Infosys  Placement Paper   Whole Testpaper   AT JAMIA MILLIA ISLAMIA, NEW DELHI -13 Jul 2006

Infosys  Placement Paper   Whole Testpaper   AT JAMIA MILLIA ISLAMIA, NEW DELHI -13 Jul 2006


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

     

    NFOSYS PAPER  ON 13th JULY 2006  AT JAMIA MILLIA ISLAMIA, NEW DELHI
     
    Hi Friends!

    I am Rajat doing my final year B.Tech.(Mech.) here are the details of the test

    conducted at our college by Infosys.
    They began by their presentation which was two hours long. I kept yawning during

    those two hours but I would suggest u all to keep paying attention during the

    presentation. :-)

    Students appeared for written test: 150(approx.) 
    Shortlisted from written: (59) 
    Selected Finally: (52) 

    Details of the Test.
    There were two sections -
    1) Puzzles and Quantitative Aptitude (10 Questions, 50 Marks, Duration:1 Hour)
    2) English (45 Questions, 45 Marks, Duration:30 Minutes)

    Section 1:


    Ques1: 40 cows can graze a field in 40 days, 30 cows can graze the same field

    in
    60 days. in how many days can 20 cows graze the field ?
    Ans: 120 days

    Ques2: My Father gave me some money to buy stamps having price 2paise,7

    paise,15 paise, 10 paise and 20 paise and told me to buy 5 stamps each of three

    types and 6 stamps each of the other two types . By the time I reached the post

    office, I forgot how many of  stamps of each type I had to buy. My father had given

    me a total of Rs.3 . Finally I was able to find the exact types of each I had to buy.

    Now tell me which these stamps were 5 in number and which were 6 in number.


    Ans: 2,7,15 Paise - 5 each
         10,20 Paise - 6 each

    Ques3:     X Y Z                                X Y Z
                  + A B            AND                 - A B
      ---------------                     ---------------
                C D E F                                B G A
      Find X,Y,Z,G.

    Ans:
               9 4 5                                9 4 5
               + 7 8            AND                 - 7 8
      ---------------                     ---------------
             1 0 2 3                                8 6 7

    X=9, Y=4, Z=5, G=6.

    Ques:4 J and K are playing some cricket matches. If K wins , then J would have

    won the same no. of matches as K. But if J wins the match , then till now he would

    have won twice the number of matches won by K . Find the number of matches they

    have each won till now.

    Ans:
    K=2, J=3

    Ques5: Find the next term of the series:
    a) 1,2,3,5,16,__
    b) 1,2,3,8,__,224

    Ans: a)231  (2^2 - 1^2 = 3, 3^2 - 2^2 =5, ......16^2 - 5^2 = 231)
         b)27   (2*1+1=3, 3*2+2=8, 8*3+3=27)

    Ques6: Four girls Robin,Mandy,Stacy,Erica of four families 

    Miller,Jacob,Flure,and Clark prepare four salads using the fruits Apples cherries

    bananas,grapes.Each girls uses 3 fruits in her salad.No body have the same

    combination.
    1) Robin is not a Miller girl and uses apples.
    2) Miller and Mandy uses apples and cherries.
    3) Clark uses cherries and grapes but Flure uses only one of them.
    4) Erica is not Clark nor Flure.

    Then 4 questions were asked:
    1. Which is robins family:
           a. Miller     b. Flure         c.Jacob           d.Clark
     
      
    2. Which  is the combination by  Erica?

    a. Apples, cherries, Bananas
    b. Apples ,Cherries, Grapes
    c. Apples,Grapes,Bananas
    d. Cherries, Grapes, Bananas
     
    3. Which is robin's fruit combination?

    a. Apples,Grapes,Bananas
    b. Apples ,Cherries, Grapes
    c. Apples, cherries, Bananas
    d. Cherries, Grapes, Bananas

    4. Which fruit is not used by Mandy? 
    a. Cherries
    b. Bananas
    c. Apples
    d. Grapes

    Ans: The question was something like this.
    Here is a way u can solve it easily.
    Make some columns and rows and place all the name of girls rowise and the name

    of families and all fruits columnwise.
    Then use a tick mark and a cross to fill the matrix according to given conditions.

    Finally u will get the answer easily.

    Ques7: There was a long question in which different relations were given like A is

    younger than B but older than C Some names were assigened toA,B,C..The question

    was to find the youngest of all. This was very simple.
    Ans: E(Edward)

    Ques8: There is a die. In how many ways can u arrange 1,2,3,4,5,6 on the faces

    of the die such that 1&6, 2&5 and 4&3 always remain on opposite faces.
    Ans: 24

    Ques9: I travelled a certain distance at the rate of 15 miles per hour and came

    back at the rate of 10 miles per hour. What is my average speed ? 
    Ans: 12 miles per hour

    Ques10: Julia bought two articles for less than 10 $ . She bought as many yards

    of each as there were pieces per yard in cents . She paid 2 Dollars and 15 cents

    more for one than the other. Then how many yards of each did she buy ?
    Ans: 24 yards and 19 yards.

    DISCLAIMER: All the answers provided above are best of my knowledge and all

    correct. But make sure once again by solving yourself.

    Section 2:
    This section a simple one containing a comprehension passage which was very

    easy, some grammer questions, the vocab words were a bit difficult though. They

    were to be used in sentences.(CAT TYPE) Others were quite simple.

    HR Round:
    For me HR was cool. The guy was very friendly. They just want to see your

    communication skills as told by their associate manager at the end of the selection

    procedure, who told us that 7 students were rejected because of their poor

    communication Skills. General questions were asked like :
    Why Infosys?
    Why Software?(if u are from branch other than Comp)
    They also asked GK questions, business news etc.
    And some puzzles as well.
    If possible, try to emphasize on leadership skills as ur qualities and keep ready

    some examples from past when u were a good leader.
    So that was all. Hope this helps you all. If anyone has some more queries feel free to

    leave ur comments here. I shall be glad to help.
    All the Best.

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.