L&T Infotech  Placement Paper   Whole Testpaper   Not Specified-18 Mar 2010

L&T Infotech  Placement Paper   Whole Testpaper   Not Specified-18 Mar 2010


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

    WRITTEN TEST

    Total 90 questions , 90 minutes  ---SECTIONAL CUTOFF IS THERE

    1.  Aptitude     (30 quest)
    2.  Reasoning (30 quest)
    3.  English      (30 quest)

    1.  Aptitude     (30 quest)

    1. Three friends divided some bullets equally. After all of them shot 4 bullets the total number of bullets remaining is equal to the bullets each had after division. Find the original number divided. 
    Ans: 18

    2. In a class composed of x girls and y boys what part of the class is composed of girls

    A.y/(x + y)
    B.x/xy
    C.x/(x + y)
    D.y/xy

    Ans.C


    3 What is the maximum number of half-pint bottles of cream that can be filled with a 4-gallon can of cream(2 pt.=1 qt. and 4 qt.=1 gal)

    A.16
    B.24
    C.30
    D.64

    Ans.D


    4. If the operation,^ is defined by the equation x ^ y = 2x + y, what is the value of a in 2 ^ a = a ^ 3

    A.0
    B.1
    C.-1
    D.4

    Ans.B

    5. A coffee shop blends 2 kinds of coffee,putting in 2 parts of a 33p. a gm. grade to 1 part of a 24p. a gm.If the mixture is changed to 1 part of the 33p. a gm. to 2 parts of the less expensive grade,how much will the shop save in blending 100 gms.

    A.Rs.90
    B.Rs.1.00
    C.Rs.3.00
    D.Rs.8.00
    Ans.C

    6. There are 200 questions on a 3 hr examination.Among these questions are 50 mathematics problems.It is suggested that twice as much time be spent on each maths problem as for each other question.How many minutes should be spent on mathematics problems

    A.36
    B.72
    C.60
    D.100

    Ans.B

    7. In a group of 15,7 have studied Latin, 8 have studied Greek, and 3 have not studied either.How many of these studied both Latin and Greek

    A.0
    B.3
    C.4
    D.5

    Ans.B

    8. .If 13 = 13w/(1-w) ,then (2w)2 =

    A.1/4
    B.1/2
    C.1
    D.2

    Ans.C

    9. In june a baseball team that played 60 games had won 30% of its game played. After a phenomenal winning streak this team raised its average to 50% .How many games must the team have won in a row to attain this average?A. 12
    B. 20
    C. 24
    D. 30

    Ans. C

    10. A company contracts to paint 3 houses. Mr.Brown can paint a house in 6 days while Mr.Black would take 8 days and Mr.Blue 12 days. After 8 days Mr.Brown goes on vacation and Mr. Black begins to work for a period of 6 days. How many days will it take Mr.Blue to complete the contract?

    A. 7
    B. 8
    C. 11
    D. 12

    Ans.C

    11. 2 hours after a freight train leaves Delhi a passenger train leaves the same station travelling in the same direction at an average speed of 16 km/hr. After travelling 4 hrs the passenger train overtakes the freight train. The average speed of the freight train was?A. 30
    B. 40
    C.58
    D. 60

    Ans. B

    12  x,y and z are odd no. not necessarly in sequence.then y=?
        (1)mean of x and z is 114.
        (2)mean of y and z is 113.

            Ans: 115


    13. ram is 27 year old then mohan. after 7 year ram age is thrice as mohan age .find ram age?
          Ans : 67/2


    14  if three tapes are filling a tank of capacity of 500lit with speed of 30lit/sec,48lit/sec and 36lit/sec.                      
          Find after how long time tank will fill?
          Ans : 500/114

    15. suppose in a pot 20 cards are there label 1-20 on that. find the probability of getting two prime.

