WIPRO  Placement Paper   Technical - Other   Mumbai-11 Jul 2011

WIPRO  Placement Paper   Technical - Other   Mumbai-11 Jul 2011


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

    Latest Test Pattern

    Quantitative /analytical reasoning (20 questions)

    Verbal ability (20 questions)

    Technical section (10questions)

    No of questions-50

    Time limit -60 Minutes

    Sectional cut-off

    Technical section (10questions)

    some sample technical questions

    Programs

    1. Prime and Odd number?
    2. Sorting an array??
    3. Fibonacci series?
    4. Perfect number?
    5. Armstrong number?

    Technical Questions

    1. What is networks?
    2. Difference between calloc and malloc?
    3. What are the advantages of using pointers
    4. What is the difference between White box testing and Black box testing?
    5. What is Ip address?
    6. Difference between Arrays and Linked List?
    7. What are pointers in c?
    8. What is data warehousing?
    9. What is Recursion Function?
    10. What is TDM?
    11. What are the types of Networks?
    12. Difference beyween callby value and callby reference?
    13. What is the difference between Ram and Rom?
    14. What is polymorphism?
    15. What are the layers of OSI Model?
    16. Difference between TCP and UDP?
    17. What is Function Overloading?
    18. What is Inheritance?
    19. What is the difference between C and C++?
    20. What is the difference between array and pointer?
    21. What is normalisation?and their types?
    22. What is the difference between Char and Varchar in DBMS?
    23. What is OS?
    24. What is a tree?
    25. What is a linked list?
    26. What is a struct?

    Predict the output or error(s) for the following:

    1. main()

    {

    char string[]=?Hello World?;

    display (string);

    }

    void display (char *string)

    {

    printf(?%s?,string);

    }

    Ans: Compiler Error: Type mismatch in redeclaration of function display

    2. What are the values printed by the following program?

    #define dprint(expr) printf(#expr ?=%d\n?,expr)

    main()
    {
    int x=7;
    int y=3;
    dprintf(x/y);
    }

    a) #2 = 2 b) expr=2 c) x/y=2 d) none

    Ans: c

    3) Parameterization generally involves

    a. Data table

    b. Random number

    c. Environment

    d. Both A & B

    e. Both A, B & C

    Ans: e

    4) The file which is used for recovering from the run time errors known as

    A. QRS B. TSR C. PNG D. DAT

    Ans: A

    5) Among the following recording modes, which method uses both the objects and mouse coordinates

    a. Normal b. Low level c. Analog d. All of the above

    Ans: b

    6) Where do you set the action iterations for a specified action?

    a. Action Settings

    b. Action Properties

    c. Action Run Properties

    d. Action Call Properties

    Ans: d

    6) Where do you mark an action as reusable?

    a. Action Settings

    b. Action Properties

    c. Action Run Properties

    d. Action Call Properties

    Ans: b

    7) After running a test that contains both input and output parameters, where can the results of an output parameter be found?

    a. Local Data Sheet

    b. Global Data Sheet

    c. Run-time Data Table

    d. Design-time Data Table

    Ans: c

    If you have a Virtual Object Collection stored on your machine, and you don?t want to use it what you must do?

    a. Disable Virtual Objects in Test Settings

    b. Remove the Collection from your machine

    c. Disable Virtual Objects in General Options

    d. Remove the Collections from the Resources list

    Ans: c

    9. For a 25MHz processor, what is the time taken by the instruction which needs 3 clock cycles,

    (a) 120 nano secs (b) 120 micro secs

    (c) 75 nano secs (d) 75 micro secs
    Ans: a

    10. For 1 MB memory, the number of address lines required,

    (a) 11 (b) 16 (c) 20(d) 24

    Ans. (c)

    11. Semaphore is used for

    (a) synchronization (b) dead-lock avoidance (c) box (d) none

    Ans. (a)

    12. OLE is used in

    a) Inter connection in UNIX

    b) Interconnection in WINDOWS

    c) Interconnection in WINDOWS NT

    d)None

    Ans: c

    13. Preprocessor does not do which one of the following
    (a) macro (b) conditional compliclation (c) in type checking (d) including load file
    Ans. (c)

    14. Piggy backing is a technique for a) Flow control b) Sequence c) Acknowledgement d) retransmission
    Ans. (c)

    15. In signed magnitude notation what is the minimum value that can be represented with 8 bits
    (a) -128 (b) -255 (c) -127 (d) 0
    Ans: a

    17. When an array is passed as parameter to a function, which of the following statement is correct

    a) The function can change values in the original array
    b) In C parameters are passed by value. The function cannot change the original value in the array
    c) It results in compilation error when the function tries to access the elements in the array
    d) Results in a run time error when the function tries to access the elements in the array

    Ans: a

    18. The type of the controlling statement of a switch statement cannot be of the type

    a) int b) char c) short d) float e) none
    Ans: d

    19. What is the value of the statement (3^6) + (a^a)?

    a) 3 b) 5 c) 6 d) a+18 e) None

    Ans: b

    20. Consider the following program:

    # include
    class x {
    public:
    int a;
    x();
    };
    x::x() { a=10; cout<
    class b:public x {
    public:
    b();
    };
    b::b() { a=20; cout<
    main ()
    { b temp;
    }

    21. What will be the output of this program?

    a) 10 b) 20 c) 2010 d) 1020
    Ans: b

     

     

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.