WIPRO  Placement Paper   Candidates Experiences   -21 Dec 2011

WIPRO  Placement Paper   Candidates Experiences   -21 Dec 2011


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

    I Started off with TCS (lost interview), HCL (lost interview), Syntel (lost in written), then finally placed in Wipro Technology.

    I was able to clear Aptitude rounds and i poor in communication and i have stammering problem but i did not expressed in any of the interview even to in Wipro and improved my confidence level and practiced daily don't loosed u confidence

    Wipro came on 22/12/2011 in Pondicherry university in that competition was heavy due to 8 college in the list about 1200 member were attend the the 1st round

    For WIPRO Technology Process goes like this :

    1) Written round.
    2) Essay writing (Non - elimination round)
    3) Technical Interview.
    4) HR Interview.


    1) Written round :-

    Technical Question - 10 (C,C++,Data Structure, basic of computer)
    Aptitude Question - 20 (Time&distance, Average, Pipes, Profit & loss, Puzzles)
    Verbal Question - 20 (Follow the India Bix Test)

    2) Essay writing (Non - elimination round):-

    1. The house with all its / furniture and exotic plants / were sold for Rs. 50,000 / No error
    Ans : C

    2. The teacher asked the students / if everyone of them were interested in / going on an excursion / No error
    Ans : B

    3. a physiologist in the last century demonstrated / that puppies will die / if kept awake for more than five days / No error
    Ans : B

    4. It is unfortunate that / many youngsters get / addicted to gamble / No error
    Ans : C

    5. I have seen / that film last year / but I do not remember its story / No error
    Ans: A

    Directions 6-10 : The following questions, consist of two words each that have a certain relationship to each other, followed by four lettered pairs of words. Select the lettered pair that has the same relationship as the original pair of words.

    6. Plants : Coal
    A) Crops : Manure B) Animals : Oil C) Cow : Milk D) Fire : Smoke
    Ans : B

    7. Rectangle : Cylinder
    A) Square : Sphere B) Circle : Dosc C) Triangle : Cone D) Wall : Room
    Ans : C

    8. Expend : Replenish
    A) Exhort : Encourage B) Formant : Rebellion C) Defect : Rejoin D) Encroachment : Occupy
    Ans : C

    9. Graphite : Lubricant
    A) Movement : Friction B) Iron : Steel C) Wool : Cloth D) Diamond : Abrasive
    Ans: D

    10. Cube : Cuboid
    A) Oval : Sphere B) Square : Cube C) Sphere : Ellipsoid D) Triangle : Cone
    Ans: C

    Directions 11-12 : In each of the following questions, a sentence has been given in Active (or passive) voice. Out of the four alternatives suggested select the one which best express the same sentence in Passive (or Active) Voice.

    11. They are building a house next door to our school

    A) Next door to our school a house is being built by them
    B) Next door to our school is being built a house by them
    C) a house next door to our school is being built by them
    D) a house is being built by them next door to our school
    Ans : D

    12. Have the box broken.
    A) Have the broken box
    B) Break the box
    C) Get someone to break the box
    D) They have broken the box
    Ans: C

    Directions 13-15 : Pick out the most effective word from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete

    13. A man who connives ........................the faults of his children is their worst enemy
    A) with     B) at     C) of     D) in
    Ans: B

    14. Some people revel...............gossip.
    A) at     B) with     C) by     D) in
    Ans: D

    15. The officer warned me.....................the office until five O'clock.
    A) don't leave     B) to leave     C) to not leave     D) not to leave
    Ans: D

    Section2- Aptitude 15 questions

    The questions 1-5 are based on the following data

    The only people to attend a conference were four ship captains and the first mates of three of those captains. The captains were L, M, N and O; the first mates were A, D and G. Each person in turn delivered a report to the assembly as follows:

    Each of the first mates delivered their report exactly after his or her captain. The first captain to speak was M, and captain N spoke after him.

