Online Education  Placement Paper   Technical - Java   -26 Jan 2010

Online Education  Placement Paper   Technical - Java   -26 Jan 2010


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

     

    1)APTITUDE TEST:

    Questions = 50 ; time limit = 50 minutes. no negative marking. Offline (paper & pen) test 

    There was individual cut off for all the sections

    Section1- English, 15 questions

    Direction 1-5 : In each of the following questions, find out which part of the sentence has an error. if there is no mistake  the answer is 'no error'

    1. Twice twelve / makes / twenty four / No error

                A               B             C               D

        Ans: B

    2. The flight purser took control / of the plane after / the pilot had had /  a heart attack / No error

                            A                                  B                        C                          D                 E

        Ans: C

    3. My friend did not see me / for many years / when I met him last week / No error    

                        A                                B                           C                            D

         Ans : A

    4. We grieve our loss and cry helplessly / while we should be fighting for our rights / and die a noble death / No error

                                   A                                                            B                                           C                        D

        Ans : B

    5.  Work hard / lest you will / fail / No error

                A                  B          C         D              

                         

        Ans : D

    Directions 6-10: The following questions, consist of two words each that have a certain relationship to each other, followed by four lettered pairs of words. Select the lettered pair that has the same relationship as the original pair of words.   

    6. Kangaroo : Australia

        A) Whale : River    B) Elephant : Russia    C) Penguin : Antarctica    D) India : Peacock

        Ans: C

    7. Coronation : Reign

        A) Vaccination : Immunity    B) Sculptor : Statue    C) Degree : Graduate    D) Summer : Rain

        Ans: D

    8. Grain : Salt

        A) Chip : Glass    B) Blades : Grass    C) Shred : Wood    D) Shard : Pottery

        Ans : A

    9. Scythe ; Reaping

        A) Light ; Shining    B) Shears : Cutting    C) Saws : Gluing    D) Screws : Turning

        Ans : B

    10. Dislike : Repulsion

        A) Dream : Sleep    B) Steal : Crime    C) Reputation : Behaviour    D) Intelligence : Wit

        Ans: D

    Directions 11-12 : In each of the following questions, a sentence has been given in Active (or passive) voice.  Out of the four alternatives suggested select the one which best express the same sentence in Passive (or Active) Voice.

    11. His pocket has been picked.

        A) They have his pocket picked

        B) Picking has been done to his pocket

        C) Picked has been his pocket

        D) Someone has picked his pocket.

        Ans : D

    12. Someone gave her a bull dog.

        A) She was given a bull dog.

        B) a bull dog was given to her

        C) She has been given a bull dog

        D) She is being given a bull dog by someone

        Ans : B

    Directions 13-15 : Pick out the most effective word from the given words  to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete

    13. He succeeded in getting possession..............his land after a long court case

         A) for    B) to    C) of    D) with    E) against

        Ans: C

    14. Now a days Rajani is .............busy to take care of her health.

         A) very    B) too    C) so    D) extremely

         Ans: B

    15. Had the police not reached there in time the bandits...............him

         A) did have killed    B) will have killed    C) would kill    D) would have killed

        Ans: D

    Section2- apptitude 15 questions

    The questions 1-5 are based on the following data

     

    Six knights - P, Q, R, S, T and U - assemble for a long journey in two traveling parties. For security, each traveling party consists
    of at least two knights. The two parties travel by separate routes, northern and southern. After one month, the routes of the northern and southern groups converge for a brief time and at that point the knights can, if they wish, rearrange their traveling
    parties before continuing, again in two parties along separate northern and southern routes. Throughout the entire trip, the composition of traveling parties must be in accord with the following conditions
    P and R are deadly enemies and, although they may meet briefly, can never travel together.    

