Mahindra Satyam  Placement Paper   General - Other   -1 Jan 1900

Mahindra Satyam  Placement Paper   General - Other   -1 Jan 1900


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

     30 qs were there ........ we have to ans within 45 min .......

    Q1. 

    out of 90 students in a college , neither take economics nor history ,among them x (forgot) takes history ...... 

    y (forgot) takes eco. ....... how many of them take both ...... some seq r given for that..... have to arrange that

    ans:

    i have marked d)none

    Q2.

    if entry is coded as xxxxx ....... some other word's code was given(forgot) ......... then we have to find the code for

    a given word(forgot) ............ very easy to solve

    ans:c)

    Q3.

    sq. of sum of two numbers is 130 more than the twice of the product of the two nos.

    find the sum of the squares of the two numbers .....(hints:(x+y)^2-2*x*y=130......find x^2+y^2)

    ans:a)130

    Q4.

    have to buy 120 reals of paper each price rs.100/- ......... transportation rs.360 ......... coolie charge rs.60 ....

    some other charge (forgot) for each reals of paper 50 paise ........... to have 20% profit what will be the selling

    cost of each reals of paper.

    ans:a)126(check)

    Q5.

    a,b,c,d,e are five members of a club .............. a,d are unmarried .......... b,c are brothers ........... e is the husband 

    of a couple(some more easy conditions r given ).. ...... who will be the wife of e?

    ans: c)c

    Q6.

    read for speaking is coded as xxx yyy zzz(forgot) ............ soft speaking is coded as ppp tttt(forgot) .........

    read aloud is coded as vvv nnn ......... what will be code for soft?

    ans:d)none

    Q7.

    1.N=100

    2.N is divided by 3.remander is saved in a

    3.N is divided by 7. remainder is saved in b

    4.N is divided by 11. remainder is saved in c

    5.if a=2,b=6,c=2....then print N

    6.N=N+1.

    7.if N>999 ,stop

    what seq of the following will be the output?

    ans:d)none

    **the same q was repeated twice

    Q9.

    r=8,j=5-------->k=r+j -------->................------>print k ...............

    ans:d)none

    Q10.

    u have to print ur name in reverse order (some seqs were given in arbitrary order ......... have to arrange  those steps)

    1.get the lenght of the sting L.

    2.print L th character

    3. if L=0 ,stop

    4.L=L+1.

    5.

    6.goto the step where L is incremented 

    ans:apply ur own logic

    Q11.

    1. we have a value of m=50.

    2. n is initialised to 2

    3. n is subtracted from m

    4. to increment the value of n add with itself

    5. repeat step 3 & 4

    how many repitions will be there such n>m ........


    a)4 b)8 c)9 d)none

    ans:d)none(check)

    Q12.

    ...................------------->if IA<=xxx ------->then print I+1-------->else print I 


    ans:d)none (actually I=2 was coming ,but all given ans were greater than I)

    Q13.

    1. accept a,b,c

    2.if a<100 or a>999

    3.if b<10 (some another condition)

    4 if c <100 or c>999

    5. a1=a%100;a2=a1% 10

    6.b1=b%10

    7.c1=c%100;c2=c1%10 

    8.x=a1+a2+b1+c2 

    a=326,b=two digit no,c=three digit no

    ans:a)ans sure most probably it's value was 17

    Q14.

    5 steps are there

    6 th step has to be filled up

    7 th step was given


    ans:a has to be replaced by a+1

    Q15.

    some flowchart was given  then output of the flowchart is 1,1,3 what will the value of a parametre

    ans: b)375 

    Q16.

    flowchart

    N=1 initial value then some steps

    N=N*N*N

    N=N+P

    if the output was 1,27,125, what will be the value of P

    ans: 2

    Q17.

    a flow chart was given (forgot)

    ans: R>10

    rest of the qs i can't remember 8 groups were there 

    i am giving the GD topics

    1. relevance of G.D for recruitment of any co

    2. higher education in india or abroad ....... which is better?