            Ans : 8/20 = 2 / 5

    16. If a person sells a product for rs141/- he suffers a loss of 6%.if he has to have a profit of 10%,
         at what price should he sell it?
        (a) rs250
        (b) rs.175
        (c) rs 195.
        (d) rs.165
        Ans.rs.165

    17. A ball falls from a height of 8ft ,bounces back to half the distance & continues till it comes to rest.
         what is the total distance traveled by the ball?
         (a) 24ft
         (b)30 ft
         (c) infinite
         (d) cannot be determined
         Ans:(a)

    18. If 3 houses are to be painted,mr A can paint a house in 6 days(nos are not same)...mr B can do the same in 8 
          days...& mr.C in 12 days.if mr A does the work for 8 days & leaves for vacation, & mr B continues the work for 
          the next 6 days, for how many days should mr.C work?
          Ans:11 days(check)

    19. one student takes 20 mins to reach school if he goes at a speed of 15kmph .At what speed should he go to          
          reach in 15 mins ( nos are not same)
          Ans: 16kmph

    20. How many rational numbers are there between 0 & 5 ?
           Ans:infinite

    21. A cube of 3 unit has 6 surface is painted. If u cut the cube of 1 unit each how many cubes remain unpainted           
          on all sides ?
          Ans.1

    22. one questions in profit and loss a person sold an article at Rs.141 at 6% loss, to gain a profit of 10% at what price 
           the article should be sold.
            Ans: 165 Rs

    23. 1st day of the year 1999 is sunday and what will be last day of the same year
            Ans: sunday

    24.  6 squares of equal size are placed side by side to form a rectangle whose perimeter is 182. find the perimeter of 
           the single square.
            Ans: 52

    25 .The average age of students in a class is 16.when a teacher of age 40 is added , the average becoems 17. what is 
          the total number of students
          Ans.23

    26.One persont travlled 4 laps with the speed of 10,20,40 ( or 30) and 60 kmph and what is the average speed.
            Ans: 20 

      27. If Rs20/- is available to pay for typing a research report & typist A  produces 42 pages and typist B produces   
            28 pages. How much should typist A  receive?
            Ans: :Rs12/-

    28. 4 thieves rob a bakery of the bread one after the other. each thief takes half of what is present ,& half 
          a bread...if at the end 3 bread remains, what is the no of bread that was present initially?
          Ans:63

    29. Six squares of same dimension are kept side by side to make a rectangle with a perimeter of 182cm.                      
           what is the perimeter of each square ?
           Ans: 52

    29. one student takes 20 mins to reach school if he goes at a speed of 15kmph .At what speed should he go to           
          reach in 15 mins ( nos are not same)
          Ans: 16kmph( check)

    30. A clerk multiplied a number by ten when it should have been divided by ten. The ans he got was 100.what should 
          the answer have been?
          Ans::1


    2.  Reasoning (30 quest)

    Answer Questions 1 to 5 on the basis of the information given below:
    There are three on-off switches on a control panel A, B, and C. They have to be changed from an initial setting to a second setting according to the following conditions : In case only switch A is the switch on in the initial setting , then turn on switch B.

    In case switches A and B are the only switches on in the initial setting, then turn on switch C. In case all the three switches are on initially setting, then turn off the switch C. For any other initial setting, turn on all switches that are off and turn off all switches, if any, that are on.

    1. In case in the initial setting is the switches A and B are on and the switch C is off, then what could be the second setting?

    1. A on, B on, C on.
    2. A on, B off, C on.
    3. A on, B off, C off.
    4. A off, B on, C off.
    5. A off, B off, C on.

    Ans : A

    2. In case switch B is the only switch on in the initial setting, what must be the second setting?

    1. A on, B on, C on.
    2. A on, B on, C off.
    3. A on, B off, C on.
    4. A off, B off, C on.
    5. A off, B off, C off.

    Ans : C

    3. In case all the three switches are on in the second setting, which among the following could have been the initial setting ?

    1. A on, B on, C on.
    2. A on, B on, C off.
    3. A on, B off, C on.
    4. A on, B off, C off.
    5. A off, B on, C off

    Ans : B

    4. In case switch A is off in the second setting, which among the following could have been the initial setting ?

    1. A on, B on, C on.
    2. A on, B on, C off.
    3. A on, B off, C on.
    4. A on, B off, C off.
    5. A off, B on, C off.

