TCS  Placement Paper   General - Other   -1 Jan 2003

TCS  Placement Paper   General - Other   -1 Jan 2003


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

    Aptitude

    1.My neighbour has seven children.Every brother has equal no. of 
    brothers and siters ,but each sister has twice as many brothers 
    as sisters?
    Ans: 4,3
    2.There are 11 more animals than birds in a pet shop.If there are
    as many birds as animals and if there are as many animals as birds
    the no. of legs is 4/5 of the original.Howmany birds and animals 
    are there?
    Ans: 22,11
    3.one soap can be made out of the scraps obtained while preparing
    11 soaps.How many soaps can be prepared out of the scrap obtained 
    out of 251 soaps.(Take all possibilities)
    Ans: 25
    4.Find out the five digit number whose first digit is three times
    that of it's fifth digit,the fourth digit is four more than the 
    second digit,the third digit is three less than the second digit,
    and there are 3 pairs of digits such that each sum is 11?
    Ans: 65292
    5. 2XX
    3XX
    ---
    5XX
    X4X
    XX3
    -------
    XXXXX
    -------
    Find out the X's and seven is not there in the calculation.

    Ans: 281x332
    6.There are 5 burglars and once went to a bakery to rob it obviously
    The first guy ate 1/2 of the total bread and 1/2 of the bread.
    The second guy ate 1/2 of the remaining and 1/2 of the bread.
    The third guy ,fourth guy and fifth guy did the same.After fifth 
    guy there is no bread left out.How many bread are there?
    Ans:31
    7.The main line train starts at 5.00AM and the harbour line train
    starts at 5.02AM.Each train has the frequency of 10 minutes.If a 
    guy goes in the morning at a random time what is the probability
    of he getting main line train?
    Ans: 0.8
    8.There is 66x33m rectangular area .Ram is 11/8 times faster than
    Krishna.Both of them started walking at opposite ends and they 
    met at some point then,Ram said "See you in the other end"Then
    they continued walking.After some time Ram thought he will have tea
    so he turned back walked back 15 meters then he changed his mind
    again and continued walking .How much Krishna has travelled by 
    the time they meet?
    9.A farmer has C chickens.A sack of feed comes for 9 days.As the 
    feed cost is increasing the farmer sells some chickens and retains
    12 chicken.If he reduces the feed quantity by 10% .Then he observes
    that the feed comes for 30 days.What is C?
    Ans:36
    10.Escalator Problem.
    A person walking takes 26 steps to come down on a escalator and it
    takes 30 seconds for him for walking.The same person while running
    takes 18 second and 34 steps.How many steps are there in the escalator?
    Ans:46

    Anal Paper:
    1. There are nine cards arranged in three rows and three columns.
    Each row contains atleast one green card.There are three yellow
    corners.Red is either in the first row or second row.There are
    2 greens in the 3rd column and 2 blues in the second row.What is
    the arrange ment of the cards
    Ans: Y R G
    B B G
    Y G Y
    2

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.