TechMahindra(MBT)  Placement Paper   General - Other   Narula Institute Of Technology-21 Mar 2007

TechMahindra(MBT)  Placement Paper   General - Other   Narula Institute Of Technology-21 Mar 2007


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

    TECH MAHINDRA PAPER ON 21st MARCH

     

    APTITUDE TEST HELD AS ON 21ST MARCH 2007

    TIME DURATION: 1 HOUR

    SECTIONS:

    1.QUANTITATIVE APTITUDE(VERBAL)

    2.NON-VERBAL

    3.ENGLISH(PREPOSITIONS & VERBS)

    4.ENGLISH(FILL IN THE BLANKS)

    5.ENGLISH(PARAGRAPH)

    TOTAL MARKS:75(15 FOR EACH SECTION)

    APTITUDE SECTION IS QUITE EASY  IF YOU  ARE  JUST MORE THAN AVERAGE IN ENGLISH .TIME MANAGEMENT HERE IS THE MOST IMPORTANT FACTOR.   

     

    TECHNICAL INTERVIEW:

    I AM AN ELECTRICAL ENGINEERING STUDENT SO MY DOMAIN  KNOWLEDGE EXPANDS ON THAT FIELD.BUT UPTILL 5TH SEMESTER  I HAVE  LEARNT   
    COMPUTER SUBJECTS  LIKE :1. C PROGRAMMING LANGUAGE

                                                         2. DATA STRUCTURES

                                                         3. OPERATING SYSTEMS

    WHICH WERE IN MY COURSE BUT I HAVE ALSO LEARNT  C++ & OOPS CONCEPTS IN EXTRA TO GET THROUGH  IT BASED CMPUS INTERVIEWS. FOLLOWING ARE THE QUESTIONS THAT HAVE BEEN ASKED  TO ME DURING THE INTERVIEW SESSION.

     

    Q1.  INTRODUCE YOURSELF

    ANS :BLA BLA??.

    Q2.  WHY DO YOU WANT TO JOIN IT INDUSTRY.

    ANS: COZ IT INDUSTRY IS AT A BOON NOWADAYS AND I WILL BE GLAD TO BE A  PART OF THIS  HUGE INDUSTRY.

    Q3.WHY SHOULD WE  HIRE U WHEN WE DON?T NEED ANY GENERATOR OR MOTOR WORKS IN OUR INDUSTRY

    ANS: SIR, I AM UPDATING MYSELF AS FAR AS POSSIBLE  TO GET MYSELF FIT IN THE IT FIELD .  FOR EXAMPLE I HAVE LEARNT C++ & HAVE OOPS CONCEPT WHICH I HAVE LEARNT IN EXTRA APAT FROM MY CORE SUBJECTS JUST TO EXPAND MY KNOWLEDGE IN PROGRAMMING FIELD.

    Q4.WHAT IS A CONSTRUCTOR

    ANS: EXPLAINED

    Q5.CONTRUCTOR OVERLOADING WITH POLYMORPHISM

    ANS :EXPLAINED NICELY.

    Q6.EXPLAIN INHERITANCE

    ANS: EXPLAINED

    Q7.WHAT IS A LINKED LIST & HOW DOES IT DIFFER FROM AN ARRAY

    ANS: TOLD

    Q8.HOW CAN WE INSERT A NODE BETWEEN TWO  NODES

    ANS: EXPLAINED WITH SPECIFIC ALGORITHM

    Q9.DO YOU REMEMBER WHAT YOU HAVE LEARNT IN H.S.

    ANS: YES SIR,I THINK SO.

    Q10.THEN TELL ME IF ,TWO BODIES-A BIG STONE & A SMALL PEN IF MADE FALL FROM THE SAME HEIGHT, WHICH WILL REACH THE GROUND EARLIER
    AND WHY.

    ANS: BOTH WILL REACH THE GROUND AT THE SAME TIME COZ IN CASE OF FREELY FALLING BODY THEIR VELOCITY DEPENDS UPON ACCELERATION DUE TO GRAVITY WHICH IS SAME(9.8 kg-m/sec^2)EVERYWHERE AND FOR EVERY MASS OF A BODY.

    [THE EXAMINER WAS VERY MUCH PLEASED WITH MY ANSWERS]

    Q11.WHAT AOUT YOUR HOBBIES & EXTRA CURRICULAR ACTIVITIES.

    ANS: BLA BLA??.(BE VERY SPECIFIC,AND GIVE REASONABLE PROOF)

    [HE WAS SO MUCH PLEASED THAT HE TOLD ME TO WAIT FOR THE HR ROUND]

     

    BE CAREFUL OF WHAT YOU ARE WRITING IN YOUR RESUME BECAUSE YOU WILL BE ASKED THOROUGHLY FROM THAT PORTION. SPECIALLY FOR ELECTRICAL STUDENTS- YOU MAY NOT BE ASKED FROM YOUR OWN DOMAIN SO PLEASE BE AWARE OF THAT

     

    HR:

    IT WAS A ?NEGETIVE INTERVIEW?  

    Q1:YOU KNOW CLASSICAL MUSIC-WESTERN OR EASTERN?

    ANS: EASTERN

    Q2:WHAT IS THE DIFFERENCE BETWEEN RAAG-BHAIRAV & BHAIRAVI?

    ANS: BHARAV-SUNG IN THE MORNING

             BHAIRAVI-SUNG IN THE EVENING

    Q3:THEN TELL ME AFTER WHICH SONG BHAIRAVI IS SUNG?

    ANS: COULDN?T REMEMBER(IMON)

    ETC ETC

    [IT SEEMED AS IF HE IS NOT GOING TO ACCEPT ME ,TOTALLY DISCOURAGING ME IN EVERY STEP,I WAS SILENT WHEN HE WAS CRITICIZING ME OF NOTHING ACTUALLY ?HE WAS IN REALITY TESTING MY PATIENCE]

    AND  I GOT THROUGH AND WAS SELECTED.

    BEST OF LUCK TO YOU ALL FOR A BRIGHT FUTURE

    BY,
    SUDESHNA DAS

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.