Infosys  Placement Paper   Aptitude - Puzzle   MAR IVANIOS COLLEGE, TRIVANDRUM-19 Aug 2006

Infosys  Placement Paper   Aptitude - Puzzle   MAR IVANIOS COLLEGE, TRIVANDRUM-19 Aug 2006


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

    INFOSYS PAPER ON 19th AUGUST 2006  AT  MAR IVANIOS COLLEGE, TRIVANDRUM
     
      HAI FRIENDS,
                  I ATTENDED INFY TEST ON 19   AUGUST AT MAR IVANIOS COLLEGE TRIVANDRUM.ALL THE QNS WERE REPEATED.BUT I CAN NOT CLEAR THE TEST. I THINK THAT  ENGLISH CREATED THE PROBLEM.SO PLZ DO NOT TAKE ENGLISF AS EASY.ANYWAY I AM GIVING U ALLTHE QNS AND ANSWERS.
     
    1) In a game of cricket azahar scored 28 less than dravid.and sachin scored 72 more than Azahar.the total runs made by Azahar and robin are 94.robin scored 26 more than zadeja.dravid scored 26 more than robin. What is the score?
       Ans: 338
     
    2)    XYZ                               and                        XYZ

                    +AB                                                            -AB

             __________                                             _______________

               C D E F                                                          BGA

     

    then find the value of X,Y,Z ,G

     

    Ans.

     

                         945                                                       945

                         +78                                                       -78

                  ____________                                    _____________

                       1023                                                      867

     

    X - 9

    Y - 4 

    Z - 5 

    G - 6

     
     
    3.There were less than 500 students in a school. one-third of the number of students in the school was a whole number and so were one-fourth , one-fifth and one-seventh of students in the school. What's the total no of students in the school?

    Ans : 3x4x5x7 = 420  very simple. take lcm of all those numbers 

     
     4.A man asked a taxi driver his number to which he replied:

    If you divide my taxi no with 2,3,4,5 or 6, it leaves a remainder 1, but it is completely divisible by 11. And there?s no other taxi driver in the city having a smaller number than my taxi who can say the same.THIS  QN IS 4M SAKUNTHALA DEVI

    What was his taxi no??                                                            

    ANS. 121

    5. A man starts from XYZ city and drives a constant speed. After some time he sees a milestone with two digits written on it. after he drives for an hour, he sees another milestone with the same digits, but in reversed order. After another hour of journey, he sees another milestone with original digits but with a zero between them.

    What was the speed of his car if milestones show kilometers?               

    Ans:     45 k.m/hr?..number is 16,61,106      

     6.A couple had triplets - Annie, Fannie and Danny. One of them broke a drum with flour in it and there were foot-prints all around the kitchen-floor. The parents could not tell to whom those footprints belonged coz all of them wore same shoes. Then they asked their children who did it. Annie said "I didn't do it". Fannie said "Danny did it". Danny said "Fannie is lying". Only one of them spoke truth while the other 2 were lying. Whose the culprit?

    Ans: Annie. Draw truth table like rows r names .colum t & f(true or false)..write FFT,TTF and FTF.n u?ll get the correct answer..

     

     7. Reema and Mona went to shopping, they had spent half of the money plus Rs.2 in butcher shop, then they had gone to xxx spent half of the remaining +Rs.5.then they went to bakery and spent half of the remaining amount. finally Rs.5 was left with them. how many rupees did they carry.

                    Ans: 64

                Equations will tell the answer..  

     
    8.Two train starts from two town for each hour. it takes 5hours to reach other town. how many trains does the train come       across
                     ANS.19
    9.  There are five persons in an office in the post of buyer, clerk, floorwalker, manager,cashier.  Allen, Benett, Clark, Ewinger,       Davis holds the post.
    1. Among the 5 two have their lunch time from 11:30- 12:30 and the rest have it in 12:30 -1:30
    2. Mrs Allen and Mrs Benett are sisters.
    3. Cashier and floorwalker share their lunch among themselves.
    4. Cashier and clerk  share  Bachelors rooms. 
    5. Davis and Ewinger doesn't face each other from the day Davis reported Ewinger to the Manager when he returned from lunch and found out that Ewinger has already left for lunch before time.
    Ans: Draw 1 table?.rows.r the names.columns are the positions..then put cross marks on each box according to the questions?2nd and 4th condition implies that Allen and bennett cant b Cashier n Clerk as they r married..like this u can solve this do it once b4 u go4 the test..
     
    10. a) 1,2,3,5,16,_____?
    Ans:231(2*2-1=3,3*3-2*2=5,5*5-3*3=16,16*16-5*5=231)

    b)1,2,3,8,--?,224
    Ans:27(2*1+1?3*2+2?8*3+3?..27*8+8?)
     
                        GO THROUGH AT LEAST 50 PREVIOUS QNS PAPERS. IT IS VERY VERY IMPORTANT.AT THE SAME TIME GIVE ATTENTION TO ENGLISH ALSO.

                                            IT IS A TRAGEDY WHEN U GET ALL THE PUZZLES CORRECT AND DID NOT GET                                    SELECTION.SO             TAKE                                      CARE.                                    ENGLISH IS IMPORTANT.

     
                  RENJU.


2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.