ONGC  Placement Paper   General - Other   dohini,delhi-18 Jun 2010

ONGC  Placement Paper   General - Other   dohini,delhi-18 Jun 2010


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

    This is ONGC paper for GS :-
    this paper asked 40 questions which  were quite difficult because some peculiar (other than usual)types were there-

    Subjective GS questions:-
    1- Unity in Diversity
    2- Impact of Globalization on Rural Economy.


    Objective:
    1) First aerospace SEZ applied in which place?
    ans) Hattaragi, dist. Belgaum, Karnatka.

    2) In Africa which river passes twice TRopic of Capricon?
    ans) river :Limppopo

    3)who started mansabdari system?
    ans) Akbar

    4)who is chief of IAEA?
    ans) Yukia Amano

    5)who was the president of INC during Surat Split in 1907?
    ans) Ras Bihari Bose

    6)President of India submits his resignation to whom ?
    ans) Vice-President

    7)which company hired CISF securty first?
    a)infosis b)TCS c)Wipro d)TechMahindra

    8)who fist acted for untouchables?
    ans)Jyotibha Phule

    9)Who wrote the book "Neel Daarpan"?
    ans) Dinbandhu Mitra

    10) Tatipudi Reservoir in which state?
    ans) Andhra Pradesh

    11) National Environmental Engineering Research Institute situtated where?
    ans) Nagpur

    12) INS Arihant nuclear powered submarine generates power?
    ans) 85MW

    13) highest peak of Satpura mountains?
    ans)Dhoopgarh peak

    14) Demand of Fundamental Rights are raised in which sesssion of INC?
    ans) Karachi Session

    15) Red Blood Corpuscles are commenly known as?
    ans) Erythrocytes

    16) which cabohydrate is sweetest?
    a) glucose b)maltose c)fructose d)lactose
     ans) fructose

    17)venue of 2010 football world cup?
    ans) South Africa

    18)The min age qualification for supreme court Judge?
    ans) No age limit, 10 years experience in highcourt as a judge


     

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.