Infosys  Placement Paper   Whole Testpaper   Delhi (Latest)-13 Sep 2011

Infosys  Placement Paper   Whole Testpaper   Delhi (Latest)-13 Sep 2011


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

    INFOSYS

    SECTION#1

    Directions to Solve : (1-5)

    In each of the following questions, find out which of the answer figures (1), (2), (3) and (4) completes the figure matrix ?

     

    1. Select a suitable figure from the four alternatives that would complete the figure matrix.

    A. 1    

    B. 2

    C. 3    

    D. 4

    Ans : D

     

    2. Select a suitable figure from the four alternatives that would complete the figure matrix.

    A. 1    

    B. 2

    C. 3    

    D.4

    Ans :  C

     

    3. Select a suitable figure from the four alternatives that would complete the figure matrix.

     

    A. 1    

    B. 2

    C. 3    

    D. 4

    Ans : D

     

    4. Select a suitable figure from the four alternatives that would complete the figure matrix.

    A. 1    

    B.2

    C. 3    

    D. 4

    Ans : B

     

    5. Select a suitable figure from the four alternatives that would complete the figure matrix.

    A. 1    

    B. 2

    C. 3    

    D. 4

    Ans : B

     

    6.

      

    Ans : 6

     

    7.

    Ans : O

     

    8.

      

    Ans : U

     

    9.

    Ans : 7

     

    10.

    Ans : 5:23

     

    Directions to Solve : (11-15)

    The following table gives the percentage of marks obtained by seven students in six different subjects in an examination

    11.  What are the average marks obtained by all the seven students in Physics? (rounded off to two digit after decimal)

    A. 77.26         

    B. 89.14

    C. 91.37         

    D. 96.11

    Answer: B

     

    12.  The number of students who obtained 60% and above marks in all subjects is?

    A. 1    

    B.2

    C. 3

    D. None

    Answer:  B

     

    13.  What was the aggregate of marks obtained by Sajal in all the six subjects?

    A. 409

    B. 419

    C. 429

    D. 449

    Answer: D

     

    14.  In which subject is the overall percentage the best?

    A. Maths        

    B. Chemistry

    C. Physics      

    D. History

    Answer:  A

     

    15.  What is the overall percentage of Tarum?

    A. 52.5%        

    B.55%

    C. 60%           

    D. 63%

    Answer:  C

     

    Directions to Solve : (16-20)

    The following pie-chart shows the sources of funds to be collected by the National Highways Authority of India (NHAI) for its Phase II projects. Study the pie-chart and answers the question that follow.

    Sources of funds to be arranged by NHAI for Phase II projects (in crores Rs.)

    16.  Near about 20% of the funds are to be arranged through:

    A. SPVS        

    B. External Assistance

    C. Annuity     

    D. Market Borrowing

    Answer:  B

     

    17.  If NHAI could receive a total of Rs. 9695 crores as External Assistance, by what percent (approximately) should it increase the Market Borrowing to arrange for the shortage of funds?

    A. 4.5%          

    B. 7.5%

    C. 6% 

    D. 8%

    Answer:  C

     

    18.   If the toll is to be collected through an outsourced agency by allowing a maximum 10% commission, how much amount should be permitted to be collected by the outsourced agency, so that the project is supported with Rs. 4910 crores?

    A. Rs. 6213 crores     

    B. Rs. 5827 crores

    C. Rs. 5401 crores      

    D. Rs. 5316 crores

    Answer:  C

     

    19.  The central angle corresponding to Market Borrowing is

    A. 52º 

    B. 137.8º

    C. 187.2º        

    D.192.4º

    Answer:  C

     

    20.  The approximate ratio of the funds to be arranged through Toll and that through Market Borrowing is

    A. 2 : 9           

    B. 1 : 6

    C. 3 : 11         

    D. 2 : 5

    Answer:  B

     

    Directions to Solve : (21-25)

    In each of the following questions two statements are given and these statements are followed by two conclusions numbered (1) and (2). You have to take the given two statements to be true even if they seem to be at variance from commonly known facts. Read the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows from the two given statements, disregarding commonly known facts.

    Give answer:

        * (A) If only (1) conclusion follows

        * (B) If sonly (2) conclusion follows

        * (C) If either (1) or (2) follows

        * (D) If neither (1) nor (2) follows and

        * (E) If both (1) and (2) follow.