    Ans : C

    5. In case only switch B is on in the second setting, which among the following could have been the initial setting ?

    1. A on, B on, C on.
    2. A on, B off, C on.
    3. A off, B on, C off.
    4. A off, B off, C on.
    5. A off, B off, C off.

    Ans: C

    6. It was vacation time, and so I decided to visit my cousin's home. What a grand time we had! In the mornings,       
        we both would go for a jog. The evenings were spent on the tennis court. Tiring as these activities were, we could  
        manage only one per day, i.e., either we went for a jog or played tennis each day. There were days when we felt 
        lazy and stayed home all day long. Now, there were 15 mornings when we did nothing, 9 evenings when we stayed 
        at home, and a total of 12 days when we jogged or played tennis. For how many days did I stay at my cousin's 
        place?

        A. 18       B. 14        C. 15        D. 20

         Ans: A

    7. If you were to construct a 7 × 7 checkered square (i.e., a 7 × 7 chess board), how many rectangles would there be 
        in total? You need to include squares too because a square is a special kind of rectangle.

         A. 784       B. 918        C. 842        D. 676          

         Ans: A

    8. A block of wood in the form of a cuboid 4" × 10" × 13" has all its six faces painted pink. If the wooden block is cut 
        into 520 cubes of 1" × 1" × 1", how many of these would have pink paint on them?

    A. 348       B. 352       C. 344        D. 340          

    Ans: C

    9. A tennis championship is played on a knock-out basis, i.e., a player is out of the tournament when he loses a match. 
        How many players participate in the tournament if 127 matches are totally played?

        A. 136       B. 144        C. 124        D. 128          

        Ans: C

    10. A large water tank has two inlet pipes (a large one and a small one) and one outlet pipe. It takes 3 hours to fill the 
          tank with the large inlet pipe. On the other hand, it takes 4 hours to fill the tank with the small inlet pipe. The outlet 
          pipe allows the full tank to be emptied in 7 hours. What fraction of the tank (initially empty) will be filled in 1.70 
          hours if all three pipes are in operation?

           A. 0.75       B. 0.85        C. 0.80        D. 0.70

            Ans: A

    Answer Questions 11 to 15 on the basis of the information given below:
    K, L, M, N, P, Q, R, S, U and W are the only ten members in a department. There is a proposal to form a team from within the members of the department, subject to the following conditions:

    A team must include exactly one among P, R, and S.
    A team must include either M or Q, but not both.
    If a team includes K, then it must also include L, and vice versa.
    If a team includes one among S, U, and W, then it must also include the other two.
    L and N cannot be members of the same team.
    L and U cannot be members of the same team.

    The size of a team is defined as the number of members in the team.

    11.  What could be the size of a team that includes K?

        A. Only 2

        B. 3 or 4

        C. 2 or 3

        D. Only 4

        E. 2 or 4

        Ans: D

    12. In how many ways a team can be constituted so that the team includes N?

            A. 5       B. 6    C. 4       D.  2       E. 3 

            Ans: B

    13. What would be the size of the largest possible team?

            A. cannot be determined        B. 6        C. 7        D. 8        E. 5

            Ans: E

    14. Who can be a member of a team of size 5?

            A. R        B.  L         C. P         D. M         E. K

            Ans: D

    15. Who cannot be a member of a team of size 3?

              A. P        B.  L         C. M         D. N         E. Q

            Ans: B

    16 On a certain day it took Bill three times as long to drive from home to work as it took Sue to drive from home to 
         work. How many kilometers did Bill drive from home to work?

        (1) Sue drove 10 kilometers from home to work, and the ratio of distance driven from home to work time to drive 
              from home to work was the same for Bill and Sue that day. 

        (2) The ratio of distance driven from home to work time to drive from home to work for Sue that  day was 64 
              kilometers per hour.