    1. Among the following which is not an appropriate order of delivered reports?
    1. M, A, N, G, O, L, D
    2. M, D, N, G, L, O, A
    3. M, N, A, L, D, O, G
    4. M, N, A, O, D, L, G
    5. M, N, G, D, O, L, A
    Ans : E

    2. In case L speaks after A, and A is the third of the first mates to speak, then among the following statements which would be untrue?
    1. O spoke immediately after G.
    2. The order of the first four speakers was M, G, N, D.
    3. O's first mate was present.
    4. A was the fourth speaker after M.
    5. The captains spoke in the order M, N, O, L.
    Ans : D

    3. Among the following statements which statement must be true?
    1. In case the second speaker was a captain, the seventh speaker was a first mate.
    2. In case the second speaker was a first mate, the seventh speaker was a captain.
    3. In case the third speaker was a first mate, the seventh speaker was a captain.
    4. In case the third speaker was a captain, the seventh speaker was a first mate.
    5. In case the seventh speaker was a first mate, the first and third speakers were captains.
    Ans : A

    4. In case A spoke immediately after L and immediately before O, and O was not the last speaker, L spoke
    1. second
    2. third
    3. fourth
    4. fifth
    5. sixth
    Ans : C

    5. In case G is M's first mate, D could be the person who spoke immediately
    1. prior to T
    2. prior to L
    3. prior to V
    4. after T
    5. after V
    Ans : D

    6.Two series are 16,21,26.... and 17,21,25.....What is the sum of first hundred common numbers
    (a) 101100
    (b) 110100
    (c) 101110
    (d) 110101
    Ans. (a)

    7. There are two sections in a question paper each contain five questions. A students has to answer 6 questions.
    Maximum no. of questions that can be answered from any section is 4. How many ways he can attempt the paper?
    (a) 50
    (b) 100
    (c) 120
    (d) 200
    Ans. (d)

    8. a and b are two numbers selected randomly from 1,2,3.... 25 what is the probability of a and b are not equal.
    (a) 1/25
    (b) 24/25
    (c) 13/25
    (d) 2/25
    Ans. (b)

    9. The sum of the series 1 + 1(1+1/n) + 3(1+1/n)2 + ..... is equal to?
    Ans. n2

    Q15. Two circles of different radii intersects each other what is the maximum no of intersections
    (a) 0
    (b) 1
    (c) 2
    (d) 3
    Ans. (c)

    10. How long will a train 100m long traveling at 72kmph take to overtake another train 200m long traveling at 54kmph
    (a) 70sec
    (b) 1min
    (c) 1 min 15 sec
    (d) 55 sec
    Ans. (b)

    11. What is the product of the irrational roots of the equation (2x-1)(2x-3)(2x-5)(2x-7)=9?
    (a) 3/2
    (b) 4
    (c) 3
    (d) 3/4
    Ans. (a)

    12. Worker W produces n units in 5 hours. Workers V and W, workers independently but at the same time, produce n units in
    2 hours. how long would it take V alone to produce n units?
    a) 1 hr 26 min
    b) 1 hr 53 min
    c) 2 hr 30 min
    d) 3 hr 30 min
    e) 3 hr 20 min
    Ans: e

    13. 49.The sum of 7 consecutive odd numbers in terms with 27 as fourth number
    Ans:189

    14. It takes 30 days to fill a laboratory dish with bacteria. If the size of the bacteria doubles each day, how long did it take for the
    bacteria to fill one half of dish?
    Ans) D

    15. If the area of a square increases by 69%, then the side of the square increased by
    Ans: (B) 30%

    Section3- Technical, 20 questions :-

    Predict the output or error(s) for the following:

    1. main() { static int var = 5; printf("%d ",var--); if(var) main(); }
    Ans: 5 4 3 2 1

    2. main() { int c[ ]={2.8,3.4,4,6.7,5}; int j,*p=c,*q=c; for(j=0;j<5;j++) { printf(" %d ",*c); ++q; } for(j=0;j<5;j++){ printf(" %d ",*p); ++p; } }
    Ans : 2 2 2 2 2 2 3 4 6