    3.importance of I.T industries in India

    4.should there be any retirement for politicians?

    5.effect of media ........ good or bad?

    6.american policy applied in global

    7.effect of internet

    8. 



    26 were selected from the G.D out of 52 ....... those who cleared written 
    G.D is very important.



    Mr paparao gvv <rao_gvvp@yahoo.com> wrote:
    hi
    sudipta, i am sending kanby what i have plz send me
    the cts-03 paper..



    Your use of Yahoo! Groups is subject to the Yahoo! Terms of Service. 
    NIT JAMSHEDPUR KANBAY PAPER.
    QUESTION SET NOS. ARE 0716, 0717, 0718.
    THERE WAS TWO SECTION
    SEC-1 30 Q LOGICAL REAS.
    SEC-2 30 APTI.
    TOTAL SET WAS 3.
    Q WAS DIFFICULT COMPARETIVELY 2 LAST YEARS.
    12-12 Q IN EACH SEC WAS NECESSARY 2 QUALIFYING THERE WAS NO UPPER CUT 
    OFF

    GD TOPICS ASKED: LOVE MARRIGE VS ARRANGE MARRIGE, IRAQ WAR, kUINKI 
    SAAS BHI KABHI BAHU THI AND
    KHANI GHAR GHAR KI( TV SERIALS).
    THERE WAS NO ESSAY WRITING. 

    SEC-1
    1.IF rose code as 6786
    hot coded as 879
    then search will code as
    in this q there is one no. is assigned t each letter.so take search 
    and 
    letter by letter see the given condition.

    2.600,180,54...........
    complete the series.

    3.sedane:pain :: solace:........
    ans: grief.

    4.play:director :: news
    ans: editor.

    5.river:dam :: traffic
    (a)signal (b)motin (c)vehicle (d)


    6.find the greatest no. 
    (a)half 50%of 50 (b)3times 40%of 40
    see the obtion & place 3times 40% of 40 blindly.

    7.find the compound interest of 1000 rs. at the rate of 5% p.a. for 
    15 years.


    8.find the greatest of 1000power of 1000,1001power of 999

    9.product of two no is constt. if one no. is increased by 50% then 
    other no is decreased how much.
    ans: 33.3

    10.l.c.m & h.cf of two no is 84 & 21 respectively and the ratio of 
    these two no is 1:4 find
    the gretest no 
    ans: 84 place blindly.

    11.if x is 90% of y then y is how much % of x.

    12.the cost of 15 apples & 20 mangoes is much as equal to the 15 
    mangoes & 20 apple then what is the 
    relation between their cost..
    (a)apple is as much equal as mangoes.
    place blindly (a) obtion.

    13.there r 20 men and 5 women then how much maximum couple can be 
    made.....
    ans: 20c1*5c1=100. place 100 blindly.

    14.a bag contains 8 white and 6 black balls find the prob. of drawing 
    a white ball....
    ans: 4/7 place blindly.

    15.if numerator is less than 2 by denominator and then if 1 is 
    subtract from the numerator 
    and 1 is added to the denominator then the ratio becomes half what is 
    the no.....
    ans: 5/7 place blindly.

    16.if a certain money becomes twice in 5 years.then the 300 rs. will 
    become 2400 at the same rate in how
    many years........

    17.if the average of three numbers is 135.and the difference between 
    others is 25 then find the
    lowest no.

