TCS  Placement Paper   Whole Testpaper   Rajalakshmi Engineering College, Chennai -15 Dec 2010

TCS  Placement Paper   Whole Testpaper   Rajalakshmi Engineering College, Chennai -15 Dec 2010


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

    Hello Friends,


    TCS came to our college on 15th December. The presentation started by 9. I was in the first batch. So completed the test by 12. Got the result by 12: 30. The we had our technical cum HR immediately from 1. I completed my interview by 3 got the result by 9:30.

    For aptitude Touch stone pattern with 1/3 negative marking. Study 70 patterns from Freshersworld.com

    1) Ferrari S.P.A is an Italian sports car manufacturer based in Maranello, Italy. Founded by Enzo Ferrari in 1928 as Scuderia Ferrari, the company sponsored drivers and manufactured race cars before moving into production of street-legal vehicles in 1947 as Feraari S.P.A. Throughout its history, the company has been noted for its continued participation in racing, especially in Formula One where it has employed great success. Rohit once bought a Ferrari. It could go 4 times as fast as Mohan's old Mercedes. If  the speed of Mohan's Mercedes is 46 km/hr and the distance traveled  by the Ferrari is 953 km, find the total time taken for Rohit to drive that distance.

     

    a)   20.72    b)  5.18   c) 238.25  d) 6.18

    Ans: b

     

    2) A sheet of paper has statements numbered from 1 to 70. For all values of n from 1 to 70. Statement n says 'At least n of the statements on this sheet are false.' Which statements are true and which are false?

     

    a) The even numbered statements are true and the odd numbered are false.

    b) The odd numbered statements are true and the even numbered are false.

    c) The first 35 statements are true and the last 35 are false.

    d)  The first 35 statements are false and the last 35 are false.

     

    Ans: c

     

    3 questions of same type stating at most, exactly

     

    3) There are two water tanks A and B, A is much smaller than B. While water fills at the rate of one litre every hour in A, it gets filled up like 10, 20, 40, 80, 160 in tank B. (At the end of first hour, B has 10 litres, second hour it has 20, and so on). If tank B is 1/32 filled after 21 hours, what is the total duration required to fill it completely?


    a)  26 hrs    b) 25 hrs     c) 5 hrs   d) 27 hrs
    Ans: a

    4) 10 suspects are rounded by the police and questioned about a bank robbery. Only one of them is guilty. The suspects are made to stand in a line and each person declares that the person next to him on his right is guilty. The rightmost person is not questioned. Which of the following possibilities are true?

     

     
    A. All suspects are lying   

    B. leftmost suspect is innocent

    C. leftmost suspect is guilty

    a) A only    b) A or C     c) A or B    d) B only             

    Ans: c

    5) Alok and Bhanu play the following min-max game. Given the expression            
                              N = 15 + X*(Y ? Z)
     
    Where X, Y and Z are variables representing single digits (0 to 9), Alok would like to maximize N while Bhanu would like to minimize it. Towards this end, Alok chooses a single digit number and Bhanu substitutes this for a variable of her choice (X, Y or Z). Alok then chooses the next value and Bhanu, the variable to substitute the value. Finally Alok proposes the value for the remaining variable. Assuming both play to their optimal strategies, the value of N at the end of the game would be

    Ans: 15+18 =33

     

    3 questions of the same type  with different equations for N 

     

    6) A hollow cube of size 5 cm is taken, with a thickness of 1 cm. It is made of smaller cubes of size 1 cm. If 1face of the outer surface of the cube are painted, totally how many faces of the smaller cubes remain unpainted?

    a) 900  b) 488   c) 563   d) 800    

    Ans: c

    7)
    In planet OZ planet there are 8 days, sunday to saturday and 8th day is Oz day. There is 36 hours in a day. What is angle between 12.40?

    8)
    Horse started to chase dog as it relieved stable two hrs ago.  And horse started to ran with average speed 22km/hr, horse crossed 10 mts 
    road and two small pounds with depth 3m, and it crossed two small street with 200 mts length. After traveling 6 hrs, 2hrs after sunset it got dog. compute the speed of dog?
    Ans: As we have speed and travel time of horse, we can get distance travelled by it.  
    Hence d = 22*6 = 132km,
    Exactly this 132km was travelled by dog in 8 hours (as it started two hours earlier).
    Hence speed of dog = 132/8 = 16.5km/hr

    Ans: 16.5km/hr.

