10. What a sensation it would cause if it........................now discovered that such a man had left behind a diary.

        A) is    B) be    C) was    were

        Ans: D

    Directions 11-12: In each of the following questions, a sentence has been given in Active (or passive) voice.  Out of the four alternatives suggested select the one which best express the same sentence in Passive (or Active) Voice.

    11. Mona was writing a letter to her father.

        A) A letter was written to her father by Mona    

        B) A letter has been written to her father by Mona    

        C) A letter was being written by Mona to her father

        D) a letter was written by Mona to her father

        Ans: C

    12. He teaches us grammar

        A) Grammar is taught to us by him

        B) We are being taught Grammar by him

        C) Grammar is being taught us by him

        D) We are taught Grammar by him

        Ans: D

    Directions 13-15: The following questions, consist of two words each that have a certain relationship to each other, followed by four lettered pairs of words. Select the lettered pair that has the same relationship as the original pair of words.                                                

    13. Basement : Attic

        A) Nadir : Zenith    B) Zenith : Apex    C) Zenith : Root    D) Apex : Pinnacle

        Ans : A

    14. Sip : Gulp

        A) Touch : Push    B) Cup : Glass    C) Tent : Hut    D) Soap : Water

        Ans : A

    15. Parsing : Grammar

        A) Running : Health    B) Praying : God    C) Para trooping : Air force    D) Cleaning : House

        Ans : C

    Section 2-apptitude 15 questions

    The questions 1-6 are based on the following pattern. The problems below contain a question and two statements giving certain data. You have to decide whether the data given in the statements are sufficient for answering the questions. 

    The correct answer is:

    (A) If statement (I) alone is sufficient but statement (II) alone is not sufficient.
    (B) If statement (II) alone is sufficient but statement (I) alone is not sufficient.
    (C) If both statements together are sufficient but neither of statements alone is sufficient.
    (D) If both together are not sufficient.

    1. What is John's age?

    (I) In 15 years John will be twice as old as Dias would be
    (II) Dias was born 5 years ago

    Ans. (C)

    2. What is the distance from city A to city C in kms?

    (I) City A is 90 kms from City B
    (II) City B is 30 kms from City C

    Ans. (D)

    3.Is A=C ? A, B ,C are real numbers

    (I) A-B=B-C
    (II) A-2C = C-2B

    Ans. (C)

    4. What is the 30th term of a given sequence ?

    (I) The first two terms of the sequence are 1,1/2
    (II) The common difference is -1/2

    Ans. (A)

    5.Was Avinash early, on time or late for work?

    (I) He thought his watch was 10 minutes fast
    (II) Actually his watch was 5 minutes slow

    Ans. (D)

    6. What is the value of A if A is an integer?

    (I) A4 = 1
    (II) A3 + 1 = 0

    Ans. (B)

    7. A person travels 12 km in the southward direction and then travels 5km to the right and then travels 15km toward the right and 
         finally travels 5km towards the east, how far is he from his starting place?

    (a) 5.5 kms
    (b) 3 km
    (c) 13 km
    (d) 6.4 km

    Ans. (b)

    8. X's father's wife's father's granddaughter uncle will be related to X as

    (a) Son
    (b) Nephew
    (c) Uncle
    (d) Grandfather

    Ans. (c)

    9. Find the next number in the series 1, 3 ,7 ,13 ,21 ,31

    (a) 43
    (b) 33
    (c) 41
    (d) 45

    Ans. (a)

    10. If in a certain code "RANGE" is coded as 12345 and "RANDOM" is coded as 123678. Then the code for the word 
           "MANGO" would be

    (a) 82357
    (b) 89343
    (c) 84629
    (d) 82347

    Ans. (d)

    11. If "PROMPT" is coded as QSPLOS ,then "PLAYER" should be

    (a) QMBZFS
    (b) QWMFDW
    (c) QUREXM
    (d) URESTI

    Ans. (a)

    12. A person travels 6km towards west, then travels 5km towards north ,then finally travels
          6km towards west. Where is he with respect to his starting position?

    (a) 13km east
    (b) 13km northeast
    (c) 13km northwest
    (d) 13km west

    Ans. (c)

    13. If A speaks the truth 80% of the times, B speaks the truth 60% of the times. What is the probability that they tell the                
          truth at the same time

    (a) 0.8
    (b) 0.48
    (c) 0.6
    (d) 0.14

    Ans.(b)

    14.  Susan can type 10 pages in 5 minutes. Mary can type 5 pages in 10 minutes. Working together, how many pages can            
           they type in 30 minutes?

