TCS  Placement Paper   Whole Testpaper   vel Src College Of Multimedia,chennai-12 Sep 2006

TCS  Placement Paper   Whole Testpaper   vel Src College Of Multimedia,chennai-12 Sep 2006


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

     

    TCS test on oct 12 th 2006 in chennai

    The test consists  of three part

    1. verbal(30 Q,20 min)
    2. aptitude(38 Q,40 min)
    3. critical reasoning. (12 Q,30 min)

    the test was conducted online.There was no psychometric.
     the question will not be same for all.
    i am giving the question tat i remembered.

    VERBAL PART:
     
    Synonyms:(10 Q)
    Baneful,Urbane,Exhume,Choleric,gist,Mentor,Minion

    Antonym:(10 Q)
    passimonious,Ambiguity,Crestfallen,Boorish

    Sentence Completion:(6 Q)
     "The Emancipation of Women," James Joyce told one of his friends....(its in Barrons reading comp D)
    this para was given with some blanks in between. we have to fill appr sentence.

    then a Reading Comp was given(4 Q)

      I  suggest to go through 12 or 13 th edition barrons. for syn and ant have a look at the antonym question,word list question,model test papers,diagnostic test .
      also old paper are must.for passages read all reading comprehsion from t book.


    APTITUDE:

    i dont remember all t questions but its enough if u have preparation with the old papers. most of t questions are repeated.
    just see t procedure to do.

    1. 65,33,17,?,5,3
    ANS:9...
           3*2=6-1=5,5*2=10-1=9, 17*2=34-1=33, 33*2=66-1=65


    2.odd one out

    3.find value #%#11+%%# 2 , where # denotes reciprocal and  % denotes square

    4.in a two dimensional array X(9,7) which each element occupying 8 bytes of memory with address of the first element X(1,1) is 1072, find the address of X(8,5).

    5.In the word CONSTITUTIONAL if the first and second, third and fourth, fourth and fifth, fifth and sixth words are interchanged up to the last letter, what would be the tenth letter from right????

    6.What is the largest Prime Number that can be stored in 6-bit memory?
    Ans:61

    7.The size of program is n. and the memory occupied by the program is given by M= square root of 4000n.if the size of the program is increased by 1% then how much memory now occupied?
     Ans:0.5%

    8.Which of the following highest Standard deviation
              5, -5,5,-5, 5,-5 b) 5,5,5,5,5,5 c) -5,-5,-5,-5,-5,-5 d) -5,5,-5,5,-5,5
    Ans: d)

    9.find the result of the following expression if , M denotes modules operation, R denotes round-off, T denotes truncations M(843,7)+R(5.8) +T(7,7)-R(3.4)

    10.If dgqvl is coded as cfpvk then bmbsn can be coded as?
    Ans: alarm

    11.G(0)= 1 ,G(N) = G(N-1)*N^2 , g(4)=?
    Ans: -2

    12.In madras, temperature at noon varies according to -t^2/2 + 6t + 3, where t is elapsed time. Find how much tem more or less in 5 pm to 9 pm.

    13. which one form the triangle?
    hint: sum of all angles is 180.

    14. question from orthogonal pairs

    15.My flight takes of at 2am from a place at 0N 60E and landed 8 Hrs later at a place with coordinates 36N60W. What is the local time when my plane landed?

    16.WHICH SHAPE WILL BE OBTAINED BY USING THESE VALUES OF X ,Y
    X              Y
    0             0.00001
    10            1.02
    100           1.72
    1000          3.00
    9999          4.72

    values are changed.this type of question.


    17. Number of faces, vertices and edges of a cube
     Ans: 6,8 , 12

    18.A, B and C are 8 bit no?s. They are as follows:
    A -> 1 1 0 1 1 0 1 1
    B -> 0 1 1 1 1 0 1 0
    C -> 0 1 1 0 1 1 0 1 (n=intersection, u=union)
    Find ((A n B) u C) =? Ans: 29?.

    19.If A, B and C are the mechanisms used separately to reduce the wastage of fuel by 30%, 40% and 10%. What will be the fuel? economy if they were used combined?
    ANS:62.2.....(70/100*60/100*90/100)*100=37.8 
                                  100-37.8=62.2

    20.Find the singularity matrix from a given set of matrices?
     hint: det(A)=0

    21.A power unit is there by the bank of the river of 900 mtr width. a cable is made from power unit to power a plant opposite to that of the river and 3000 mtr away from the power unit. The cost of the cable bellows water Rs5 / mtr and cost of cable on the bank is Rs 4/ mtr. Find the pt where the cable cut through the river.
    Ans: 2100

    22.What is the unit of the following?
          (power*time) / (velocity*velocity)
            1.mass    2.distance            3.velocity           4.speed
     Ans:mass

    23recognize the equation of curve related to tanx,cosx and sinx curve

    24.Question related to data transmission time.

    25.Match the following.

    26. a venn diagram relate to hockey,cricket,football is given. based on that question.

    28. a pie chart. based on question.

    29.A and B do a work in 7 days. If A does double as B the how many days take A to do?

    30. What is the power of 2? a. 2068 b.2048 c.2668 ANS: (B). 2048

    31. b g b d q m b g d m g b g g b q m b g q b g
           d g b a m g b g m
            How many b 's are such that each b is followed by g next to it, if the g is not followed by d next to it.

    CRITICAL REASONING:

         1.PAGE 465(QUESTION 8-11)
         2. PAGE 583(QUESTION19-22)
         3. PAGE 585(QUESTION 17-22)

    ALL ARE FROM 13 TH EDITION BARRONS. SO SEE ALL THE MODEL TEST PAPERS FOR THIS PART.

    ALL THE BEST.

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.