    P must travel in the same party with S
    Q can't travel by the southern route
    U can't change routes
    1.  If one of the two parties of knights consists of P and U and two other knights and travels by the southern route, the other 
         members of this party besides P and U must be

    a) Q and S
    b) Q and T
    c) R and S
    d) R and T
    e) S and T

         Ans: e

    2) If each of the two parties of knights consists of exactly three members, which of the following is not a possible
    traveling party and route?

    a) P,S,U by the northern route
    b) P,S,T by the northern route
    c) P,S,T by the southern route
    d) P,S,U by the southern route
    e) Q,R,T by the southern route

    Ans: a

    3) If one of the two parties of knights consists of U and two other knights and travels by the northern route, the other
    members of this party >besides U must be

    a) P and S
    b) P and T
    c) Q and R
    d) Q and T
    e) R and T

    Ans: c

    4) If each of the two parties of knights consists of exactly three members of different parties, and R travels by the
          northern route, then T must travel by the

          a) southern route with P and S
          b) southern route with Q and R
          c) southern route with R and U
          d) northern route with Q and R
          e) northern route with R and U

            Ans: a

    5) If, when the two parties of knights encounter one another after a month, exactly one knight changes from one travelling           
        party   to the other travelling party, that knight must be

    a) P        b) Q            c) R            d) S            e) T

    Ans: e

    6. X varies inversely as square of y.  Given that y = 2 for x = 1. The value of x for y = 6 will be equal to

        A) 3    B) 9    C) 1/3    D) 1/9

        Ans : D

    7. If 10% of x = 20% of y, then x : y is equal to

        A) 1 : 2    B) 2 : 1    C) 5 : 1    D) 10 : 1

        Ans : B

    8. A starts business with Rs.3500 and after 5 months, B joins with A as his partner.  After a year, the profit is divided in the           
        ratio 2 : 3. What is B's contribution in the Capital ?

        A) Rs. 7500    B) Rs. 8000    C) Rs. 8500    D) Rs. 9000

        Ans : D

    9. Ronald and Elan are working on an assignment. Ronald takes 6 hours to type 32 pages on a computer, while Elan takes 5 
        hours to type 40 pages. How much time will they take, working together on two different computers to type an assignment       
        of 110 pages ?

        A) 7 hours 30 minutes    B) 8 hours    C) 8 hours 15 minutes    D) 8 hours 25 minutes

        Ans : C

    10. A and B can do a piece of work in 72 days; B and C can do it in 120 days; A dn C can do it in 4 days. Who among these  
          will take the least time if put to do it alone?

        A) 80 days    B) 100 days    C) 120 days    D) 150 days

        Ans : C

    11. A cistern can be filled by a tap in 4 hours while it can be emptied by another tap in 9 hours. If both taps are opened 
          simultaneously, then after how much time will the cistern get filled  ?

        A) 4.5 hours    B)5 hours    C) 6.5 hours    D) 7.2 hours

        Ans : D

    12. Pipe a can fill a tank in 5 hours, pipe B in 10 hours and pipe C in 30 hours.  If all the pipes are open, in how many hours will 
          the tank completely ?

        A) 6 min. to empty    B) 6 min to fill    C) 9 min. to empty    D) 9 min. to fill

        Ans  : C

    13. A thief steals a car at 2.30 p.m and drives it at 60 kmph. The theft is discovered at 3 p.m and the owner sets off in another   
          car at 75 kmph. When will be overtake the thief.

          A) 4.30 p.m    B) 4.45 p.m    C) 5 p.m    D) 5.15 p.m

          Ans : E

    14. Two trains starting at the same time from two stations 200 km apart, and going in opposite directions cross each other at a 
          distance of 110 km from one of the stations. What is the ratio of their speeds

         A) 9 : 20    B) 11 : 9    C) 11 : 20    D) None of these

         Ans : B

    15. Two trains each 100 m long, moving in opposite directions, cross each other in 8 seconds. If one is moving twice as fast      
          the other, then the speed of the faster train is

         A) 30 km /hr    B) 45 km / hr    C) 60 km/hr    D) 75 km/hr

         Ans : C

    Section3-technical , 20 questions

    Predict the output or error(s) for the following:

    1. main()    {	char string[]="Hello World";	display (string);    }    void display (char *string)    {	printf("%s",string);    }