        A.   15
        B.   20
        C.   25
        D.   65
        E.   75


        Ans: E

    15.  Six bells commence tolling together and toll at intervals 2,4,6,8,10 and 12 seconds respectively. In 30 minutes how           
           many times they toll together.

    a) 4

    b) 10

    c) 15

    d) 16

    Ans: d)

    Section3-technical ,20 questions

    1. If the time quantum is too large, Round Robin scheduling degenerates to

    (a) Shortest Job First Scheduling
    (b) Multilevel Queue Scheduling
    (c) FCFS
    (d) None of the above

                Ans. (c)
    2. Transponders are used for which of the following purposes

    (a) Uplinking
    (b) Downlinking
    (c) Both (a) and (b)
    (d)  None of the above

    Ans. (c)

    3. The format specifier "-%d" is used for which purpose in C

    (a) Left justifying a string
    (b) Right justifying a string
    (c) Removing a string from the console
    (d) Used for the scope specification of a char[] variable

    Ans. (a)

    4. A sorting algorithm which can prove to be a best time algorithm in one case
          and a worst time algorithm in worst case is

    (a) Quick Sort
    (b) Heap Sort
    (c) Merge Sort
    (d) Insert Sort

       Ans. (a)

    5. What details should never be found in the top level of a top-down design?

    (a) Details
    (b) Coding
    (c) Decisions
    (d) None of the above

    Ans. (c)

    6. In an absolute loading scheme, which loader function is accomplished by assembler

    (a) Reallocation
    (b) Allocation
    (c) Linking
    (d) Both (a) and (b)

    Ans. (d)

    7. Banker's algorithm for resource allocation deals with

    (a) Deadlock prevention
    (b) Deadlock avoidance
    (c) Deadlock recovery
    (d) None of these

    Ans. (b)

    8. Thrashing can be avoided if

    (a) The pages, belonging to the working set of the programs, are in main memory
    (b) The speed of CPU is increased
    (c) The speed of I/O processor are increased
    (d) All of the above

    Ans. (a)

    9. Which of the following communications lines is best suited to interactive processing applications?

    (a) Narrowband channels
    (b) Simplex channels
    (c) Full-duplex channels
    (d) Mixed band channels

    Ans. (b)

    10. A feasibility document should contain all of the following except

    (a) Project name
    (b) Problem descriptions
    (c) Feasible alternative
    (d) Data flow diagrams

    Ans. (d)

    11. What is the main function of a data link content monitor?

    (a) To detect problems in protocols
    (b) To determine the type of transmission used in a data link
    (c) To determine the type of switching used in a data link
    (d) To determine the flow of data

    Ans. (a)

    12. Which of the following is a broadband communications channel?

    (a) Coaxial cable
    (b) Fiber optic cable
    (c) Microwave circuits
    (d) All of the above

    Ans. (d)

    13. Which of the following memories has the shortest access time?

    (a) Cache memory
    (b) Magnetic bubble memory
    (c) Magnetic core memory
    (d) RAM

    Ans. (a)

    14. A shift register can be used for

    (a) Parallel to serial conversion
    (b) Serial to parallel conversion
    (c) Digital delay line
    (d) All the above

    Ans. (d)

    15. In which of the following page replacement policies, Balady's anomaly occurs?

    (a) FIFO
    (b) LRU
    (c) LFU
    (d) NRU

    Ans. (a)

    16. Subschema can be used to

    (a) Create very different, personalised views of the same data
    (b) Present information in different formats
    (c) Hide sensitive information by omitting fields from the sub-schema's description
    (d) All of the above

    Ans. (d)

    17. A 12 address lines maps to the memory of

      a. 1k bytes          b.  0.5k bytes         c. 2k bytes          d. none

          Ans: b

    18. In a processor these are 120 instructions . Bits needed to implement    this instructions

          [a] 6  [b] 7  [c] 10  [d] none

          Ans: b

    19. In a compiler there is 36 bit for a word and to store a character 8bits are  needed. IN this to store a character two words     
          are appended .Then for storing a K characters string, How many words are needed.

      [a] 2k/9      [b] (2k+8)/9      [c]  (k+8)/9     [d] 2*(k+8)/9     [e] none

         Ans: a

    20. Virtual memory size depends on

       [a] address lines    [b] data bus

      [c] disc space       [d] a & c    [e] none

          Ans :  a

     

     

     

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.