TCS  Placement Paper   Candidate Experiences   Hyderabad-7 Sep 2010

TCS  Placement Paper   Candidate Experiences   Hyderabad-7 Sep 2010


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

    Hi Friends,

    I attended TCS campus drive in Hyderabad. All these questions are being given with huge passage of irrelevant data. So, focus is needed while answering the question. This time he is not giving English in the written test doesn't mean that he is completely ignoring it. He is checking the comprehension reading ability of the candidate. So, fast reading of the passage and quickly picking the relevant information in no time is what he is looking for. So focus is must.

    As fast you will read the passage you will do better. I am writing the simplified(i.e.,) summary of the questions, but it will not be in this way. The test is comprising of 35 questions. The best thing in this is you need not have to search for the questions whether you have answered them or not by scrolling. A window on righ side of the questions paper will display the status. The unanswered will  be in Red and answered will be in Green and this minimises the searching time.

     
    I remembered only these questions. I attempted 25 questions.

    All the best friends. 

    1) Two tanks A and B. A fills 1 ltr/1 hour B fills 10, 20, 30 per hour. If this is (passage unnecessary). If 1/4th tank of B takes 15 hours to fill how much it time will to take to fill complete tank? 

    2) Out of 7 children the youngest is boy then find the probability that all the remaining children are boys
    Ans: 1/2^6 = 1/64
     
    3) The three sides of a triangle are given. 16, 14, 21 cms and this triangle is conveted into a square. So what will be the area of the square generated?

    Ans:(14+16+21)/4. Then you will get the 1 side of a square and now find the area of a square.ie, side^2

    4) An equation of the form 4x+6y-2z=32 . Find the difference between x intercept and z intercept?Ans: x/a+y/b+z/c=

    5) A Toy train can make 10 sounds sound changes after every 4 mins, now train is defective and can make only 2 sounds. Find probability that same sound is repeated 5 times consecutively (1 out of)?
    Ans: 1/32
     
    6) 20men and 20 women are there, they dance with each other, is there possibilty that 2 men are dancing with same women and vice versa.
    Ans: Never
     
    7) 10 people are there, they are shaking hands together, how many hand shakes possible, if they are in  no pair of cyclic sequence.
    Ans-9 
     
    8) In school there are some bicycles and 4wheeler wagons. One Tuesday there are 234 wheels in the campus. How many bicycles are there?

    Ans: Go with options. Multiply each option with 2 and subtact the obtained no from 234. If it is exactly divisible by 4, that is the answer.
     
    9) A father has 7 penny?s with him and 1 water melon is for 1p, 2 chickoos for 1p, 3 grapes foe 1p. He has three sons. How can he share the friuts equally?
    Ans: 1 watermelon, 2chickoos, 1grape
     
    10)  A piza shop made pizzas with to flavours. In home there are ?9? different flavors, in that ?2? flavors are taken to made piza   in  how many ways they can arrange?
    (Logic: NcM, N= 9, M=2 ) 
     
    11) One organization, material, labor and maintenance are in the ratio of 4:6:7, if the material cost is: 272, what is the total cost?

    Ans: 4x=272 => x=68; now total cost = 272 + 6(68)+7(68).

    12) 4 years before Paul?s age is 3times the Alice age and the present age of Paul is 6times the Alice. What is the presents Paul?s age?

    Ans: x-4 = 3(y-4); x=6y: Solve you will get it.

    13) In a question, last part has, the ages of two people has the ratio of 6:5 and by adding the numbers we get 55, after how many years the ratio would be 8:7?
    Ans: Easy you can do it, simple equtions

    14)  In a room (unwanted stuff) Sports readers, 10 tables, 4 chairs per table, each table has different number of people then how many tables will left without at least one person?
    Ans : 6

    15) Passage joe is taller than jerry and 3 pillers. kistern  is shorter than joe and 2 pillers is jerry shorter/taller than kistern ?

    16) a volume of A are having in a container of sphere. how many semi hemispheres of  B volume each will be required to transfer all the A in to semi hemispheres?
    Ans: A= x B
     
    17) Question based on V=I*R but in dis question most of data given are ridiculas like volume, density, length, height similar long story are given

    18) Peter and Paul are two friends. The sum of their ages is 42 years. Peter is twice as old as Paul was when Peter was as old as Paul is now. What is the present age of Peter?

    19) A horse chases a pony 2 hours after the pony runs. Horse takes 4 hours to reach the pony. If the average speed of the horse is 81 kmph, what s the average speed of the pony? (This question was really long with loads of irrelevant statement)

    20) Difference between two numbers is 4 and their product is 17. Then find the sum of their squers?

    21)  A, B, C, D, E are there among A, B, C are boys and D, E are girls D is to the left of A and no girl sits at the middle and at the extemes. Then what is the order of their sittings.

    22) Some ages problem, then asked the answer in binary

    23) (Some chetta chikkati solutions) unwanted data folowed by  a formula diameter d = 10*(t-14), t>14 then what id diameter after t=40?

    24) Some denominations question like you have 31 paise, and ticket cost is between 1 to 31, you have to give the exact denominations for the ticket. Find all the no. of possible denominations you may prdict and you must be left wid atleast few paise?

    25) Direction problems. A man goes 50 km North, then turned left walked 40 km, then turned right? In which direction is he in?

    Ans: North 

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.