Ramco  Placement Paper   Aptitude - General   CHENNAI-1 Jan 2004

Ramco  Placement Paper   Aptitude - General   CHENNAI-1 Jan 2004


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

    RAMCO PAPER - 2004 - CHENNAI
    Ramco -Aptitude

     Note :Questions are not in order from 1 to 20 ( In original Qsn paper Qsn nos are different)

    ---------------------------------------------------------

    1) 10^2 is how many times ( 0.1)^4     Ans: 10^6

    2) 5*6*8*12*35*36   what is the result? Ans: 3628800

    3)X*Y is defined as X+Y/Y then (2*3)*4  ?  Ans : 17/12

    4)Direction sum   Ans:  towards west

    5)A is 25 years greater than B. A is as much as 2 and B is less than 34.Then B's age is ?  My Ans is : 31

    6)For first 60 bags,each bag prices X rs.For additional bags with 60,each bag gets 5% discount .Then how much does 150 bags price?  Ans:  none of the above

    7)Two discounts in series 20%,15%,then in single discount    ?  Ans  :32%

    8)Two nos are in ratio 5:6 .Their product is 3000.Which one is larger ?  Ans  :60

    9)Total amount is 60.50. A is 5/3 of B, B is 1 1/2  of C.

       From this,4 stmts followed and which one is true   ?

    Tips:  A=30.25  =18.15  C=12.10   ( I've calculated ,not presented in Qsn paper,using this u can easily findout the answer)

    10) 0.05 is greater than    ?  Ans: 0.01

    11) 7/15,2/19,40/11    which ratio is larger  ? Ans  :Ist choice  ( 7/15 )

    12)I donno the qsn but I've marked as 87 :56

    13)16   +  22       =   ?     Ans  : 42

              8         10

    14) -10+0.5   which of the following integer is greater than the result?     Ans :  9

     Qsns following are related to comparison  of two  statements and u'll ve to mark

            A if stmt ( I  ) is  >  stmt ( II )

            B if stmt ( II  ) is  >  stmt ( I )

            C Both r equal

            D Cannot be determined

     

    <!--[if !supportLists]-->15)In a map 1 inch represents 2.5 miles.
         ( I )  Distance b/w two cities is 50 inch
    (II)                125 miles<!--[endif]-->

                   Ans :  C  (Both r equal)

    16)  ( I ) Exterior angle of hexagon
           ( II) Interior angle of pentagon

            Ans: A ( i.e Exterior angle is greater ),

     

     

    <!--[if !supportLists]-->17) ( I ) Distance b/w the points (0,0) to (5,5)
    (II)                Distance b/w the points (2,3) to (4,6)<!--[endif]-->

                  Ans : C (Both r equal)

    18) ( I ) Area of the circle of radius 5 cm

    <!--[if !supportLists]-->(II)                Area of the rectangle of sides8cm,6cm<!--[endif]-->

                  Ans  :A (i.e Area of circle > Area of Rectangle)

    19) ( I ) No of even elements b/w 1 and 25

          (II)  No of odd elements   b/w  1 nad 26

       Ans: B

     
    20)In comparison of stmts last stmt  Ans is  : C Both r equal)

     For reading comprehension  i.e  Mumbai,Vishagapatinam oil refineries passage  the answers I'vemarked is   (  Note : Qsn no is same as presented in the original Ramco Qsn paper)

                 17)E

                  18)C

                    19)C

                   20)B

                   21)C

                    22)E

                    23)C

                    24)D

                    25)C

    Total no of Qsns 60   Time : 60 mins

    Here I've given Ans for 29 Qsns.                         

    Remaining Qsns are easy except english.

    Try to workout Rice,Wheat,Pulses,Other cereals Passage after finishing of  No 31-60 Qsns in orginal Qsn paper.After that  go for the first pasage i.e Borrower,Industries,

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.