     

    21.  Statements: Some actors are singers. All the singers are dancers.

    Conclusions:

       1. Some actors are dancers.

       2. No singer is actor.

    A. Only (1) conclusion follows

    B. Only (2) conclusion follows

    C. Either (1) or (2) follows

    D. Neither (1) nor (2) follows

    E. Both (1) and (2) follow

    Answer:  A

     

    22.  Statements: All the harmoniums are instruments. All the instruments are flutes.

    Conclusions:

       1. All the flutes are instruments.

       2. All the harmoniums are flutes.

     

    A. Only (1) conclusion follows

    B. Only (2) conclusion follows

    C. Either (1) or (2) follows

    D. Neither (1) nor (2) follows

    E. Both (1) and (2) follow

    Answer:  B

     

    23.  Statements: Some mangoes are yellow. Some tixo are mangoes.

    Conclusions:

       1. Some mangoes are green.

       2. Tixo is a yellow.

    A. Only (1) conclusion follows

    B. Only (2) conclusion follows

    C. Either (1) or (2) follows

    D. Neither (1) nor (2) follows

    E. Both (1) and (2) follow

    Answer: D

     

    24.  Statements: Some ants are parrots. All the parrots are apples.

    Conclusions:

      1. All the apples are parrots.

       2. Some ants are apples.

    A. Only (1) conclusion follows

    B. Only (2) conclusion follows

    C. Either (1) or (2) follows

    D. Neither (1) nor (2) follows

    E. Both (1) and (2) follow

    Answer:  B

     

    25.  Statements: Some papers are pens. All the pencils are pens.

    Conclusions:

       1. Some pens are pencils.

       2. Some pens are papers.

    A. Only (1) conclusion follows

    B. Only (2) conclusion follows

    C. Either (1) or (2) follows

    D. Neither (1) nor (2) follows

    E. Both (1) and (2) follow

    Answer:  E

     

    Directions to Solve : (26-30)

    Each problem consists of three statements. Based on the first two statements, the third statement may be true, false, or uncertain.

     

    26.       A fruit basket contains more apples than lemons.

    There are more lemons in the basket than there are oranges.

    The basket contains more apples than oranges.

    If the first two statements are true, the third statement is

    A. true

    B. false

    C. uncertain

    Answer:  A

     

    27.       The Shop and Save Grocery is south of Greenwood Pharmacy.

    Rebecca's house is northeast of Greenwood Pharmacy.

    Rebecca's house is west of the Shop and Save Grocery.

    If the first two statements are true, the third statement is

    A. true

    B. false

    C. uncertain

    Answer:  B

     

    28.       Joe is younger than Kathy.

    Mark was born after Joe.

    Kathy is older than Mark.

    If the first two statements are true, the third statement is

    A. true

    B. false

    C. uncertain

    Answer:  A

     

    29.       On the day the Barton triplets are born,

    Jenna weighs more than Jason.

    Jason weighs less than Jasmine.

    Of the three babies, Jasmine weighs the most.

    If the first two statements are true, the third statement is

    A. true

    B. false

    C. uncertain

    Answer:  C

     

    30.       The temperature on Monday was lower than on Tuesday.

    The temperature on Wednesday was lower than on Tuesday.

    The temperature on Monday was higher than on Wednesday

    If the first two statements are true, the third statement is

    A. true

    B. false

    C. uncertain

    Answer:  C

     

    SECTION#2

     

    Directions to Solve : (1-10)

    Which of phrases given below each sentence should replace the phrase printed in bold type to make the grammatically correct? If the sentence is correct as it is, mark 'E' as the answer.

     

    1.  He never has and ever will take such strong measures.

    A. had taken nor will ever take          

    B. had taken and will ever take

    C. has and never will take      

    D. had and ever will take

    E. No correction required

    Answer: A

     

    2.  Technology must use to feed the forces of change.

    A. must be used to feed         

    B. must have been using to feed

    C. must use having fed          

    D. must be using to feed

    E. No correction required

    Answer:  A

     

    3.  Anyone interested in the use of computers can learn much if  you have access to a personal computer.

    A. they have access    

    B. access can be available

    C. he or she has access           

    D. one of them have access

    E. No correction required

    Answer:  C

     

    4.  They are not beware of all the facts

    A. are not aware for   

    B. are not aware of

    C. are not to be aware

    D. must not to be aware for

    E. No correction required

    Answer:  B

     

    5.  We cannot always convey ourselves in simple sentences.

    A. cannot always convey       

    B. cannot always express

    C. cannot always express       

    D. cannot always communicate

    E. No correction required

    Answer:  C

     

    6.  What does agonise me most is not this criticism, but the trivial reason behind it.

    A. most agonising me

    B. agonises me most

    C. agonising me most 

    D. I most agonised

    E. No correction required

    Answer:  B

     

    7.  As there was no time, the remaining items were deferred into the next meeting.

    A. are deferred till     

    B. were deferred till

    C. were deferred to    

    D. had deferred with

    E. No correction required

    Answer:  B

     

