Polaris  Placement Paper   Whole Testpaper   Vel Multimedia Engineering College-19 Jul 2006

Polaris  Placement Paper   Whole Testpaper   Vel Multimedia Engineering College-19 Jul 2006


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

    POLARIS PAPER ON 19th JULY 2006 AT VEL MULTIMEDIA ENGG.COLLEGE
     
    Hai friends i got placed in polaris hosted by our college on 19th of july 2006 i am sending the questions i got along with this,

    Totally 2080 attended in that 170 short listed in the first round and 63 selected finally.

    There are four sections in the first round:(60 minutes)

    1.Technical                                                                                  à     20
      (C programming,Microprocessor,general computer concepts)

    2.Logical Reasoning.                                                                    à      5

    3.Aptitude(mostly from  R.S.Agarwal)                                         à      30

    4.Antonyoms(From Brarrons Gre guide)                                      à      5

    I will give you the questions I remember section wise.

    Section 1.
    1)
         void main( )
           {
            int i;
            i=(2,3);
            printf("%d",i);
            }
    a) 2      b) 3      c) garbage value.   d)none  of  these.
    Ans : b)3.

    2)
        void main( )
           {
             int  i;
             for(i=0;i++;i<100)
                printf("%d",i);
             }
        How many times does the loop executes

    a) 10     b) 0      c)100    d)Infinite
    Ans : b)0

    3)
       void main( )
           {
             int  i;
             for(i=1;i++;i<100)
                printf("%d",i);
             }
        How many times does the loop executes

    a) 10     b) 0      c)100    d)Infinite
    Ans : d)infinite

    4)
        void main( )
             {
               char c[ ]="cdef";
               printf("%d %d",sizeof( c ),strlen( c ));
              }
    a)  5   4      b) 4   5     c)2  5    d) none of these
    Ans:a) 5   4

    5) Local Variables will get stored in ____________.

    a)  Stack    b) Queue     c) Register   d) All the above.
    Ans:b) Queue(not sure)

    6)Register variables are stored in _________ .

    a)Heap      b)CPU Register    c)               d)None
    Ans : b) CPU Rgister

    7) Program code is stored in_______________

    a)Heap      b)CPU Register    c)               d)None
    Ans : a)Heap(not sure)

    8 )Which  of the following interrupts has the highest
    priority__________
      
    a)RS6      b)RS7   c)INT       d)Trap
    Ans:Trap

    9)What is the function of the kernel__________

    a)Process      b)Task      c)Not Defined   d)none of these

    10)What does Microprocessor does when it encounters an non maskable interrupt______________
    a)Finishes the current executing instruction and then serves theinterrupt.
    b) Finishes the current executing task and then serves the interrupt.
    c)Serves the interrupt at once.
    d)none of the above

    Ans : a)Finishes the current executing instruction and then serves the interrupt.(Not sure)

    11)The storage type used by micro processor is________________

    a)LIFO   b)FIFO    c)Uses Both alternatively d)none.

    Ans : a)LIFO.
         
    12)Using of ___________  clocking circuit is asvantageous in terms of usage of power.

    a)Oscillaor      b)Crystal     c)        d)none

    Ans : b)Crystal

    13)When microprocessor encounters the HLT instruction _______________

    a)Halts the executions.
    b)Halts the executions and busses enter into tri state.
    c)
    d)All the above.

    14)Busses in Microprocessor Does which of the following job(s)

    a)Carrys the data.
    b)Carrys the address.
    c)Carrys the control signal.
    d)All the above.

    Ans : d)All the above.

    15)


    I Don't remember the remaining questions clearly.

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.