MindTree  Placement Paper   General - Other   -5 May 2005

MindTree  Placement Paper   General - Other   -5 May 2005


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

         MINDTREE  

    This is mindtree paper consists of 2 sections.One is aptitude which has -ve marking .each  one carries 3
    marks for correct ans and -1 for wrong  one.section B has no -ve marking and carries 2 marks each
    one.Duration is 1 hour.

    1.find out the area of given shaded part in a graph?
      Ans:2
    2.which one of the following is not right angle triangle?
    Ans: D(9,16,12)
    3.sum of the consequent 7 integers  some 1613. Find the no. of prime numbers in that  sequence.
    Ans:2(check it out)
    4.total no.of players is 99 other than me.50 plays soccer,45 plays basket ball,50 play valley ball.15
    play all three.How many will play only 2 games/
    ans:15(check it out)
    5.fresh mangoes have 70% of water in weight, dry mangoes 20% of water in weight..what is the weight of
    dry mangoes if weight of fresh mangoes is 20kg .ans(d)
       a)6.68kg   b) connot be determined c) 6.0kg d)6.6kg
    6.total 63 matches are conducted in Knockout match type.How many players will be participated in that
    tournament?
    Ans:64
    7.find out next one.
        B A C B D C  E D F ?
      Ans:E
    8. X is min of { n+5,6-n} then what is the min of X if,0<n<1?
        Ans 5.5  
    9.2 can type 2 pages in 2 minutes.how many typist can type 18 pages in 6 minutes?
       Ans . 6
    10.Coconuts are arranged in piles in the order of
    10,9,8,7,6,5,4,3,2.Hence he got    shortage of 1.what is the min no.of smallest coconuts?
    Ans . lcm of above - 1 = 2219( check it out)
    11. p+q+r-=0,then  what is value of p2/qr+q2/pr+r2/pq=?
    Ans.3( check it out)
    12. In a class boys are 25% more than girls  what is ratio of total boys and girls
             Ans .5:4( actually ans is given like 5.;3)
    13.How many 3 digit no. are there when divided by 7 or 8 leaves remainder 4?
    Ans .17(may be ,check it out)
    14.if it were 2 hours later it will be half  as long until the mid night, as if it were be as half an hour later.what is time now/(may be 21 if it is there)
    a) 18.30
    b) 23.30
    c) 22.30
    d) 23
    15.
    16
    .data comparisions
      17.  A. total no.days in a four consecutive years  
                   B.  no. feets in 487 yards
    ans:both r equal
    18. A. external dimensions of a box is 2cm*4cm*5cm how many boxes are there in box of internal dimensions
    20*40*50cm       B. this is also samemodelA 
    19.A. (66+34)/  (0.66+0.44)                      
         B. (65+35)/(0.65+0.35)
    a) A is greater  than B
    b) B is greater than A
    c) Both are equal
         d)some
      
         SECTION B( analytical)
       I A. There will be given 4 conditions . depending up on  them  following questions have to be answered.
    a) P may not come  if either R or S come.
    b) if G comes  S comes
    c) if H comes K comes
    d) another one
        There is one more question like this ,so prepare for analytical
         2. one stars at home  at 10.00a.m  and reaches bus stop at 10.20.then he returns back home finds that
    it is 10.30am .if walking speed is same, is that watch is slow or fast and how much
    ans . 5 min slow(check it out)
    3. she can earn Ph.D unless she is poor at GRE or she doesn't receive any scholarship which one of  the following is not true?
    Ans A   

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.