    A. Both statements 1 and 2 together are sufficient to answer the question but neither statement is sufficient alone.

    B. Statement 1 alone is sufficient but statement 2 alone is not sufficient to answer the question asked

    C. Each statement alone is sufficient to answer the question.

    D. Statements 1 and 2 are not sufficient to answer the question asked and additional data is needed to answer the statements

    E. Statement 2 alone is sufficient but statement 1 alone is not sufficient to answer the question asked

    Ans:B

    17.  If x and y are nonzero integers, is x/y an integer? 

         (1) x is the product of 2 and some other integer. 

          (2) There is only one pair of positive integers whose product equals y

    A. Statement 1 alone is sufficient but statement 2 alone is not sufficient to answer the question asked.

    B. Statement 2 alone is sufficient but statement 1 alone is not sufficient to answer the question asked.

    C. Each statement alone is sufficient to answer the question.

    D. Both statements 1 and 2 together are sufficient to answer the question but neither statement is sufficient alone.

    E. Statements 1 and 2 are not sufficient to answer the question asked and additional data is needed to answer the statements.

    Ans: E

    18  If n is an integer between 2 and 100 and if n is also the square of an integer, what is the value of n?

          (1) n is the cube of an integer. 

           (2) n is even

        A. Each statement alone is sufficient to answer the question.

        B. Statement 2 alone is sufficient but statement 1 alone is not sufficient to answer the question asked.

        C. Statement 1 alone is sufficient but statement 2 alone is not sufficient to answer the question asked.

        D. Both statements 1 and 2 together are sufficient to answer the question but neither statement is sufficient alone.

        E.  Statements 1 and 2 are not sufficient to answer the question asked and additional data is needed to answer     
             the statements.

            Ans: C

    19. What is the average distance that automobile D travels on one full tank of gasoline? 

        (1) Automobile D averages 8.5 kilometers per liter of gasoline. 

        (2) The gasoline tank of automobile D holds exactly 40 liters of gasoline.

        A. Each statement alone is sufficient to answer the question.

        B. Statement 1 alone is sufficient but statement 2 alone is not sufficient to answer the question asked.

        C. Both statements 1 and 2 together are sufficient to answer the question but neither statement is sufficient alone.

        D. Statement 2 alone is sufficient but statement 1 alone is not sufficient to answer the question asked.

        E. Statements 1 and 2 are not sufficient to answer the question asked and additional data is needed to answer the    
            statements.

           Ans: C

    20. What fraction of his salary did Mr.Johnson put into savings last week? 

        (1) Last week Mr. Johnson put $17 into savings. 

        (2) Last week Mr. Johnson put 5% of his salary into savings.

        Ans: D

    Directions21- 25: In each of the questions from 1 to 5 a statement followed by two arguments is given. You have to decide which of the given statements is a strong argument and which is weak argument. Give answer (A) if only first argument is strong, give answer (B) if only second argument is strong, give answer (C) if either first or second argument is strong, give answer (D) if neither first nor second argument is strong and given answer (E) if both first and second arguments are strong.

    21. Statement  :Should military training be made compulsory in our country like other countries?
          Arguments :    I. Yes, every citizen has right to protect his country.
                                   II. No, it is against the policy of non-violence.
         Ans : (A)

    22. Statement  : Should octroi be abolished?
          Arguments : I. No, it will adversely affect government revenues.
                               II. Yes, it will eliminate an important source of corruption.
          Ans : (E)

    23. Statement   : Should competitive examinations for selecting candidates for jobs, be of objective test only?
          Arguments  :I. Yes, the assessment of objective test is reliable.
                               II. No, the number of questions to be answered is always very large.
          Ans : (A)

    24. Statement  :  Should those who receive dowry be encouraged ?
          Arguments : I. Yes, due to this, the number of those who receive dowry will decrease.
                               II. No, due to this the number of those who receive dowry will increase.
          Ans : (B)