             Ans: Compiler Error : Type mismatch in redeclaration of function display


    2. What are the values printed by the following program?

        #define dprint(expr) printf(#expr "=%d\n",expr)

        main()
        {
        int x=7;
        int y=3;
        dprintf(x/y);
        }
       
        a) #2 = 2         b) expr=2         c) x/y=2         d) none

        Ans: c

    2)  Parameterization generally involves

    a.       Data table

    b.      Random number

    c.       Environment

    d.      Both A & B  

    e.       Both A, B & C  

     

    Ans: e

     

    3)  The file which is used for recovering from the run time errors known as

     

                                                                    A.  QRS  

                                                                        B.      TSR  

                                                                         C.      PNG

                                                                          D.      DAT

                               Ans: A

    4)  Among the following recording modes, which method uses both the objects and mouse coordinates

                             a.        Normal

    b.      Low level

    c.       Analog

    d.      All of the above  

    Ans: b

    5)  Where do you set the action iterations for a specified action?

     

    a.       Action Settings

    b.      Action Properties

    c.       Action Run Properties  

    d.      Action Call Properties   

    Ans: d

     

    6)  Where do you mark an action as reusable?

     

    a.       Action Settings  

    b.      Action Properties

    c.       Action Run Properties

    d.      Action Call Properties

                  Ans: b

    7)  After running a test that contains both input and output parameters, where can the results of an output parameter be found?

     

    a.       Local Data Sheet

    b.      Global Data Sheet  

    c.       Run-time Data Table

    d.      Design-time Data Table  

    Ans: c

     

    8)  If you have a Virtual Object Collection stored on your machine, and you don?t want to use it what you must do?

     

    a.       Disable Virtual Objects in Test Settings

    b.      Remove the Collection from your machine  

    c.       Disable Virtual Objects in General Options

    d.      Remove the Collections from the Resources list

                         Ans:    

    9. For a 25MHz processor , what is the time taken by the instruction which needs 3 clock cycles,
        (a)120 nano secs               (b)120 micro secs
        (c)75 nano secs                 (d)75 micro secs
            Ans: a


    10. For 1 MB memory, the number of address lines required,

        ( a)11 (b)16 (c)20(d) 24

        Ans. (c)

    11. Semaphore is used for

        (a) synchronization (b) dead-lock avoidance (c) box (d) none

        Ans. (a)

    12. OLE is used in
        a) inter connection in unix
        b) interconnection in WINDOWS
        c) interconnection in WINDOWS NT  
        d) None                                                                                                                                           

        Ans.  c

    13. Preprocessor does not do which one of the following
        (a) macro                    (b) conditional compliclation
        (c) in type checking     (d) including load file
        Ans. (c)

    14. Piggy backing is a technique for
        a) Flow control         b) Sequence         c) Acknowledgement         d) retransmission    

            Ans. (c)

    15. In signed magnitude notation what is the minimum value that can be represented with 8 bits

            (a) -128         (b) -255         (c) -127         (d) 0
            Ans: a

    17.  When an array is passed as parameter to a function, which of the following statement is correct

            a) The function can change values in the original array
            b) In C parameters are passed by value. The function cannot change the original value in the array
            c) It results in compilation error when the function tries to access the elements in the array
            d) Results in a run time error when the function tries to access the elements in the array

            Ans: a

    18. The type of the controlling statement of a switch statement cannot be of the type

            a) int b) char c) short d)float e) none

            Ans : d

    19. What is the value of the statement (3^6) + (a^a)?

            a) 3         b) 5         c) 6         d) a+18         e) None

            Ans : b

    20. consider the following program:


    # include <stream.h>
    class x {
    public:
    int a;
    x();
    };
    x::x() { a=10; cout<<a; }
    class b:public x {
    public:
    b();
    };
    b::b() { a=20; cout<<a; }
    main ()
    { b temp;
    }
    what will be the output of this program?


    a) 10        b) 20        c) 2010        d) 1020
    Ans: b

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.