Tata ELXSI  Placement Paper   Analytical   -31 Dec 2010

Tata ELXSI  Placement Paper   Analytical   -31 Dec 2010


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

      Some Model Questions

    1. How many triangles are formed in a octagon.   Ans: 56( check the answer)

    2. A hexagon is fitted in to a circle of radius r. perimeter of the hexagon is ?    ans: 6r

    3. Max. difference between two birthdays of a man. a.  365days,     b. 366days       c. 4  years      d. 8years

    1. Which is greatest no. between 2300 and  3200?  Ans: 3200                                                                  

    2. Which is the greatest no divisible by 101100  -1?

    3. In a school no of boys is twice that of the no of girls. Half of the girls are in hostel. If the no of girls in hostel are 5 then what is the total no of students in the school.             Ans:30.

    4. In how many ways 7 girls and 4 boys can be seated in a circle such that all boys sit together?        Ans: 4! 7!

    5. Complete the series  3  7  11  _  19   23           ans: 15

    6. A square is inserted in a circle and an another circle is inserted in that square. Then the area of the smaller circle will be ______________ ans: 50% of the bigger circle

    7. Boat problem: speed of the boat in still water is given. And speed of the steam is given. Asked for some time. Easy problem.

    8. In a match SA scored at a rate of 4.6 runs per over at the time they were all out. India chased it in less than 4 overs of total match. (ie. on46 overs). If the runrate was 15% greater than the original rate then match may be completed 6 overs before. Then what is the total runs scored in the matc .Ans: may be none of the above

    12.    The sum of the ages of father and sun is 45. 5 years b4 the product of their ages is  4 times
              the age of the father. Then what is the age of father? Ans :36

    13.     A problem on tank leackage                                                                                                 

    14.     In a match total runs scored by sachin, sourav and dravid are 342. the ratio of runs scored by
              sachin and sourav  is 3:2 and sourav to dravid is 3:2. then what is the no of runs scored by 
               sachin?  Ans: 162.  Sourav?108       dravid ? 72

    15.     A man if goes to his office at a speed of ¾ th of his normal speed, then he reaches office 50 min
              late. Then what is his normal time to reach office?

    16.     The time in clock is 2 past 20 mins. Then what is the angle between min and hrs hand? 
               
    Ans: 50 degrees

    17.    In an A.P. series 5 times of the 5th term and 8 times of the 8th term are equal then what is the 
            13th term of  that  series?   Ans: 0

    18.   A passenger train with speed 60kmph and a goods train with speed 20kmph are moving from a 
            station X to Y. the passenger train reaches 50 mins before the goods train then what is the 
            distance between X and Y?  ans: 25km

    19.   One travels at a speed of 40kmph for some distance and 60 kmph for some distance total
            distance of 240km is traveled in 5 hrs. for how much time he traveled with 40 kmph.
            ( not sure abt the question it is in the same fashion)

    20.  The time taken to move around a circle of radius 21 is 44 min. then what is the time  required
            to move aroundthe hexagon of radius 42?    Ans: 84                                                               

    21.  x2 + 4y2 =  4xy. Then the ratio of x and y is ___________   ans: 2:1.

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.