    25. Statement  : Should jobs be delinked with academic degrees and diplomas?
          Arguments :I. Yes, a very large number of candidates will apply so that the competition will be tough and the 
                                   candidates will prepare more.
                              II. No, importance of higher education will be diminished.
          Ans : (E)

    26. If '678' means?'Society Family Husbandry', '574' means?'Husbandry Health Control', '342' means?'Health   
          Census shop', then?
         (I) Which code has been used for 'Health' ?
         (A) 7
         (B) 5
         (C) 4
         (D) 2
         (E) None of these
          Ans : (C)

    27. (II) Which code has been used for 'Census' ?
            (A) 3 or 2
            (B) 3 or 7
            (C) 4
            (D) 5
            (E) 6
            Ans : (A)

    28. (III) For which word code '6' has been used?
            (A) Society
            (B) Family
            (C) Husbandry
            (D) Society or Family
            (E) None of these'
            Ans : (D)

    29. If 'KRN' means?'Callous collission life', 'RTP' means?'Life very sad', 'NPD' means?'Collission sad future' then 
          what is the code used for 'Callous' ?
            (A) R
            (B) N
            (C) K
            (D) Can not be determined
            (E) None of these
            Ans : (C)

    30. If 'MLT' means?'Day is clear', 'LKS' means?'Life is sad', 'SMMO' means?'Clear or sad', then what is the 
          code used for 'Day' ?
            (A) T
            (B) K
            (C) MO
            (D) L
            (E) None of these
            Ans : (A)

    3.  English      (30 quest)  

    Directions : In each of the following questions, four sentences are given. Choose the one which is grammatically correct.

    1. A) wrote to him yesterday

        B) This is the road to go

        C) Let us aim to do good

        D) Take down his address in your copy

        Ans: A

    2. The principal and Secretary are leave

        B) A number of students has failed in the examination

        C) It is I who has committed this crime

        D) many a man runs after money

        Ans: D

    3. A) These three boys hate each other

        B) Sanjeev lent Rs.2000 to Vincent

        C) I, you and he belong to the same village

        D) Anyone of the two students can solve this sum

        Ans: B

    4. A)He is a man whom I know is trustworthy

        B) Until you remain idle you will make no progress

        C) We talked about the weather

        D) Half dozen books were burnt

        Ans: C

    5. A)The proceeds of the charity show are for riot victims.

        B) He asked Ajay and I to go

        C) The weather of this place does not suit me

        D) Either Rajesh or his friends has done it.

        Ans: A

    Directions 6-10: In each of the following questions, there is a certain relationship between two given words on one side of : : and one word is given on another side of : :while another word is to be found from the given alternatives, having the same relation with this word as the words of the given pair bear. Choose the correct alternative.

    6. Eye :Myopia : : Teeth : ?

    (A) Pyorrhea     (B) Cataract     (C) Trachoma     (D) Eczema

    Ans: (A)

    7. Scribble : Write : : Stammer : ?

    (A) Walk     (B) Play     (C) Speak     (D) Dance

    Ans: (C)

    8. Errata : Books : : flaws:?

    (A) Manuscripts     (B) Metals     (C) Speech     (D) Charter

    Ans: (B)

    9. Breeze : Cyclone : : Drizzle : ?

    (A) earth quake     (B) Storm     (C) Flood     (D) Down pour

    Ans: (D)

    10. Venerate : Worship : : Extol : ?

    (A) Glorify     (B) Homage     (C) Compliment     (D) Recommend

    Ans: (A)

    Directions for Questions 11 to 15 The passage given below is followed by a set of five questions. Choose the most appropriate answer to each question.

    When I was little, children were bought two kinds of ice cream, sold from those white wagons with the canopies made of silvery metal: either the two-cent cone or the four-cent ice cream pie. The two-cent cone was very small, in fact it could fit comfortably into a child?s hand, and it was made by taking the ice cream from its container with a special scoop and piling it on the cone. Granny always suggested I eat only a part of the cone, then throw away the pointed end, because it had been touched by the vendor?s hand (though that was the best part, nice and crunchy, and it was regularly eaten in secret, after a pretense of discarding it).

