Subex Azure  Placement Paper   Technical - Other   -16 May 2004

Subex Azure  Placement Paper   Technical - Other   -16 May 2004


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

     

    SUBEX SYSTEMS PAPER - 17 MAY 2004

    Company name: Subex Systems
    -------------------------------
    Date:17 / 5 /2004
    -------------------------------

    Pattern

    Sec 1: 20 tech (full c) 30 min -ve marking 0.5 marks so no guessing.
    Sec 2: Programming - 30 min


    The questions are not in order...
    paper code- #TC 07


    1) main(){
    int x;
    printf("\n%d",x=0,x=20,x=40);
    }
    ans: 0

    2) question om Macro sunstitution ( very easy)

    3)main(){
    int a[]={1,2,5,6,9,10};
    int *b=&a[4];
    printf("\n%d",b[-3]);
    }
    ans:6

    4)main(){
    int x=0,y=1;
    if(x=y) y= 7;
    else
    y=2;
    value of y?
    }
    ans:7

    5)question on switch....
    case A:case B...
    some code.

    ans:runtime error

    6)main(){
    int n=39,count=0;
    while( i & 1) //some condition like this
    {
    count++;
    i>>1;
    }
    }
    value of count?
    ans:4

    7)main(){
    int x=128;
    printf("\n%d",1+x++);
    }
    ans:129

    8)printf(const char,...);
    main(){
    some code
    }
    ans:complier error

    9)main(){

    FILE *f1;
    FILE *f2;
    f1=fopen("myfile","w");
    f2=fopen("myfile","w");
    fputc('A',f1);
    fputc('B',f2);
    fclose(f1);
    fclose(f2);
    }
    what does f1 n f2 conatins?
    ans:check out this

    10)if i/p is code friday monday sunday in commad line then
    main(int argc,char *argv[]){
    printf("\n%c",**++argv);
    }
    ans:may be f (check out not sure...)

    11)#define max 10
    main(){
    printf("\n%d",max++);
    }
    ans:compiler error

    12)main(){
    int a[]={1,2,9,8,6,3,5,7,8,9};
    int *p=a+1;
    int *q=a+6;
    printf("\n%d",q-p);
    }
    ans:5

    13)main(){
    int i=3;
    while(i--){
    int i=100;
    i--;
    printf("\n%d",i);
    }

    }
    o/p?
    ans: 99,99,99
    (this is not infinite loop)

    14)what does (*a)[10] means?
    ans: a is pointer to an array of 10 inegers

    15)a big program involving malloc, strlen, strcmp...
    ans:runtime error
    .
    .
    .
    .
    .
    20)


    programming - 30 min


    question: Open a file "input" and print the odd number of lines first on the screen and then
    even number of lines..something like that.....

    Very easy.... u can do it within 15 min

      C U ... Natasha

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.