TCS  Placement Paper   Candidate Experiences   Salt Lake, Kolkata-29 Aug 2010

TCS  Placement Paper   Candidate Experiences   Salt Lake, Kolkata-29 Aug 2010


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

    Hi,

     
    My name is Soumen, i have done B.Tech from MCKV Institute of Engg, which brought TCS on-campus only, no other such known IT company, i cleared aptitude, but couln't crack interview, i again try my luck in off-campus conducting by TCS in our city, again this time i cleared aptitude and waiting for final results as you can see the latest pattern from other paper posted previously, i can help by submitting the question i faced.

    1) Now pet's age is to times when paul was once. But at that time paul's age=pet's current age ,how old is pet?

    2) Block has 10,9,5 size, how many unit cube is needed to make a block of that size?

    3) 23 people are there, they are shaking hands together, how many hand shakes possible, if they are in pair of cyclic sequence.
    Ans-22

    4) 10men and 10 women are there, they dance with each other, is there possibilty that 2 men are dancing with same women and vice versa.
    Ans-never

    5) A lady took out jacket and gloves, which are avialable in blue 26, yellow 30 and red 56. Power goes off, she can distinguish between gloves and jacket but not in colors. What's the possibilty their she will pick up pair of gloves of each color

    6) B is taller than j and 3 pillers. P is shorter than B and 2 pillers is j shorter/taller than P?
    Ans-irrelevant question

    7) Sangakara and ponting selects batting by using a dice, but dice is biased so to resolve ponty takes out a coin, what is the probability that dice shows correct option.

    8) In school there are some bicycles and 4wheeler wagons. One Tuesday there are 58 wheels in the campus. How many bicycles are there?
    Ans: 7

    9. Two bowls are taken, one contains water and another contains tea.one spoon of water is added to second bowl and mixed well, and a spoon of mixture is taken from second bowl and added to the second bowl. Which statement will hold good for the above?
    (Ans: second liquid in first bowl is smaller than the first mixture in second bowl)

    10. Which is the smallest no divides 2880 and gives a perfect square?
    a. 1 b.2 c.5 d.6
    Ans: c

    11. Form 8 digit numbers from by using 1, 2,3,4,5 with repetition is allowed and must be divisible by4?
    a. 31250 b.97656 c.78125 d.97657
    Ans: c

    12. One problem on (a3-b3)/(a2+ab+b2)
    Ans: ?a-b?

    13. Rearrange and categorize the word ?RAPETEKA??
    Ans: bird(parakeet)

    14. Key words in question (Fibonacci series, infinite series, in the middle of the question one number series is there. I got the series 3 12 7 26 15 b?
    Ans:54
    (Logic: 3*2+1=7 12*2+2=26
    7*2+1=15 26*2+2=54)

    15. A father has 7 penny?s with him and 1 water melon is for 1p, 2chickoos for 1p, 3 grapes foe 1p. He has three sons. How can he share the fruits equally?
    Ans: 1 watermelon, 2chickoos, 1grape

    16. A lies on mon, tues, wed and speak truths on other days, B lies on thur, fri, sat and speaks truths on other days.. one day a said I lied today and B said I too lied today. What is the day?

    17. Man, Bear, North, South, Walks.
    Ans: White

    18. (1/2) of a number is 3 times more than the (1/6) of the same number?
    Ans: 9(for any no it can be true)

    19. There are two pipes A and B. If A filled 10 liters in hour B can fills 20 liters in same time. Likewise B can fill 10, 20, 40, 80,160. If B filled in (1/16) th of a tank in 3 hours, how much time will it take to fill completely?
    Ans: 7 hours

    20. Keywords: T.Nagar, Chennai, 1-100, prime numbers b/n 140-180, How many 2?s are there?
    Ans: 20 (Not only 2?s ,1?s,3?s,4?s,5?s,6?s,7?s,8?s,9?s,0?s also 20)

    21. One question has last part like difference between two terms is 9 and product of two numbers is 14, what is the squares of sum of numbers?
    Ans: 109

    22. A man is standing before a painting of a man and he says I have no bro and sis and his father is my father?s son?
    Ans: His son

    23. What is the value of [(3x+8Y)/(x-2Y)]; if x/2y=2?
    Ans: 10 {the numerical may change)

    24. A pizza shop made pizzas with to flavours.in home there are ?N? different flavors, in that ?M? flavors are taken to made pizza.in how many ways they can arrange?
    (Logic: NcM )

    25. One grandfather has three grandchildren, two of their age difference is 3, eldest child age is 3 times youngest child?s age and eldest child?s age is two times of sum of other two children. What is the age of eldest child?
    Ans: 18

    26. In a market 4 man are standing. The average age of the four before 4 years is 45, aftyer some days one man is added and his age is 49. What is the average weight of all?
    Ans: 49

    27. Keywords: One organization, material, labor and maintenance are in the ratio of 4:6:7, the material cost is: 100, what is the total cost?
    Ans: 425

    28. Keywords: Density, Reluctance, Sensitivity, Voltage, Current, what is the Resistance Formula is ?R=V/I?

    29. Keywords: Sports readers, 10 tables, 4chairs per table, each table has different number of people then how many tables will left without at least one person?
    Ans : 6

    30. Keywords: Die, card, coin, b/n 2 to 12
    Ans: All are equal

    31. In a school for a student out of a 100 he got 74 of average for 7 subjects and he got 79 marks in 8th subject. what is the average of all the subjects?
    The extra 5 marks will be distributed in 8 semester, 5/8=.625
    74+.625=74.625

    32. In a question ,last part has ,the ages of two people has the ratio of 6:5 and by adding the numbers we get 44,after how many years the ratio would be 8:7?
    Ans: 8

    33. Two years before Paul?s age is 2times the Alice age and the present age of Paul is 6times the Alice. What is the presents Paul?s age?( 3years) ?You try to solve this question once?

    34. One train travels 200m from A to B with 70 km/ph. and returns to A with 80kmph, what is the average of their speed?
    Just go and hit't

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.