    Values are also changed in some types

    9)
    The IT giant Tirnop has recently crossed a head count of 150000 and earnings of $7 billion. As one of the forerunners in the technology front, Tirnop continues to lead the way in products and services in India. At Tirnop, all programmers are equal in every respect. They receive identical salaries ans also write code at the same rate. Suppose 12 such programmers take 12 minutes to write 12 lines of code in total. How long will it take 72 programmers to write 72 lines of code in total?


    a) 6   b) 18  c) 72  d) 12

     

    10) Middle ? earth  is a fictional land inhabited by Hobbits, Elves, dwarves and men. The Hobbits and the Elves are peaceful creatures who prefer slow, silent lives and appreciate nature and art. The dwarves and the men engage in physical games. The game is as follows . A tournol is one where out of the two teams that play a match, the one that loses get eliminated. The matches are played in different   rounds where in every round, half of the teams get eliminated from the tournament. If  there are 8 rounds played in a knock-out tournol how many matches were played?

    a)  257   b) 256  c) 72   d) 255  
     
    11) After the typist writes 12 letters and addresses 12 envelopes, she inserts the letters randomly into the envelopes (1 letter per envelope). What is the probability that exactly 1 letter is inserted in an improper envelope?

    a) 0      b) 12/212    c) 11/12     d) 1/12     

    Ans: a

    12) The citizens of planet nigiet are 6 fingered and have thus developed their decimal system in base 6. A certain street in nigiet contains 1000 (in base 8) buildings numbered 1 to 1000. How many 3s are used in numbering these buildings?
     
    a) 256     b) 54      c) 192       d) 108                      
    Ans: d
    13) A and B play a game between them. The dice consist of colors on their faces(instead of number). When the dice are thrown, A wins if both show the same color, otherwise B wins. One die has 3 red faces and 3 blue faces. How many red and blue faces should the other die have if the both players have if the both players have the same chances of winning?
    a) 5 red and 1 blue faces.
    b) 1 red and 5 blue faces.
    c) 3 red and 3 blue faces.
    Ans: c

    14)
    For the FIFA world cup, Paul the octopus has been predicting the winner of each match with amazing success. It is rumored that in a match between 2 teams A and B, Paul picks A with the same probability as A's chances of winning. Let's assume such rumors to be true and that in a match between Ghana and Bolivia, Ghana the stronger team has a probability of 2/3 of winning the game. What is the probability that Paul will correctly pick the winner of the Ghana-Bolivia game?
    a) 5/9
    b) 1/9
    c) 2/3
    d) 1/3 (For this question they changed the values)

    15) A manufacturer undertakes to supply 2000 pieces of a particular component at Rs.25 per piece. According to his estimates, even if 5% fail to pass the quality tests, then he will make a profit of 25%. However, as it turned out, 50% of the components were rejected. What is the loss to the manufacturer?

    (a) Rs.12000    (b) Rs.13000    (c) Rs.14000     (d) Rs.15000

     

    16) Given 3 lines in the plane such that the points of intersection form a triangle with sides of length 20, 20 and 30, the number of points equidistant from all the 3 lines is
    a) 1  b) 0  c) 4  d) 2

     

    17) Given a collection of points P in the plane, a 1-set is a point in P that can be separated from the rest by a line, .i.e the point lies on one side of the line while the others lie on the other side. The number of 1-sets of P is denoted by n1(P). The minimum value of n1(P) over all configurations P of 7 points in the plane in general position(.i.e no three points in P lie on a line) is

    a) 3   b) 7   c) 2   d) 1
    Ans: 7

     

    18) 10 people meet and shake hands. The maximum number of handshakes possible if there is to be no ?cycle? of handshakes is (A cycle of handshakes is a sequence of k people a1, a2, ??, ak (k > 2) such that the pairs {a1, a2}, {a2, a3}, ??, {ak-1, ak}, {ak, a1} shake hands).

    a) 7   b) 6     c) 9     d) 8

    Ans: c

    3 questions from handshake process questions both LINEAR AND ALSO CYCLIC
     
    HR and Technical: 
    Me: Good afternoon sir.
    HR: Good afternoon!  take your seat.

    Me: Thank you.
    HR: Your native?
    Me: Said
    HR: Your family background?
    Me: Said
    HR: Tell me about yourself?

    Me: Said
    HR: You have some IBM certifications on Db2 and RAD can you explain me?

    Me: Told about db2 and rad. In rad i completed with a word eclipse.
    HR: What is eclipse?

    Me: Told.
    HR: Your  area of interest?

    Me: Said DBMS, web designing and seo
    HR: What is seo?

    Me: Said.
    HR: What is normalization?

    HR: What is foreign key?
    HR: Types of normalization?

    HR: Type  which is associated with foreign key?
    Me: Said

    HR: Can we do the referencing without foreign key?
    Me: I said but we had a big discussion over it.

    HR: Any questions?
    Me: asked.

    Then I left the panel after 9 hours results were announced.
    Was happy to hear my name in the selected list.

    261 got selected from around 400 from second round.
    All the best friends. Use Freshersworld.com and read all the patterns from Freshersworld.com  

    Have faith on god. Sure success comes to you.

    See you all at TCS.

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.