    3. Which method for the Data Table utility object will allow you to retrieve information from the Data Table during a test run?
    a. Value
    b. Import
    c. GetCell
    d. GetValue
    Ans : a

    4. Statement to return the value from the function
    a. Return (return value)
    b. Exit (Return value)
    c. Function name = Return value
    d. None
    Ans : c

    5. Constant ?2? with the reporter statement returns
    a. Pass
    b. Fail
    c. Done
    d. Warning
    Ans : c

    6. The standard timing delay for windows application is
    a. 20 seconds
    b. 60 seconds
    c. Infinite
    d. 100 seconds
    Ans : b

    7. A database management system (DBMS) is a ............
    a. Hardware system used to create , maintain and provide controlled access to a database
    b. Hardware system used to create, maintain, and provide uncontrolled access to a database.
    c. Software system used to create, maintain, and provide uncontrolled access to a database.
    d. Software system used to create, maintain, and provide controlled access to a database.
    e. None of these
    Ans : d

    8. In VB Script functions, which one is false among the following
    a. Variables must be declared before use
    b. Variables may not be declared before use
    c. Variables may be declared without data types
    d. None
    Ans : a

    9. Database used in IBM mainframes________
    Ans: db2

    10. Testing used to test internal logic______
    Ans : white box

    11. extension file not executable
    a. exe     b. com     c. bat     d. obj
    Ans. d

    12. Which variable can be accessed by all the functions of a program.
    Ans. global

    13. Binary search order is _________-
    Ans : n log n(base 2)

    14. Which of the following is a non linear data structure?
    a. stack     b. queue     c. linked list     d. tree
    Ans: d

    15. Which blocks an access to the server or a computer from an outside computer?
    Ans. firewall

    16. Which of the following is not a .net compatible?
    a. vb.net         b. asp.net         c. c#         d. cobol.net
    Ans: d

    17. ie(internet explorer) defaultly supports which script?
    a. java script     b. jscript     c. xml     d. None
    Ans: a

    18. Most popular format for displaying electronic documents on the Internet
    a. HTTP     b. HTML c. PDF
    Ans a

    19. Which of the following involves context switch,
    a. system call     b. privileged instruction     c. floating point exception     d. all the above     e. none of the above
    Ans: a

    20. In OST, terminal emulation is done in
    a. sessions layer     b. application layer     c. presentation layer     d. transport layer
    Ans: b

    "Economic growth without affecting the environment is - mirage or reality "

    3) Technical Interview :-
    He asked me to Tell about ur self, i spoke for 3 minutes. In that time HR gone through my resume.

    They asked me what is the other hobbies i told browsing, he asked what u will do chat with friends in fb.. i told i spend less time in fb and most of time i spend in updating my knowledge in new technology
    What is new updated technology?... I told Cloud Computing... he asked to expalin in brief... i explained for few lines... he skipped to next in my AREA of Interest
    My area of interest is Digital Electronics and Digital modulation Tech.... he asked me to design a astable multivibrator using 741, i drawn it without Capacitor and he asked where will the capacitors come and I drawn at the non-inverting end... then he jumped to next question and asked to draw a MUX(8:1) using any logic gates
    I draw using 4AND & 2OR gates with 4 selection line.
    Then he asked robotics question from mini project about some related machine i told that i am not aware of that so i told that i know Accelerometer and he told to explain that i explained.
    Finally he came to C and ask to explain the STACK concept with a program, i wrote a simple program i explain that

    4) HR Interview:-
    She asked me Tell about ur self, then she gone through my essay which i wrote 1 hour back. She pointed out some Grammatical Error and asked what u have done for 3 year i explained that i improving it by reading newspapers and writing essays
    then she what is the latest news and explained the MULLAPERIYAR DAM for 3minutes then she told all the best..

    Result was declared within 3hours I got selected ...

     

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.