RSsoftware  Placement Paper   Whole Testpaper   -1 Jan 1900

RSsoftware  Placement Paper   Whole Testpaper   -1 Jan 1900


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

     

    RS SOFTWARE PAPER

    VERBAL SECTION

    Directions: Give the synonyms for the following words

    1. Depreciation: deflation, depression, devaluation, fall, slump

    2. Deprecate : feel and express disapproval,

    3. Incentive : thing one encourages one to do (stimulus)

    4. Echelon : level of authority or responsibility

    5. Innovation : make changes or introduce new things

    6. Intermittent : externally stopping and then starting

    7. Detrimental: harmful 

    8. Conciliation : make less angry or more friendly

    9. Orthodox: conventional or traditional, superstitious

    10. Fallible : liable to error

    11. Volatile : ever changing

    12. Manifest: clear and obvious

    13. Connotation : suggest or implied meaning of expression

    14. Reciprocal: reverse or opposite

    15. Agrarian : related to agriculture

    16. Vacillate : undecided or dilemma

    17. Expedient : fitting proper, desirable

    18. Simulate : produce artificially resembling an existing one.

    19. Access : to approach

    20. Compensation: salary

    21. Truncate : shorten by cutting

    22. Adherence : stick

    23. Heterogeneous: non similar things

    24. Surplus : excessive

    25. Assess : determine the amount or value

    26. Cognizance : knowledge

    27. Retrospective : review

    28. Naive : innocent, rustic

    29. Equivocate : tallying on both sides, lie, mislead

    30. Postulate : frame a theory

    31. Latent : dormant, secret

    32. Fluctuation : wavering,

    33. Eliminate : to reduce

    34. Affinity : strong liking

    35. Expedite : hasten

    36. Console : to show sympathy

    37. Adversary : opposition

    38. Affable : lovable or approachable

    39. Decomposition : rotten

    40. Agregious : apart from the crowd, especially bad

    41. Conglomeration: group, collection

    42. Aberration: deviation

    43. Augury : prediction

    44. Creditability : ability to common belief, quality of being credible

    45. Coincident: incidentally

    46. Constituent : accompanying

    47. Differential : having or showing or making use of

    48. Litigation : engaging in a law suit

    49. Moratorium: legally or officially determined period of delay before fulfillment of the agreement of paying of debts.

    50. Negotiate : discuss or bargain

    51. Preparation : act of preparing

    52. Preponderant : superiority of power or quality

    53. Relevance : quality of being relevant

    54. Apparatus : appliances

    55. Ignorance : blindness, in experience

    56. Obsession: complex enthusiasm

    57. precipitate : speed, active


    SERIES SECTION
    Directions: In the following questions complete the series 
    NOTE: This section is quite tough and consists of 26 questions to be done in 10 minutes. Please keep track of time.

