Ramco  Placement Paper   Technical - C & C++   -1 Jan 2004

Ramco  Placement Paper   Technical - C & C++   -1 Jan 2004


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

     RAMCO SYSTEMS




    1. How many butes does an array A(1:8,-2:2,1:5) require for storage if each element of the array is 24 bits long.
    200 480 600 800 none

    2. begin
    i:=0; 
    j:=0; | block d
    loop:
    if(i != 0) 
    i := i-1;
    else
    i := i+1;

    i := i+1; | block a
    j := j+1; | block b
    if (j <= 25)
    goto loop;

    end | block c
    a) What is the value of i at [c] 
    2 ?
    b) How many times is the goto executed 
    25 ?
    c) How many times is the loop executed if i is initialized to 1
    in [d] 26
    d) How many times is the loop entered if the block [b] is changed
    to j=j+1 ?
    e) What is the value of i at [c] interchanging blocks [a] and [b] ?
    2 ?
    Follow the instructions given below [ From 1 to 8 ]
    1. A cause B or C but not both
    2. F occurs only if B occurs
    3. D occurs if B or C occurs
    4. E occurs if only c occurs
    5. J occurs only if E or F occurs
    6. H occurs if E occurs
    7. D causes G, H or Both.
    8. G occurs if F occurs.
    Questions
    ---------
    1. If A occurs which of the following may occur
    1. F & G (ii) E & H (iii) D
    Ans
    (a) 1 only (b) 2 only (c) 3 only (d) 1,2,3 or 2 & 3 but not 1
    (e) 1,2 & 3
    2. If B occurs which must occur
    Ans
    (a) F & G (b) D & G (c) D (d) G & H (e) J
    3. If J occurs which must occur
    Ans
    (a) E (b) Both E & F (c) Either B or C (d) B (e) Both B & c
    4. Which may occur as a result by a cause not mentioned.
    (I) D (II) A (III) F
    Ans
    (a) I only (b) II (c) I & II (d) II & III (e) I,II,III
    5. If E occurs which cannot occur.
    (a) F (b) A (c) D (d) C (e) J

    1) A - G are 7 consecutive +ve integers not necessarily in the same order
    1) B is the middle number
    2) D is 3 less than c
    3) the difference between F & A is equal in magnitude and sign to the difference between E & C
    4) Neither F nor C lie between E & G
    a) What is the value of B-F
    1 2 -1 -2 cannot be determined
    b) which is greatest
    F C A E cannot be determined
    c) Given both A & B are primes what is the lowest value of E
    8 6 9 12 cannot
    2) Given that a,b,c,d,e each represent one of the digits between
    1-9 and that the following multiplication holds

    a b c d e 
    4
    ----------
    e d c b a 


    1) Find the output for the following C program
    main()
    {
    char *p1="Name";
    char *p2;
    p2=(char *)malloc(20);
    while(*p2++=*p1++);
    printf("%s\n",p2);
    }
    Ans. An empty string

    2) Find the output for the following C program
    main()
    {
    int x=20,y=35;
    x = y++ + x++;
    y = ++y + ++x;
    printf("%d %d\n",x,y);
    }
    Ans. 57 94 
    3) Find the output for the following C program

    main()
    {
    int x=5;
    printf("%d %d %d\n",x,x<<2,x>>2);
    }
    Ans. 5 20 1

    4) Find the output for the following C program
    #define swap1(a,b) a=a+b;b=a-b;a=a-b;
    main()
    {
    int x=5,y=10;
    swap1(x,y);
    printf("%d %d\n",x,y);
    swap2(x,y);
    printf("%d %d\n",x,y);
    }
    int swap2(int a,int b)
    {
    int temp;
    temp=a;
    b=a;
    a=temp;
    return;
    }
    Ans. 10 5
    5) Find the output for the following C program
    main()
    {
    char *ptr = "Ramco Systems";
    (*ptr)++;
    printf("%s\n",ptr);
    ptr++;
    printf("%s\n",ptr);
    }

    Ans. Samco Systems
    6) Find the output for the following C program

    #include<stdio.h>
    main()
    {
    char s1[]="Ramco";
    char s2[]="Systems";
    s1=s2;
    printf("%s",s1);
    }
    Ans. Compilation error giving it cannot be an modifiable 'lvalue'
    7) Find the output for the following C program
    #include<stdio.h>
    main()
    {
    char *p1;
    char *p2;
    p1=(char *) malloc(25);
    p2=(char *) malloc(25);
    strcpy(p1,"Ramco");
    strcpy(p2,"Systems");
    strcat(p1,p2);
    printf("%s",p1);
    }Ans. RamcoSystems
    8) Find the output for the following C program given that
    [1]. The following variable is available in file1.c
    static int average_float;
    Ans. All the functions in the file1.c can access the variable
    9) Find the output for the following C program
    # define TRUE 0
    some code
    while(TRUE)
    {
    some code 
    }
    Ans. This won't go into the loop as TRUE is defined as 0
    10) Find the output for the following C program
    main()
    {
    int x=10;
    x++;
    change_value(x);
    x++;
    Modify_value();
    printf("First output: %d\n",x);
    }
    x++;
    change_value(x);
    printf("Second Output : %d\n",x);
    Modify_value(x);
    printf("Third Output : %d\n",x);
    }
    Modify_value()
    {
    return (x+=10);
    }
    change_value()
    {
    return(x+=1);
    }
    Ans. 12 1 1

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.