TCS  Placement Paper   General - Other   -11 Aug 2007

TCS  Placement Paper   General - Other   -11 Aug 2007


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

    TCS PAPER ON 11th AUGUST,2007

    Aptitude
    1.  Select the odd one 
    (a) January (b) February (c) Wednesday (d) November
    2. Select the antonym of capture from the following 
    (a) attack (b) Release (c) condemn (d) None of the above 
    3. Find the antonym of autumn 
    (a) Spring (b) Winter (c) Summer (d) None of the above
    4. One skirt requires 3.75 yards of cloth. How many skirts you can make from 45 yards? 
    Ans: 12 skirts
    5. Last month of an year 
    (a) January (b) February (c) December (d) November 
    6. Is the meaning of Client and Customer, 
    (a) same (b) contradictory (c) no relation 
    7.  Is the meaning of Canvas and Canvass, 
    (a) same (b) contradictory (c) no relation 
    8. Is the meaning of Ingenious and Ingenuous, 
    (a) same (b) contradictory (c) no relation 
    9.Is the meaning of Credible and Credulous, 
    (a) same (b) contradictory (c) no relation 
    10.Select the odd one out. 
    (a) 1/4 (b) 1/3 (c) 1/6 (d) 1/18 
    11.Select the least from the following. 
    (a) 0.99 (b) 1 (c) 81 (d) 0.333 
    12.Find the next number in the series. 1, 0.5, 0.25, 0.125 
    Ans: 0.0625 
    13.One do llar is saved in one month. Then how much dollar is saved in one day? 
    Ans: 1/30 =0.0333$ 
    14. Y catches 5 times more fishes than X. If total number of fishes caught by X and Y is 48, then number of fishes caught by X? 
    Ans: 8 
    15.If a train covers 600m in 0.5 seconds, how long it will cover in 10 seconds? 
    Ans: 3000m = 3km 
    16.The girl's age is twice that of boy, if the boy is four years old. After four years the age of the girl is 
    Ans: 12 years 
    17.Sister's age is twice than that of the brother. If the brother's age is six, what is the sister's age after two years? 
    Ans: 14 Yrs. 
    18. Two lemons cost 10 cents. Then one and a half dozen cost 
    Ans: 90 cents 
    19. A clock is late by 1 minute 27 seconds in a month. Then how much will it be late in 1 day? 
    Ans: 2.9 seconds 
    20. Opposite of Remote? 
    (a) Far (b) Near (c) Huge (d) Village 
    21. Statement A: All great men are ridiculous;  Statement B: I am ridiculous ; Inference : I am a great man; 
    (a) True (b) False (c) Not clear 
    22. Statement: Normal children are active; Inference: All children are active; 
    (a) True (b) False (c) Uncertain 
    23. Next number in the series 1, 1/2, 1/4, 1/8 ? 
    Ans: 1/16 
    24. In 6 seconds a light flashes once. In one hour how many times it will flash? 
    Ans: 601 times 
    25. At 20% discount, a cycle is sold at a selling price of 2500 Rs. What is the actual price? 
    Ans: Rs. 3125 
    26. Statement A: A & B have same age; Statement B: B is younger than C; Inference : A is younger than C; 
    (a) True (b) False (c) Uncertain 
    27.A invests $12000, B invests $8000, C invests $6000 and they got a profit of $1200. How much share A got more than B and C? 
    Ans: 2/13 and 3/13 

     Technical  Questions contain Electronics and Computer Science

    1. Full form of TTL and CMOS 
    2. Which is a good conductor (Extrinsic or Intrinsic) 
    3. What are the different types of capacitors (Electrolytic,  dielectric...etc) 
    4. Select a passive component from the following (four choices were  there) 
    5  Minimum no. of lines required for communication using RS232
    6. To convert 1's complement to 2's complement and vice versa 
    7. During which time we use 'size of' command.
    8. Out of four choice we have to identify which is a macro. 
    9. There was one pointer _expression related question. 
    10. To find post fix _expression. 
    11. What type of operating system is unix
       a)pre-emptive b)non-preemptive c)batch 
    12. Where we use DFD(Data flow design)
       a)structural languages b)object oriented languages c)UML d)none of these
    13. Name the error which occurs when we write on a page
      a) segment fault b)permission fault c) page fault 
    14. A question based on the representation of an array in C  An array whose elements are fn pointers which inturn returns a character 

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.