    The four-cent pie was made by a special little machine, also silvery, which pressed two disks of sweet biscuit against a cylindrical section of ice cream. First you had to thrust your tongue into the gap between the biscuits until it touched the central nucleus of ice cream; then, gradually, you ate the whole thing, the biscuit surfaces softening as they became soaked in creamy nectar. Granny had no advice to give here: in theory the pies had been touched only by the machine; in practice, the vendor had held them against his hand while giving them to us, but it was impossible to isolate the contaminated area.

    I was fascinated, however, by some of my peers, whose parents bought them not a four-cent pie but two two-cent cones. These privileged children advanced proudly with one cone in their right hand and one in their left; and expertly moving their head from side to side, they licked first one, then the other. This liturgy seemed to me so sumptuously enviable, that many times I asked to be allowed to celebrate it. In vain. My elders were inflexible: a four-cent ice, yes; but two two-cent ones, absolutely no.

    As anyone can see, neither mathematics nor economy nor dietetics justified this refusal. Nor did hygiene, assuming that in due course the tips of both cones were discarded. The pathetic, and obviously mendacious, justification was that a boy concerned with turning his eyes from one cone to the other was more inclined to stumble over stones, steps, or cracks in the pavement. I dimly sensed that there was another secret justification, cruelly pedagogical, but I was unable to grasp it.

    Today, citizen and victim of a consumer society, a civilization of excess and waste (which the society of the thirties was not), I realize that those dear and now departed elders were right. Two two-cent cones instead of one at four cents did not signify squandering, economically speaking, but symbolically they surely did. It was for this precise reason, that I yearned for them: because two ice creams suggested excess. And this was precisely why they were denied me: because they looked indecent, an insult to poverty, a display of fictitious privilege, a boast of wealth. Only spoiled children ate two cones at once, those children who in fairy tales were rightly punished, as Pinocchio was when he rejected the skin and the stalk. And parents who encouraged this weakness, appropriate to little parvenus, were bringing up their children in the foolish theater of ?I?d like to but I can?t.? They were preparing them to turn up at tourist-class cheek-in with a fake Gucci bag bought from a street peddler on the beach at Rimini.

    Nowadays the moralist risks seeming at odds with morality, in a world where the consumer civilization now wants even adults to be spoiled, and promises them always something more, from the wristwatch in the box of detergent to the bonus bangle sheathed, with the magazine it accompanies, in a plastic envelope. Like the parents of those ambidextrous gluttons I so envied, the consumer civilization pretends to give more, but actually gives, for four cents, what is worth four cents. You will throw away the old transistor radio to purchase the new one, that boasts an alarm clock as well, but some inexplicable defect in the mechanism will guarantee that the radio lasts only a year. The new cheap car will have leather seats, double side mirrors adjustable from inside, and a paneled dashboard, but it will not last nearly so long as the glorious old Fiat 500, which, even when it broke down, could be started again with a kick.

    The morality of the old days made Spartans of us all, while today?s morality wants all of us to be Sybarites.

     

    11. Which of the following cannot be inferred from the passage?

    A.  Today?s society is more extravagant than the society of the 1930s.
    B.  The act of eating two ice cream cones in akin to a ceremonial process.
    C.  Elders rightly suggested that a boy turning eyes from one cone to the other was more likely to fall.
    D.  Despite seeming to promise more, the consumer civilization gives away exactly what the thing is worth.
    E.  The consumer civilization attempts to spoil children and adults alike.

