Vedanta  Placement Paper   Aptitude - General   KALYANI GOVT. ENGG. COLLEGE, WEST BENGAL-4 Aug 2008

Vedanta  Placement Paper   Aptitude - General   KALYANI GOVT. ENGG. COLLEGE, WEST BENGAL-4 Aug 2008


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

    VEDANTA PAPER ON 4th AUGUST AT WEST BENGAL

    DATE: - 4th AUGUST, 2008

    COLLEGE: - KALYANI GOVT. ENGG. COLLEGE, WEST BENGAL

     

    Hi, I m Sougata Pani, (Information Technology) from Kalyani Govt. Engg. College, WestBengal . I got selected in Vedanta Resources through campus interview in our college. I want to share my experience with u.

     

    Eligibility Criteria
                                                                               
     1. The candidate must not have crossed 24 years of age as on 30 Sept, 08.
     2. The candidate must have achieved first class in his/her 10th & 12th with  first/single attempt. And no year gaps in            between.                                          
     3. The candidate must be having no Keep Terms/ Backlogs history and must have got above aggregate of 60% or first class in his/her engineering.  
     4. The candidate should not have more than one-year gap between 12th and Engineering admission.  
          No Diploma / Lateral entry engineers.                                  
     5. They should be medically fit as per our medical norms, eye power should be within limit of +/- 4 with no                        color-blindness.      

    One important thing about VEDANTA is that they are very strict about their Eligibility Criteria. They are not relaxing the criteria whatsoever.

     Total No. Of  Candidates- 19
    Selected from written- 12
    Branches- Mech, IT

    THE SELECTION PROCEDURE

        1)  WRITTEN TEST

        2)  G.D.

        3)  TECHNICAL + HR INTERVIEW

     The written exam was a set of 35 easy simple questions to be completed in 50 mins .You need not be an expert to solve these questions. Only 2 questions came from Verbal Ability. It was a simple analogy. Another was a word meaning. There was a set of 6  puzzle problems where one has to identify A,B,C,D,E,F. Relevant informations were given.

    The APTI part was simple Class 10 questions involving simple SPEED-TIME-DISTANCE problems (4questions on train crossing each other) , few  numerical sequential problems, simple Profit-Loss-Discount problems ( 3-4), there was set of 5-6 graphical interparatation problem ( between Demand and Supply of 3 companies),  Few Age problems, problems on simple Probability, Percentage problems?

     1. Find the next term of series
         0, 6, 24, 60, 120, 210, 210, ?
        ans - 336 

    2. There are some no. of men and horses , After some time half of the men left, then total no. of legs (of men and             horses) will be 70, find the no of horses.
            Ans ? 14 

    3. If a train runs at 40kmph it reaches its destination late by 11 mins,but if it runs at 50kmph then it late only by 5 mins The correct time to complete its journey is-
    ans- 19 mins 

    4. A train of 110 mtr long is running at 60 kmph . In what time it will pass a man who is running at 6 kmph in the direction opposite to train ?
    ans ? 6 sec.

    5. A radio when sold at a certain price gives a gain of 20%. What will be the gain percent, if sold for thrice the price?
    A) 260%
    B) 150%
    C) 100%
    D) 50%
    Ans: 260%

     6. x^2 + 4 y^2 =4xy.Find x:y

     7. epaulet : shoulder : : ring :?
    Ans.finger

    8. vernacular : place : :  fingerprint : ?
    Ans.identical 

    Of the six men of  literature A,B,C,D,E and F being considered here, two belonged to the 17th century, three to the 19th and one to the 20th century. Four were recognized as great poets, three as great novelists and three as great dramatists. One contributed to Bengali literature, two to Hindi, two to Marathi and one to Tamil. The 20th century writer wrote poetry only and contributed to Marathi literature and the other Marathi writer contributed to poetry, novel and drama. One Hindi writer and the only Tamil writer belonged t other 19th century. The former contributed to poetry and novel while the latter to novel and drama. The Bengali writer belonged to the 17th century and contributed to poetry only. A belonged to the 20th century, B wrote drama only, C contributed Marathi literature, D was a Hindi  Poet and novelist and belonged to the 19th century. E also belonged to the 19th century, and F contributed to Poetry only. 

    9. To which language did B contribute ?
    ans. Hindi 

    10. Among these, who was the Tamil writer ?
    ans. E 

    11.To which branch of literature did  A contribute ?
    ans. Poetry 

    12. Among these, who was the Bengali writer ?
    ans. F 

    13. To which branch of literature did C contribute ?
    ans. All of  these ( Poetry, Drama, Novel)

     14-19. question from Venn diagram.

    20-35 other questions I cant remember. But it was so simple??.

    I cleared the written exam. Then there was GD round? each group have 6 members ?.

    GD topic in our group was ?JOB VS HIGHER STUDY?

    And GD topic in other group was ?IT VS CORE COMPANY?

    I cleared the GD round?. Then there was interview?.

    I gave my interview confidently at 6pm?.

     Results were out br 8.00 Pm, I was happy that i was selected...our offer intimation letters were given on the same day..

    So friend don?t upset if u not selected in this company? then u think that there r better company wait for u?

    I attended so many campus interviews in our college. At last I selected in the better company i.e. VEDANTA.....

    companies I attended  (TCS> INFOSYS> TATA ELXI> SAPIENT> L&T INFOTECH> > HCL> PAROT SYSTEM> I-FLAX> ATOS ORIGIN> SCORPIO CORPORATE PVT.>  VEDANTA???)

    give the interview confidently?.give your best??.

    Wish u all the Best???will meet in VEDANTA?.. byeeeeeeeeeeeeeeeeee

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.