TCS  Placement Paper   Whole Testpaper   Chennai-18 Sep 2010

TCS  Placement Paper   Whole Testpaper   Chennai-18 Sep 2010


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

    TCS Latest Fresher Job Interview Placement Paper, 18th September 2010, Chennai.

    1) Ramu & Sangeetha went for biological analysis to a island which is 34km from their place. They travelled in a boat which went at a speed of 2m/s. when they are in half a distance in the boat sangeetha note there are 7 leg & 8 leg octopuses under the water. Ramu counted the total number of legs of octopuses and got 54. Sangeetha instantly said I know how many 7 leged octopuses are there under the water. They both reached the island after 20 min they left . How many seven leged octopuses does sangeetha calculate?

    1. 4  2. 5  3. 6  4. 7

    Ans: Total number of legs of both 7 & 8 leged octobus = 54. Find number of 7 leged octopuses

    Go from answer

    4(7 leged octobus) + X = 54.

    5(7 leged octobus) + X = 54. Similarly do for all. The x you get should be exactly divisible by 8. Only one answer will satisfy the condition.

    Note: You may find lot of nonsense stuff to test verbal ability. Just take required data alone. From the next question onwards I post necessary data only.

    2) Total number of wheels of bicycles & 4 wheeled vechicles is 38. How many bicycles are there? ( This question has more than 6 lines to test your verbal abilty)

    Ans: Similar to above. Go from answer

    Choices from answer( 2 wheelers) + X = 38. X should be exactly divisible by 4

    3) Jumbled sentences given APPRAKEET. What is the meaning.

    PARAKEET

    Ans: Bird

    4) Logical problem asking for the colour of beer
     
    Ans: White
     
    5) There are 14 spots. Each spot has 8 seats. 28 people seated in all the spots. No similar number people sat in any spot. How many spots left with no people at all
     
    Ans: 1+2+3+4+5+6+7 = 28. So remaning 7 spots has no people at all
     
    6) Can A has milk. Can b had water. A spoon of milk from can A is added to Can B. Then from the mixture same amount is taken from Can B and added to Can A.
     
    Ans : Can A contains less item than item in Can B
     
    7) There is a plane contains 32 points. All the 32 points have equal distance from point x.

    Which of the following is true

    A: All the 32 points lie in circle.
    B: The distance from x to all 32 points is less then the distance between each other
     
    Ans : A only
     
    8) Horse ran at speed of 34kmph. Pony started after 2 hours. Horse ran for 4 hours. What is the speed of pony?
     
    Ans: (34*4)/(4+2)
     
    9) A clock gives 4 ticks consequetively. After days it has become defective & gives only 2 ticks. What is the probability that clock produces 3 ticks consequetively. 1 out of ?
     
    Ans: 1/8
     
    10) Person points to a photo and says the main in the picture is the son of my fathers son. What is the relationship between him & person in the photo?
     
    Ans: he himself
     
    11) There is a cloth of 153 yards length. X has to cut the cloth into 153 pieces. He takes 5 seconds to cut each piece how much time he require to cut all 153 pieces?
     
    Ans: 152*5
     
    12) Ferrari is leading car manufacturer.*Ferrari S.p.A.* is an Italian sports car. It has enjoyed great success. If Mohan's Ferrari is 3 times faster than his old MERCEDES wich gave him 35 kmph if Mohan travelled 490 km in his ferrari the hw much time(hours) he took?

    Ans: 490/35*3

    13) Jagan lies on Monday Tuesday Wednesday
    Pradeep lies on Wednesday Thursday Saturday.

    Jagan says I didn?t lie yesterday. Pradeep also says that I didn?t lie yesterday. What day is today?

    Ans: Sunday

    14) The ratio of current age of X and Y is 5:7. After how many years their age becomes 7:9?
     
    Ans: Simple ratio
     
    By using 1,2,3,4,5, how many 5 digit no. Can be formed which is divisible by 4, repetation of no. is allowed?

    Ans: 2500 (not sure)

    XY=21 and X+Y=13. Ans of X & Y will be in points then x square+y square=?

    Ans: Solve using quadratic eqn. you get x & y

    15) Person travels from A- to b in 9km/hr, and B to A in 4 Km/hr. What is the average speed?

    Ans : 2(9*4)/9+4

    16) Find total cost to build a robot. The cost of spare parts use to bulid it is in the ratio 4:5:3. The cost of spare parts are $40, $50, $60.

    Ans: Simple ratio. I don?t remember the question exactly but all you do is to add $40+$50+$60 to get the answer

    17) Pizza shops make pizza of same thickess and different diamester. Cost of 8cm is 80, 12 cm is 240, 24 cm is 720. Which pizza gives best value for money?

    Ans: Divide cost by cm & compare with others. Hint. Take smallest one and multiple till you get the largest pizza. Then compare both you get the answer

    18) Average marks of 5 sub is 61. Six sub mark is 89. What is the average after adding 6th?

    Ans: (61*5) + 89/6

    19) Find number of 3?s between 1 & 100?

    Ans: 19

    20) A pipe can fill a tank at the rate 1 litre/hr, the tank is 1/32 filled in 6 hours. After how many hows the tank is filled completely

    Ans: 1/16, 1/8, ¼, ½, 1. After 5 hours.

     

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.