    1. A C B D E F G I - I H K J L
    Ans. H

    2. A I Z B E Y C I X D I - G E N J W
    Ans. W

    3. A D G J M P - R W T S
    Ans. S

    4. A B C E F G I J K - M L O N P
    Ans. M

    5. A B F G K L P Q - T S V U W
    Ans. U

    6. J W X U V S T - Q P S E T
    Ans. Q

    7. A R H X Y T D T W S T - N P T K R
    Ans. P

    8. F M B I P Z V I E V - I R Y O U

    9. N Z I Y C X KW F - J F V M Y
    Ans. V

    10. A A S A S P A S P K A - R Q T S U
    Ans. S

    11. A E C P S - T R U E
    Ans. U

    12. B B P R D D L N F F I K - H Q J I K
    Ans. H

    13 A Z E X I V M T - R Q N S O
    Ans. Q

    14. A B D G K P - L I W U X
    Ans. U

    15. B C D A E G H I F J L M N L K N M O
    Ans. K

    16. X W E F G V U H I J K - P N S R T
    Ans. T

    17. O D J T O P Q N O E R T - Q O U V W
    Ans. O

    18. P R N U U P E J R B B - H V U N E
    Ans. E

    19.L U L M G M N F N P S - O N Q P S
    Ans. P


    NUMERICAL ABILITY
    1. 420% OF 7.79 = ?
    Ans. 32.718

    2. 3427 / 16.53 = ?
    Ans. 202

    3. 10995 /95 = ?
    Ans.115.7365

    4. 43+557-247 =?
    Ans. 353

    5. 3107*3.082= ?
    Ans. 9591

    6. 48.7 + 24.9 - 8.7 = ?
    Ans. 64.90

    7.525.0/47.8 = ?
    Ans. 11

    8. (135-30-14)*7 - 6 +2 = ?
    Ans. 3

    9. 3/8 * 5.04=?
    Ans. 1.89

    10. 697 /219 = ?
    Ans. 3.18

    11.8/64 +64/16 =?
    Ans. 4.14

    12. 298 * 312 / 208 = ?
    Ans. 453.54

    13. 0.33 *1496 /13 = ?
    Ans. 37.98

    14.0.26 + 1/8 = ?
    Ans. 0.385

    15. 66.17+1/3= ?
    Ans. 67.03

    16. 2.84+1/4= ?
    Ans. 3.09

    17. 33% OF 450 = ?
    Ans. 148.5

    18. 907.54 / 0,3073= ?
    Ans.3002

    19.There are two categories of persons in ratio A:B = 2:3. A type earns 2.5 dollars/hr and B type 1 dollar/hr total money earned by both is 24dollars. Then what is the total number of persons
    Ans. 15

    20. Total balls are z, the number of red balls is n and the remaining are blak balls,then the % of black balls equal to ?
    Ans. (z - n) / z*100

    21. If A = C, B = 2D what should be done to make the ratio same. i.e.a/b = c/d
    Ans. Multiply A by 2

    22. If P=Total number of components, Q = number of defective components .What is the % of non defective components?
    Ans. (p-q) / p*100

    23. If the cost of an article is x , first discount given is y% of cost, second discount given is z% of cost. The selling price of x is 
    Ans. x (1-y / 100) (1- z / 100)

    24.Which of the following are prime numbers
    (a) 119     (b) 115    (c) 127    (d) none
    Ans. (c)

    25. A / B = C; C > D then
    (a) A is always greater than D       (b) C is always greater than D
    (c) B is always less than D          (d) None of these
    Ans. (a)

    26. If B>C and A<C which of the following is larger than A+B+C
    Ans. ( A + B )C

    27. If for H hours of work the salary is S and the employee gets x hours of medical leave, then what is the salary/hr ?
    Ans. s/H-x

    28. ( 1/6 of 596) / (0.695) = ?
    Ans. 142

    29. 35-30 + 4/7 - 5 + 1 = ?
    Ans. 3

    30. 10995 + 95 = ?
    Ans. 11090

    31. If on a salary of Rs."S" per month,one has to pay one tax of x Rs. and a second type of tax of y Rs then % of salary taken home is?
    Ans. s-(x+y)/s * 100

    32. B>A then which expression will be highest value
    (a) A-B   (b) AB    (c) A+B      (d) Can't Say
    Ans. (b)

    33. K, L are men who take home a salary of x, y respectively.The total amount taken home is
    Ans. Kx + Ly

    34. If out of X bulbs y bulbs are broken;The % of non broken bulbs
    Ans. (x-y) / x*100

    35. If on a salary s per month, a tax of x% of the salary and another of r% of the salary is deducted what is the income.
    Ans. s*(1-(x+r)/100

    36. 0.512 * 18902358 =?
    Ans. 9678007.296

    37. If the % of defective balls is 10% balls,and the number of defective balls is 5.The number of balls is
    Ans.50

    38. 6.29% of 2.8 =?
    Ans. 0.18

    39. 0.398 * 456= ?
    Ans. 181.49

    40. 0 < x < 1 which is greater
    (a) 1/x2     (b) 1/x      (c) x     (d) x2
    Ans. (a)

    41. If c = a/b; a-1 = c, what is the relation between a and b?
    Ans. b = a/a-1

    42. What is the sum of 7 consecutive odd numbers with 27 as the fourth number
    Ans.189



    FLOWCHART SECTION
    Directions: There are 7 flow charts and each has 5-6 blank rectangles/diamonds with sub question number in the rectangle/diamond. You have to fill the blank from the 5 options given against respective question number
    NOTE: These types of questions are not at all tough. You have to understand the logic and then it is very easy to fill the blanks. Some information is provided for getting to the answers. There will be blanks which have to be filled.

    Examples of flow charts asked to be filled :
    (1) There are 3 boxes of 3 balls each. you have to select the heaviest among all.

    (2) There are red and black balls in a box. You select some balls from the blocks. If the ball chosen is red then you get one point. If the chosen ball is ball black and previous ball is red then you get two points. For winning u have to get seven points. No point for selecting consecutive balls of the same color.

    (3)Classify objects in class A, class B and scrap. for classing you have to do different tests such as weight test, material test etc.

    (4)There is production process in which action depends on temperature and pressure and we have some temperature and pressure controls. Draw a flowchart to complete the process.

    (5)Find max. and min. of the 12 nos. in an array. Arrange the array in ascending order and find the maximum and
    minimum value in the array

    (6)Diffrent age group are given and also diffrent salary slabs are given. Depending on the salary group as well as his group you have to classify the group of people in particular class.

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.