VeriFone  Placement Paper   Whole Testpaper   -1 Jan 1900

VeriFone  Placement Paper   Whole Testpaper   -1 Jan 1900


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

     APTITUDE QUESTIONS


    Few aptitude questions out of 20(15min time).
    ---------------------------------------

    >>> All these are from GMAT'96 edition(galgotia publcations) :

    1.if length of a rectangle is incr by 20% and width is decr by 20% then area:(page 44)
    ANS:decreases by 4%.

    2.the lead in pencil is 5inch long.after pieces of 1/8.1-3/4,1-1/12inches are broken how long is the lead left in the pencil:(page44) 
    ANS:2-1/24inch.

    3.how many two digit numbers satisfy the property:the last digit of the sqr of the two digit number is 8:(page45).
    ANS:none.

    4.city B is 8miles east of city A.city C is 6 miles north of city B. and so on.(page 45): 
    ANS:30miles .

    5.if 50 apprentices can finish a job in 4 hours and 30 journey men can finish the same job in 4-1/2 hrs and so on.(page 46).
    ANS:29/180.

    6.there are 50 employees in the office of ABC company.and so on.(page 52.)
    ANS:10.

    7. what is the max no of points of intersection of two circles of unequal radii. (page 55).
    ANS:2.

    8.if the area of sqare increases by 69% then side of the sqr incr by:
    ANS:13%

    9.if x,y,z are chosen frm -3,1/2,2 what is the largest value of (x/y)*z*z (page 305.)
    ANS:36.

    10.a club hs 8 male 8 female members.(page 307):
    ANS:3136.

    11.sum of 5 consecutive numbers is 35. how many of the numers are prime:(page 368).
    ANS:2.

    12.if the product of three consecutive int is 210,then sum of the two smaller ints is:(page 386).
    ANS:5+6=11.

    13.there are 27 coins in which 0ne is heavier than rest(all equal weight).how many measurements are needed to isolate that odd one.
    ANS:3.

     
    TECHNICAL TEST QUESTIONS

    there will be 45 qstns. 

    >>>> 15(elec) + 5(netw) + 5(os) + 5(compilers and algos)+ 5(database and misc.) + 5(datastructures) + 5(c progs).

    Section: ELECTRONICS:

    1.A logic ckt is given and asked to identify the configuration.
    ANS: XOR.

    2.multi vibrator with nor gates is given 
    ANS: astable multi sqr wave opt.

    3.4 stage ripple counter with delay(f/f) 10msec. How much time it takes for a state to change. 
    ANS:4*10=40.

    4.impedence of a parallell resonant circiut at resonance:
    ANS:R.

    5.serial to parellel conversion is done by :
    ANS:shift register.

    5.if the address bus is 20bits.then the memory space is :
    ANS:1MB.

    6.filtering can be done with: i)capacitor, ii)inductor, iii)both, iv)none.
    ANS:both.

    7.two progs are given. one satrts counting frm 0 to MAX and the other stars frm MAX to 0. which one executes fast.
    ANS:may be Max to 0.Think of it. 

    8.problem using three registers.
    ANS: register A is multiplied by 11.

    9.the config that is worst effected by low CMMR
    ANS:Non inverting amplifier.

    ---- Another 6 questions are there. simple.

    Networks:
    --------
    1.which is not used for error correction : 
    ANS :bit stuffing.

    2.which of the following is not fctn of datalink layer: 
    ANS : Encryption.

    3.voltage levels of rs232c:
    ANS :+12,-12.

    4.which of the following is not used for client/server.
    i)RPC,ii)TCP/IP,iii)MESSAGEQs,iv)None 
    ANS: none.

    5.

    Database:
    --------
    1. which of the following is true.
    ANS:the primary key in DataBAse design is very important.
    2. ANS : SQL is a Non procedural query langauge.
    3. ANS : Time for insertion is more than time for modification.

    5.

    Compiler/algo/ds:
    ----------------
    1.Data structure used to impliment a menu:
    ANS :doubly linked circular linked list.
    2. some regular expression is given:WaW'.
    ANS : may be it is context free grammar.
    3.
    4.
    5.

    OS:
    --
    1.the feature of real time os is: 
    ANS:fast context swithing.

    2.ANS:os impliments protection with the help of hardware(like virtual 
    addressing in 386/286 etc).


    C programming:
    -------------
    some small c progs are given asked to tell the function/errors etc.one of the qstn(last in the paper) is an invalid statement.
    finish of all these very fast and think about those others. they are simple only.

    1.int a=2,b=3,c=4;
    printf("a=%d,b=%d\n",a,b,c);
    ANS:2,3

    2.for(i=1;i<10;++i,printf("%d",i));+-
    ANS:compiling error.

    3.whole logic is given in func s but they are working properly.
    the main logic is :

    char *string;

    string=malloc(5*sizeof(char));
    strcpy(string,"hello");
    printf("%s",string); /* func to print */

    ANS:hello and some extra characters until uccerence of \0 .

    4. in a system integer takes 3bytes and char takes 1byte .......
    struct smthing{
    int a;
    char b[4];
    };


    ANS:sizeof struct smthing is 7 bytes.

    5. 


    Interview:
    It depends on the member.
    1.Mr.Deep asks archirect of 586/486/386/286 etc. otherwise DS,OS,C,TCP/IP. 
    2.Mr.Abhik asks about compiler design and TCP/IP.


    Suggestions in attempting :

    aptitude test:
    1.attempt easy questions first.

    technical test :

    1.Attempt C programs first.
    2.Network,os,datastuctures,compilers etc.
    3.Electronics and electrical.

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.