ONGC  Placement Paper   Whole Testpaper   -20 Jun 2010

ONGC  Placement Paper   Whole Testpaper   -20 Jun 2010


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

    COMPLETE GENERAL KNOWLEDGE PAPER WITH ANSWERS

    CHEMICAL ENGG.  PAPER.

    ONGC general Knowledge 2010

    1.Tipaimukh dam is located in which state. Ans: Manipur

    2.Untouchability movement in india is started by.

    3.First Aerospace Special Economic Zone is established in. Ans: Hattargi (Karnataka)

    4.Centre for space station is located in.Ans:Bangalore

    5.Bear lake is located in. Ans: Canada

    6.Blood pressure is measured by. Ans: Sphygmomanometer

    7.What do you call when the sun is nearest to the Earth. Ans: Perihelion

    8.The lowest decadal population growth is recorded in which state. Ans: Nagaland

    9.The Buddhist first council is held in. Ans: rajagraha/rajgir

    10.The President of India submit his resignation to. Ans:Chief Justice of India

    11.The chairman for Scientific Advisory Council to Prime Minister is.Ans: C.N.R.Rao

    12.The National Environmental Engineer Institution is located in. Ans:Nagpur.

    13.In which assembly of Indian National Congress the topic of fundamental Rights raised. Ans:Karachi session

    14.The First private company to have CISF .Ans: Infosys

    15.Nar?.. book on Indigo Movement is written by.

    16.Maphlol rebellion movement is raised in.Ans:Somkiat

    17.The Grand Master Piramanji Negi won which of the following cup. Ans:Politiken Cup

    18.Tadri Mega power project is going to start in which state. Ans:karnataka

    19.Who was the president of Indian national congress  when surat split b/n moderates and extremists in 1907.Ans: w.c.banergee.

    20.Mansabdri system was started under the rule of which mughal emperor. Ans:akbar

    21.The 17th  Rajiv Gandhi National Sadbhavan award was awarded to. Ans:Gautam Bhai

    22.The Solar Mission of india was to produce 2000MW power by the year. Ans:2022

    23.2010 world cup foot ball is held in. Ans:South Africa.

    24.The next COP 16 programme on environment is going to held in. Ans:Mexico

    25.The political guru of Mahatma Gandhi. Ans:Gopal Krishna Gokhale

    26.Arihant submarine nuclear plant is constructed to produce power of ____________ KW. Ans:80MW

    27. KONKAN naval programme is between which two nations. Ans:INDIA AND ENGLAND

    28.Pallegra disease is caused by deficiency of which vitamin. Ans:niacin,

    29.The Child act of children under 14 should not work in factories and hazardous conditions is written in which article. Ans:article 24

    30.The highest peak of Satpura range is.. Ans:Doopgarh.

    31.The present chief of UN nuclear watchdog,IAEA. Ans:Yukiya amino.

    32.In which state all the seats of legislative assembly won by single party.Ans:Sikkim

    33.According t o constitution of India the min. age for Chief Justice of India.Ans:No min. age required.

    34.The source point of River Krishna is. Ans:western ghats near mahabaleshwar

    35.The NH-15 connects which two cities. Ans:Kandla and pathankot

    36.The Armed Force agency chief is.ANS: A.K.Mathur

    37.According to latest consensus  the female sex ratio is.Ans:933

    38.The Red Blood Corpuscles are also called as.Ans:erythocytes

    39.The naturally formed sweetest sugar is. Ans:sucrose

    40.tropic of Capricorn cuts twice which of the following river.

     

    Descriptive.

    1.write impacts of globalization on rural economic growth.

    2. Explain UNITY IN DIVERSITY in india.

    3.Steam enters a nozzle at 656 kpa , 473K (H=3062 KJ/kg) at  velocity of  10 kg/s and leaves the nozzle at 436 kpa. , 373K (H= 2092 KJ/kg) and heat losses to surroundings 100 kw. Find velocity of steam leaving nozzle.

    4. A sudden  cold wave can reduce atmospheric temperature to -20 deg C .

    a) If ground temperature is 5 deg C. at what distance a pipe in which water is flowing has to be buried in order to avoid freezing.

    b) Calculate minimum distance of penetration.

    Thermal diffusivity of soil is 0.011m2/s.


2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.