    Ans: C

    12. In the passage, the phrase ?little parvenus? refers to

    A.  naughty midgets
    B.  old hags
    C.  arrogant people
    D.  young upstarts
    E.  foolish kids
    Ans: D

    13. The author pined for two-cent cones instead of one four-cent pie because

    A.  it made dietetic sense
    B.  it suggested intemperance
    C.  it was more fun
    D.  it had a visual appeal
    E.  he was a glutton
    Ans: B

    14. What does the author mean by ?now a days the moralist risks seeming at odds with morality??

    A.  The moralist of yesterday have become immoral today
    B.  The concept of morality has changed over the years
    D.  The risks associated with immorality have gone up
    E.  The purist?s view of morality is fast becoming popular
    Ans: B

    15. According to the author, the justification for refusal to let him eat two cones was plausibly

    A.  didactic
    B.  dietetic
    C.  dialectic
    D.  diatonic
    E.  diastolic
    Ans: A

    Directions 11-15: In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the one which       best expresses the meaning of the given word.

    16. Ridicule

    (A) recognize    (B) continuous    (C) gobble   (D) ludicrous

    Ans: (C)

    17. Gargantuan

    (A) different   (B) removable  (C) colossal   (D) minuscule

    Ans: (C)

     18. Savvy

    (A) introduced   (B) underestimated  (C) knowledgeable (D) tremulous

    Ans: (C)

    19.  Abandonment

    A. Care            B. Protection        C. Concern         D. Desertion

    Ans: (D)

    20. levied

    imposed        believed        requested        correlated

    Ans: A

    Directions 21 to 25: Pick out from the words, given below each sentence, the  word which would  complete the sentence correctly and meaningfully.

    21.The pot officer told me to wait, but I..................a year now and my parcel has not come yet.

        A) waited    B) am waiting    C) had waited    D) have waited.

        Ans: A

    22. A blind man is no judge.............colours.

        A) of    B) for    C) in    D) of the

        Ans: C

    23. He is........... Minister of the Central Government

        A) a best and honest    B) the best and honest    C) best and the most honest    D) the best and most honest

        Ans: A

    24. Over indulgence.............. character as well as physical stamina.

        A) strengthens    B) stimulate    C) debilitate    D) maintains

        Ans: B

    25.Usually the ascent of a mountain face is much easier than the...................

        A) fall    B) decent    C) descent    D) descend

        Ans: D

    Directions for Questions 26-30: In each of the following questions there are sentences that form a paragraph. Identify the sentence's or part's of sentence's that is/are correct in terms of grammar and usage (including spelling, punctuation and logical consistency). Then, choose the most appropriate option.

    1. A. In 1849, a poor Bavarian immigrant named Levi Strauss
      B. landed in San Francisco, California,
      C. at the invitation of his brother-in-law David Stern
      D. owner of dry goods business.
      E. This dry goods business would later became known as Levi Strauss & Company.

    A.  B only
    B.  B and C
    C.  A and B
    D.  A only
    E.  A, B and D

    Ans. A

    1. A. In response to the allegations and condemnation pouring in,
      B. Nike implemented comprehensive changes in their labour policy.
      C. Perhaps sensing the rising tide of global labour concerns,
      D. from the public would become a prominent media issue,
      E. Nike sought to be a industry leader in employee relations.

    A.  D and E
    B.  D only
    C.  A and E
    D.  A and D
    E.  B, C and E

    Ans: D

    1. A. Charges and counter charges mean nothing
      B. to the few million who have lost their home.
      C. The nightmare is far from over, for the government
      D. is still unable to reach hundreds who are marooned.
      E. The death count have just begun.

    A.  A only
    B.  C only
    C.  A and C
    D.  A, C and D
    E.  D only

    Ans: D

    1. A. I did not know what to make of you.
      B. Because you?d lived in India, I associate you more with my parents than with me.
      C. And yet you were unlike my cousins in Calcutta, who seem so innocent and obedient when I visited them
      D. You were not curious about me in the least.
      E. Although you did make effort to meet me.

    A.  A only
    B.  A and B
    C.  A and E
    D.  D only
    E. A and D
    Ans : E

    1. A. I was asked to stop writing
      B. She denied to go with me
      C. My hairs stood on end
      D. I am reading this novel for four days.
      E. He as well as you are guilty.

    A.  A only
    B.  A and B
    C.  A and E
    D.  D only
    E. A and D
    Ans : A

     

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.