TCS  Placement Paper   Whole Testpaper   NMAMIT,Nitte-03 Aug 2006

TCS  Placement Paper   Whole Testpaper   NMAMIT,Nitte-03 Aug 2006


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

     

    TCS PAPER ON 3rd AUGUST 2006  AT NITTE
     
    Hi friends
     

              It is great to be placed in a company like TCS.Only thing u have to do is to refer the previous Quetion papers.

    Totally 169 attended the exam
                 81 cleared Aptitude
                 53 got selected
     
    There were 2 rounds
             1. Aptitude
             2.Technical &HR
                     General Aptitude had 3 parts
                                    1.Verbal(30 quetion,20 marks)
                                    2.Quantitative Aptitude(38 quetion,40 marks)
                                    3.Critical and Analytical reasoning(12 question,30 marks)
                     Technical  had 3 rounds
                                    1.Technical(CS students please concentrate on this part)
                                    2.Management
                                    3.HR
     
     
    Aptitude was Online. Do not worry. They give all the instructions to be followed.
     
     
    VERBAL
     
    Synonyms(10 Quetions)
    Antonyms(10 Questins)
    Comprehension reading(5 questions)
    paragraph reading(5 Question)
     
    Please refer GRE BARRON'S 12th edition .............................
     
    QUANTITATIVE APTITUDE
     
    1.In the word ORGANISATION if we exchange first with the second ,second with the third ,third with fourth and so on......till last  then what will be the 10 letter from right?
     
    1.G   2.N     3.A    4.R
     
    Ans:A
     
    2.What is the largest prime no that will fit in 6 bit memory?
     
    1.65     2. 61    3. 67     4.63
     
    Ans:    61
    Approach:      2^6-1=63which is not prime
                          and the no less than 63 is 61 which is a prime......
     
    3.The progam size is N.The memory occupied by the program is M=4000sqrt(N). If the program size is increased by 1%. Then what is the percentage increase in memory?
     
    1. 0.1%          2.0.4%         3.0.5%          4.2%
     
    Ans: 0.5%
    Approach:      Sqrt of 101
     
     
    4.In two dimensional array X(7,9) each element occupies 2 bytes of memory.If the address of first element X(1,1)is 1258 then what will be the address of the element X(5,8)  ?
     
     1.1460             2.1365         3. 1356         4.1370
     
    Ans:   1365
    Approach:1258+(4*9*2)+(8*2)
     
    5.Find the value $%$(9) - %$%(9)    Where $  means doubling and %  means change of sign........
     
    1.38         2.  -2         3. 50         4.-54
     
    Ans:-54
    Approach:    (2)(-1)(2)(9) -(-1)(2)(-1)(9)
     
    6.Which of the following highest Standard deviation
    a.7, 0, 7,0, 7,0 b) 7, 7, 7,7,7,7 c) -7, - 7, -7,-7,-7,-7 d) -7, 7, -7, 7,-7, 7
     
    Ans: d)
     
    7..g(0)= 1, G(1)=-1 ,G(N) = G(N-1)+G(N-2) , g(5)=?
    1.  -2       2. 3         3. 1         4 0
     
    Ans: -2
     
    8.A power unit is there by the bank of the river of 900 mtr width. a cable is made from power unit to power a plant opposite to that of the river and 3000 mtr away from the power unit. The cost of the cable bellows water Rs5 / mtr and cost of cable on the bank is Rs 4/ mtr. Find the pt where the cable cut through the river.
    1.2800        2. 3000         3. 2100     4.3900
     
    Ans: 2100
     
    9.In madras, temperature at noon varies according to -t^2/6 + 4t + 12, where t is elapsed time. Find how much tem more or less in 6 pm to 9 pm.
    didn't get the correct ans........
    Approach: substitute  the given values....
                     ( -6^2+4*6+12)-(-9^2+4*9+12)
     
    10.The size of the bucket is N kb. The bucket fills at the rate of 0.1 kb per millisecond. A programmer sends a program to receiver. There it waits for 10 milliseconds / and response will be back to programmer in 20 millisecond. How many much time the program takes to get a response back to programmer, after it is sent?
    Ans: 30 millisecond
    11.Which of the following are orthogonal pairs a) 3i+2j b) i+j c) 2i-3j d) 7i+j
     
    1.a&d    2.a&c     3.c&d         4.b&d
    Ans: a&c

    12.Which of the following do not form triangle? a)5,4,7 b) 3,4,7, c) 3,4,5 d) 1,8,5
    Ans: d)
     
    13.If A, B, C are the mechanisms used separately to reduce the wastage of fuel by 30%, 40%, 10%. What will be the fuel economy if they were used combine?
    1.68.4          2.62.2         3.58         4.27
    Ans: 62.2
    Approach:  ( 70/100)*(60/100)*(90/100)*100=37.8
                         Economy=(100-37.8)=62.2
     
    14.My flight takes of at 2pm from a place at 18N 40E and landed 10 Hrs later at a place with coordinates 36N40W. What is the local time when my plane landed?
    1.8.00pm          2.6.00pm           3.12.00am         4.6.40pm
    Ans: 6.40 pm
     
    15.The number 384 in decimal system is given by (1432) x in the X System of numbers find the value of X a} 5 b) 6 c) 7 d) 8 e) 9
    Ans: a)
     
    16.What is the unit of the following?
          (power*time) / (velocity*velocity)
            1.mass    2.distance            3.velocity           4.speed
     
     Ans:mass
    Approach:     power=work/time
                         hence numerator=(work*time)/time=work
                           work=Force*distance
                            Force=mass*acceleration
                            accelaration=distance/time^2
     
    now numerator is (mass*distance^2) / (time^2)
    denominator is (distance^2) / (time^2)       since velocity=distance/time
     
    17.WHICH SHAPE WILL BE OBTAINED BY USING THESE VALUES OF X ,Y
    X              Y
    0             0.00001
    10            1.02
    100           1.72
    1000          3.00
    9999          4.72
    Ans: Y= log10(X)
    18. Number of faces, vertices and edges of a cube
            1.12,6,8        2.6,8,12     3.4 ,6, 8     4.8,12,6   
    Ans: 6,8 , 12
    19.A, B and C are 8 bit no's. They are as follows:
    A -> 1 1 0 0 0 1 0 1
    B -> 0 0 1 1 0 0 1 1
    C -> 0 0 1 1 1 0 1 0 ( - =minus, u=union)
    Find ((A - C) u B) =?
      
       1.55   2.64    3.32      4. 53
    Ans:55
      hint:A-C    is   A intersection C bar    first do negation of C then do A intesersection C
     
    20.2 student get 3 and 3.5 in their class exam And 1.2 and 1.45 in final exam respectively . What might be the class marks of 3rd student who have got 0 marks in final exam?
     
        1.0.3       2.0.5      3.0.25      4.0.1
    ans: 0.25
    Approach: take the diff and find out


    By....Vinitha Mendonca.

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.