    8.  Despite of their differences on matters of principles, they all agree on the demand of hike is salary?

    A. Despite their          

    B. Despite of the

    C. Despite for their    

    D. Despite off their

    E. No correction required

    Answer:  A

     

    9.  The man who has committed such a serious crime must get the mostly severe punishment.

    A. be getting the mostly severely

    B. get the most severe

    C. have got the most severely

    D. have been getting the severe most

    E. No correction required

    Answer:  B

     

    10. For many centuries in Indian History there was no city so famous like the city of Ujjain.

    A. as   

    B. such as

    C. likewise     

    D. so like

    E. No correction required

    Answer:  A

     

    Directions to Solve : (11-20)

    In questions given below out of four alternatives, choose the one which can be substituted for the given word/sentence.

     

    11.  List of the business or subjects to be considered at a meeting

    A. Schedule   

    B. Timetable

    C. Agenda      

    D. Plan

    Answer:  C

     

    12.  Leave or remove from a place considered dangerous

    A. Evade        

    B. Evacuate

    C. Avoid        

    D. Exterminate

    Answer:  B

     

    13.  A prima facie case is such

    A. As it seems at first sight

    B. As it is made to seem at first sight

    C. As it turns out to be at the end

    D. As it seems to the court after a number of hearings

    Answer:  A

     

    14.  A person pretending to be somebody he is not

    A. Magician   

    B. Rogue

    C. Liar

    D. Imposter

    Answer:  D

     

    15.  A person who knows many foreign languages

    A. Linguist     

    B. Grammarian

    C. Polyglot     

    D. Bilingual

    Answer:  A

     

    16.  One who has little faith in human sincerity and goodness

    A. Egoist        

    B. Fatalist

    C. Stoic          

    D. Cynic

    Answer:  D

     

    17.  One who possesses many talents

    A. Versatile    

    B. Nubile

    C. Exceptional           

    D. Gifted

    Answer:  A

     

    18.  Words inscribed on tomb

    A. Epitome     

    B. Epistle

    C. Epilogue    

    D. Epitaph

    Answer:  D

     

    19.  One who eats everything

    A. Omnivorous          

    B. Omniscient

    C. Irrestible    

    D. Insolvent

    Answer:  A

     

    20.  Malafide case is one

    A. Which is undertaken in a good faith

    B. Which is undertaken in a bad faith

    C. Which is undertaken after a long delay

    D. Which is not undertaken at all

    Answer: B

     

    Directions to Solve : (21-30)

    In each question, an incomplete statement (Stem) followed by fillers is given. Pick out the best one which can complete incomplete stem correctly and meaningfully.

     

    21.  It is not easy to remain tranquil when those around you ......

    A. behave in a socially acceptable manner

    B. exhibit pleasant mannerism

    C. are losing their heads

    D. agree to whatever you say

    E. exhibit generous and magnanimous gestures

    Answer:  C

     

    22.  "The food in this hostel is no match to what were forced at late hours in Hotel Kohinoor " means ......

    A. The food in this hotel is quite good compared to what we ate at kohinoor

    B. Hotel kohinoor served us good quality food than what we get here

    C. Both hotels have maintained good quality of food

    D. Both hotels serve poor quality of food

    E. it is better to eat food than remain hungry

    Answer: B

     

    23.  Although initial investigations pointed towards him ......

    A. the preceding events corroborated his involvement in the crime

    B. the additional information confirmed his guilt

    C. the subsequent events established that he was guilt

    D. the subsequent events proved that he was innocent

    E. he gave an open confession of his crime

    Answer:  D

     

    24.  The weather outside was extremely pleasant and hence we decided to ......

    A. utilise our time in watching the television

    B. refrain from going out for a morning walk

    C. enjoy a morning ride in the open

    D. employ this rare opportunity for writing letters

    E. remain seated in our rooms in the bungalow

    Answer:  C

     

    25.  "It is an uphill task but you will have to do it" means ......

    A. The work is above the hill and you will have to do it

    B. It is a very easy task but you must do it

    C. It is very difficult task but you have to do it

    D. This work is not reserved for you but you will have to do it

    E. It is almost impossible for others but you can do it

    Answer:  C

     

    26. " You are thinking very highly about Ravi but he is not so" means ......

    A. Ravi is as good as you think about him

    B. You have a good opinion about Ravi but he is not as good as you think

    C. Your view about Ravi is philosophical, keep it up

    D. Ravi is much better, than what you think of him

    E. You have a good opinion about Ravi but he does not have a good opinion about you

    Answer: B

     

    27.  "Anand stuck up a friendship with Mahesh in just 2 days" means ......

