TCS  Placement Paper   Candidate Experiences   SJB College Of Engg, Bangalore-22 Aug 2010

TCS  Placement Paper   Candidate Experiences   SJB College Of Engg, Bangalore-22 Aug 2010


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

    The aptitude test consists of 35 questions and here we have been given negative marking of 0.33 per wrong answer. At the selection the bench mark was 22 marks. It?s an easy test where more than 25 questions can be cleared easily. Never try to solve the questions first that have more number of lines.

    Coming to questions first search for the numerical data in the questions and just the logic how the questions can be solved

    1. Which is the smallest no divides 2880 and gives a perfect square? 

     a.1    b.2   c.5   d.6
    Ans: c
     
    2. Two bowls are taken, one contains water and another contains tea.one spoon of water is added to second bowl and mixed well, and a spoon of mixture is taken from second bowl and added to the second bowl. Which statement will hold good for the above? 
    (Ans: second liquid in first bowl is smaller than the first mixture in second bowl)
     
    3.  Form 8 digit numbers from by using 1, 2,3,4,5 with repetition is allowed and must be divisible by4?
    a.31250    b.97656   c.78125   d.97657   
    Ans: c
     
    4.  Rearrange and categorize the word ?RAPETEKA?? 
    Ans: bird
     
    5.  One problem on (a3-b3)/(a2+ab+b2) 
    Ans: ?a-b?
     
    6.  In school there are some bicycles and 4 wheeler wagons. One Tuesday there are 190 wheels in the campus. How many bicycles are there?
    Ans: 15
     
    7.  Keywords in question (Fibonacci series, infinite series, in the middle of the question one number series is there. I got the series 3 12 7 26b 15?  
    Ans:54
    (Logic: 3*2+1=7                         12*2+2=26                           

               7*2+1=15        26*2+2=54)

    8. A lies on mon, tues, wed and speak truths on other days, B lies on thur, fri, sat and speaks truths on other days. One day a said I lied today and B said I too lied today. What is the day?
     
    9. Man , Bear, North, South, walks.
    Ans: White
     
    10. A father has 7 penny?s with him and 1 water melon is for 1p, 2chickoos for 1p, 3 grapes foe 1p.he has three sons. How can he share the fruits equally?
    Ans: 1 watermelon,2chickoos,1grape
     
    11. (1/2) of a number is 3 times more than the (1/6) of the same number? 
    Ans: 9
     
    12.  There are two pipes A and B. If A filled 10 liters in hour B can fills 20 liters in same time. Likewise B can fill 10, 20, 40, 80,160?.if B filled in (1/16) th of a tank in 3 hours, how much time will it take to fill completely?
    Ans: 7 hours
     
    13.  Keywords: T. Nagar, Chennai, 1-100, prime numbers between 140-180, How many 2?s are there?
    Ans: 20   (Not only 2?s ,1?s,3?s,4?s,5?s,6?s,7?s,8?s,9?s,0?s also 20)
     
    14.  A man is standing before a painting of a man and he says I have no bro and sis and his father is my father?s son?
    Ans: His son
     
    15.  One question has last part like difference between two terms is 9 and product of two numbers is 14, what is the squares of sum of numbers?
    Ans:109
     
    16.  What is the value of [(3x+8Y)/(x-2Y)]; if x/2y=2?
    Ans:10 {the numerical may change)
     
    17.   A pizza shop made pizzas with to flavours.in home there are ?N? different flavors, in that ?M? flavors are
    taken to made pizza.in how many ways they can arrange?
    (Logic: NcM )
     
    18.  One grandfather has three grandchildren, two of their age difference is 3, eldest child age is 3 times
    youngest child?s age and eldest child?s age is two times of sum of other two children. What is the age of
    eldest child?
    Ans: 15
     
    19.    KEYWORDS: one organization ,material labor and maintenance are in the ratio of 4:6:7,the material cost
    is:100,what is the total cost?
    Ans: 425

    20.  KEYWORDS: density, reluctance, sensitivity, voltage ,current, what is the resistance Formula is ?R=V/I?

     
    21.    In a market 4 man are standing .the average age of the four before 4years is 45,aftyer some days one man is added and his age is 49.what is the average weight of all?
    Ans: 49
     
    22.    Keywords: Sports readers, 10 tables, 4chairs per table, each table has different number of people then how many tables will left without at least one person?
    Ans: 6
     
    23.   Keywords: Die, card, coin, between 2 to 12
    Ans: All are equal
     
    24.    In a school for a student out of a 100 he got 74 of average for 7 subjects and he got 79 marks in 8 th
    subject. what is the average of all the subjects?
    Ans: 74.625
     
    25.    In a question ,last part has ,the ages of two people has the ratio of 6:6 and by adding the numbers we
    get 44,after how many years the ratio would be 8:7?
    Ans: 8
     
    26. One train travels 200m from A to B with 70 km/ph. and returns to A with 80kmph, what is the average of
    their speed?
     
    27.  Two years before Paul?s age is 2times the Alice age and the present age of Paul is 6times the Alice.
    What is the presents Paul?s age?( 3years) ?You try to solve this question once?

    These are the questions that I remember.

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.