TCS  Placement Paper   Candidate Experiences   Gitam College Of Engineering, Kakinada-5 Sep 2010

TCS  Placement Paper   Candidate Experiences   Gitam College Of Engineering, Kakinada-5 Sep 2010


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

    Hai Guys,
     
    This is Manik from Kakinada, i cleared TCS written test in Gitam on September 5th and interview on September 8th.

    Thank god for selecting me into the TCS.

    I'm in ECE student.

     
    Aptitude test:
     
    The aptitude test consists of 35 questions and here we have been given negative marking of 0.33 per wrong answer. At the selection the bench mark was 22marks. Its an easy test where more than 25 questions can be cleared easily.

    Never try to solve the questions first that have more number of lines. Try to read last line of the questions because first lines will be of unrelevated data coming to questions first search for the numerical data in the questions and just the logic how the questions can be solved

    1.   Which is the smallest no divides 2880 and gives a perfect square?
    a.1    b.2   c.5   d.6
    Ans: c

    2. In school there are some bicycles and 4wheeler wagons.one Tuesday there are 190 wheels in the campus. How many bicycles are there?
    Ans: 15

    3. Man, Bear, North, South, walks. Colour of bear(Hint: North pole )
    Ans: White

    4. A father has 7 penny?s with him and 1 water melon is for 1p, 2chickoos for 1p, 3 grapes foe 1p.he has three sons. How can he share the fruits equally?
    Ans: 1 watermelon, 2chickoos, 1grape

    5. (1/2) of a number is 3 times more than the (1/6) of the same number? 
    Ans: 9

    6. There are two pipes A and B. If A filled 10 liters in hour B can fills 20 liters in same time. Likewise B can fill 10, 20, 40, 80,160?.if B filled in (1/16) th of a tank in 3 hours, how much time will it take to fill completely?
    Ans: 7 hours
    7. In a market 4 man are standing .the average age of the four before 4years is 45,aftyer some days one man is added and his age is 49.what is the average weight of all?
    Ans: 49

    8. There are 10 reading spots in a room. Each reading spot has a round table. Each round table has 4 chair. If different no of persons are sitting at each reading spot. And if there are 10 persons inside the room then how many reading spots donot have atleast a single reader.
    (1)  5     (2)   6      (3)  7   (4)  None    
    Ans 6. because different no of persons are sitting on round table. So possible differnt combinations for 10 people will be 1 2 3 4. because max 4 people can sit on round table. so round tables left are 6.
     
    9. A person do rock climbing at an altitude of 800 m.He go up by 7 mph. and come down by 9 mph. what was his av speed.
    Ans (7+9)/2=8.
     
    10. A boy want to make a cuboid of dimension 5m, 6m, 7m. from small cubes of .03 m3. later he realized he can make same cuboid by making it hollow. Then it take some cubes less. What is the no. of these cube.
    Ans. Vol of solid cuboid= 5*6*7=210 m3. Vol of its inner cuboid by removal of which the cuboid will be hollow= (5-2)*(6-2)*(7-2)=60 m3, t hen ans will be 60/.03
     
    11. Two years ago A was 6 times older than B. Now he is 2 times older than B. What is the age of A.
    Ans. Age of A=5, Age of B= Two and half.
     
    12. What is thew value of (78*78*78-45*45*45)/(78*78+78*45+45*45)
    Ans. 78-45=33.  a3-b3=(a-b)(a2+ab+b2)

    I remember only some of these questions. Also prepare the following topics:

    Ages, percentages, numbers, simplification, profit and loss, time and work, time and distance etc.

    Try to see maximum all test papers previous ones

    Then you can clear the first round.

    Later you will be called for interview after 2 or 3 days.

    There will be 3 rounds.

    1. Technical round

    2. M.R

    3. H.R

    Technical round:

    As i'm an ECE student they asked about C, Data structure and digital electronics. I heard from other branches C.S.E students must concentrate on software engineering and DBMS also they hey will ask basic concepts and they may ask to right programs. So just check various programs swapping without using third variable like that. 

    M.R:

    They will check our resume clearly and checks our fluency communication skills and leadership quallites.

    H.R:

    It's a cool round. If make blunders only we will be eliminated in this round.

    All the best guys, Take care

    Any doubts regarding these you can contact me through mail. 
     

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.