    18.if the thrice of three consecutive odd no is equal to the more 
    three of twice the last no.then 
    find the 3rd (largest odd no).
    ans: 11.
    19.there are 5 questions in each of the two section.three questions 
    must be attempt for
    passing the exam how many ways a student will choose the question
    ans: 100 place blindly.
    20.if the lenght of the rectangle is decreased by 4 and breath is 
    increased by 3.then it becomes sqaure
    whose areas is equal to that of rectangle.what is the perimeter of 
    the original rectangle.
    21.there is a hemisphere of radius of 2 cm how much litre will be 
    occupied in the hemisphere.
    given 1 litre= 1000 cubic cm.
    22.there is a water tank which has enough water to be consumed in 60 
    days.if there is a leakage 
    water stays there for 40 days.if there are more similar leakage then 
    how lomg water will consumed. 
    23.a man saves money 1000 in each year.and he gives this amount at 
    the end of year for the compound interest at 
    the rate of 5% how much he will save after 25 years.
    24.after giving 35.66% discount. a saler makes a loss of 11.11 rs.
    25 there is an intersection question cannot remember it but the 
    answer is b 
    26.the sides of a rectangle is 100 cm and 60 cm if there is a path of 
    5 cm around the rectanle.it is 
    included in that given rectangle.find the area of that path.......
    27.there is a number when diveded by 5 gives a remainder 3 and when 
    divede by 7 gives a 
    remainder of 5 Ans is 33.
    Q28.a train when travelling from 2 station A and B when travelling a 
    speed of 50km/hr is late by 10min,
    and when travelling at 30km/hr arrives a late by 50min. Find the 
    diatance.
    29.rational no. is a.........
    ans: real no. place blindly.
    30.a boat is going along the stream and returning in the opposite 
    direction of stream it travels 
    10 km along stream.the sppeed of stream is 3 km/hr,then find the 
    speed of boat.
    31.a boy leaves his home 15 minute before his shedule time.
    he takes 10 minutes to reach the bus stop.he arrive at the stop at 
    8:40 am when he leaves the home.
    32.A and B runing around a circle of perimeter of 1200meter(may be 
    differ).A is runing at 210 meter/minute and bB is runing
    190 metre/minute in oppsite direction to each other.at wich time they 
    will meet.
    33.a boy start to count from 32 in the descending order.and another 
    boy start counting from 1 at the 
    same time and he count only the odd no.then find which no they will 
    count at the same time.


    there were 5 questions on syllogism. 
    if inference is true then A is right
    if inference is false then B is right
    if inference is probably true then c
    otherwise D
    34.all the wives are women
    she is women.
    inference:
    she is wife 

    35.some of the teachers are fool.
    A is a teacher.
    inference:
    A is a fool.

    36.there is a ladder and 4 persons (A,B,C,D) on the ladder. A is 
    further up than B and C.
    D is further up than A.Which is third from the bottom of the ladder? 
    Ans: person A.
    37.A person goes to the house of Sita who is the neighbour of Gita. 
    Amar married with Anita who is the sister of Sita.
    Ashu is the father of Amar.(a) What is the relation between Sita 
    and Amar?
    (b) What is the relation between Amar 
    and Gita?
    38.In an elevator either 12 adults or 20 children can go. If 15 
    children already occupied the 
    space , how many adults can go with children? ans: 3
    39.Amit's D.O.B. is 3rd March 1980. Amit is four day's older than 
    Sumit. The Republic Day of 1980
    is Thrusday. What is the day of Sumit's D.O.B.?
    40.A complete a race of 120m taking 4sec less than B. B takes one sec 
    less than C. How much time
    taken by A to complete the race?
    41.A person pointing towards a lady says She is the only sister of my 
    father. Find the no. of 
    childs of grandfather? ans: can't say
    42.If GEN = 9 , ABOUT = 15 then GENERAL = ?
    43.If DUST is called AIR . AIR is called RAIN.RAIN is called WATER. 
    WATER is called COLOUR.
    COLOUR is called ROAD. ROAD is called DUST.
    Where the Fish lives?
    44.A is richer than B. B is richer than C. C is richer than D. D is 
    richer than E. Then who is 
    the middle of this relation.
    45.there is question to find the code of SEARCH the ans is c.
    There are 5 or 6 questions based on coding and decoding.
    46.A to Z. First letter A is swapped with Z, second letter B with Y, 
    and so on. Which letter the
    tenth from right.

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.