    A. Anand friendship with Mahesh came to an end recently

    B. Anand found out the other friends of Mahesh

    C. Anand fixed a deal with Mahesh in 2 days

    D. Anand's friendship with Mahesh lasted for 2 years

    E. Anand became a friend of Mahesh in less than 2 days

    Answer:  E

     

    28.  Although, he is reputed for making very candid statements ......

    A. his today speech was not fairly audible

    B. his promises had always been realistic

    C. his speech was very interesting

    D. people follow whatever he instructs to them

    E. his today's statements were very ambiguous

    Answer:  E

     

    29.  The manager would like you to help Dhiraj, means ......

    A. the manager would like you if you help Dhiraj

    B. the manager desires you to help Dhiraj

    C. the manager likes you because you help Dhiraj

    D. Dhiraj expects the manager to tell you to help him

    E. it will be a help to the manager if you like Dhiraj

    Answer:  B

     

    30.  Owing to the acute power shortage, the people of our locality have decided to ......

    A. dispense with other non-conventional energy sources

    B. resort to abundant use of electricity for illumination

    C. off-switch the electrical appliance while not in use

    D. explore other avenues for utilising the excess power

    E. resort to use of electricity only when it is inevitable

    Answer:  E

     

    Directions to Solve : (31-34)

    Male lions are rather reticent about expanding their energy in hunting more than three quarters of kills are made by lionesses are in front, tensely scanning ahead, the cubs lag playfully behind and the males bring up the rear, walking slowly, their massive heads nodding with each step as if they were bored with the whole matter. But slothfulness may have survival value. With lionesses busy hunting, the males function as guard for the cubs, protecting them particularly from hyenas.

    31.  According to the passage male lions generally do not go for huntings because

    A. they don not like it.

    B. they want lioness to get training

    C. they wish to save their vigour for other things

    D. they are very lazy

    Answer:  C

     

    32.  Male lions protect their cubs

    A. from the members of their own species

    B. from hyenas only

    C. from hyenas as much as from other enemies

    D. more from hyenas than from other animals

    Answer:  D

     

    33.  Lioness go for hunting

    A. all alone     

    B. with their male partners only

    C. with their cubs and male partners 

    D. with their cubs only

    Answer: C

     

    34.  When the lionesses go in search for their prey, they are very

    A. serious       

    B. cautious

    C. playful       

    D. sluggish

    Answer:  B

     

    Directions to Solve : (35-38)

    What needs to be set right is our approach to work. It is a common sight in our country of employees reporting for duty on time and at the same time doing little work. If an assessment is made of time they spent in gossiping, drinking tea, eating "pan" and smoking cigarettes, it will be shocking to know that the time devoted to actual work is negligible. The problem is the standard which the leadership in administration sets for the staff. Forgot the ministers because they mix politics and administration. What do top bureaucrats do? What do the below down officials do? The administration set up remains week mainly because the employees do not have the right example to follow and they are more concerned about being in the good books of the bosses than doing work.

    35.  The employees in our country

    A. are quite punctual but not duty conscious

    B. are not punctual, but somehow manage to complete their work

    C. are somewhat lazy but good natured

    D. are not very highly qualified

    Answer:  A

     

    36.  According to the writer, the administration in India

    A. is by and large effective    

    B. is very strict and firm

    C. is affected by red tape      

    D. is more or less ineffective

    Answer: D

     

    37.  The word 'assessment' means

    A. enquiry      

    B. report

    C. evaluation  

    D. summary

    Answer:  C

     

    38.  The leadership in administration

    A. sets a fine example to the employees

    B. is of a reasonably high standard

    C. is composed of idealists

    D. is of a very poor standard

    Answer: D

     

     

     

    Directions to Solve : (39-40)

    Speech is great blessings but it can also be great curse, for while it helps us to make our intentions and desires known to our fellows, it can also if we use it carelessly, make our attitude completely misunderstood. A slip of the tongue, the use of unusual word, or of an ambiguous word, and so on, may create an enemy where we had hoped to win a friend. Again, different classes of people use different vocabularies, and the ordinary speech of an educated may strike an uneducated listener as pompous. Unwittingly, we may use a word which bears a different meaning to our listener from what it does to men of our own class. Thus speech is not a gift to use lightly without thought, but one which demands careful handling. Only a fool will express himself alike to all kinds and conditions to men.

    39.  The best way to win a friend is to avoid

    A. irony in speech      

    B. pomposity in speech

    C. verbosity in speech

    D. ambiguity in speech

    Answer: D

     

    40.  While talking to an uneducated person, we should use

    A. ordinary speech     

    B. his vocabulary

    C. simple words         

    D. polite language

    Answer:  B

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.