Infosys  Placement Paper   Aptitude - Puzzle   Mandya-24 Jul 2006

Infosys  Placement Paper   Aptitude - Puzzle   Mandya-24 Jul 2006


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

    INFOSYS PAPER  ON 24th JULY 2006  AT MANDYA
     
    dear friends
     this paper has been submitted by combined efforts of all three of us from vidya vikas institute of engineering and technology (V.V.I.E.T) mysore.
    all of the questions were repeated.
    note:-give some time for english also as it is main criteria for selection.interview would be cool.always look at the time and then solve.
     
    1. a wooden log weighs 30 kg, how much would it weigh if its diameter is doubled and length is reduced to half ?
    Ans:60 kg
     
    2.there was a robbery in a departmental store .threee persons robert ,scott and tommy were accused.each of them said " either of the two did it ,i didnt do it"
       policeman found that tommy was lying and only one of them was culprit.who was it?
    Ans:tommy was culprit
     
     
    3.one day i was travelling i filled 12 gallons of petrol in my vehicle.the tank was leaking.I travelled 50 miles/hour for 4 hours.it was known that my vehicle gives 25   
       miles per gallon.so how much petrol do u think i have lost due to leakage in my tank?
    Ans:4 gallons
     
     
    4. "One-sixth of my life", said my boss, "I spent as a child, next one-twelfth as an old boy, one-seventh & 5 more years in politics & socialization. This brought me upto when Jimmy born. Jimmy was elected for the governer four years ago, when he was half my present age." How old is my boss?
    ANS.: 84 yrs.    
    Let my boss's age be 'x'
    1/6x + 1/12x + 1/7x + 5 + 1/2x + 4 = x
    solve it 
     
    5.series problem
    a> 1,_,27,256,3125
    b>     3   ,   10   ,   7   ,   8   ,   ______   ,   12   ,   9   ,   16

     Ans: for first part a is: 4

        b:-1 st element + last element = 19
            2 nd element + 2 nd last element = 19 ?..
            so blank will be 11 (8+11=19)
     
    6.My mother gave me some money to buy stamps having price 2paise,7   paise,15 paise, 10 paise and 20 paise and told me to buy 5 stamps each of three    types and 6 stamps each of the other two types . By the time I reached the post    office, I forgot how many of  stamps of each type I had to buy. My father had given     me a total of Rs.3 . Finally I was able to find the exact types of each I had to buy.    Now tell me which these stamps were 5 in number and which were 6 in number.


    Ans: 2,7,15 Paise - 5 each
         10,20 Paise - 6 each

     
     
    7.There are three teams ? DoIt, ActIt & ThinkIt ? playing basketball in a championship. Three friends are speculating about the result:

       1st : Either DoIt or ThinkIt will make it

        2nd : DoIt is not going to make it

         3rd : Neither ThinkIt or DoIt will make it

         only one of them turned out to be correct. Which team won?

     
    Ans: ActIt

     

     
     
    8..clark, jones, mason, smith are 4 ppl. there are 4 professions druggists, grocer, butcher, policeman. find out who is who?

    a)clark and jones are neighbours and they drive each other to work.

    b)jones earns more than mason

    c) the police man earns more than the druggists and i "think" the grocer.

    d) the policeman does not have a druggists as a neighbour.

    e) the butcher walks to work

    f)policeman does not meet the grocer until he arrests him for commiting an offence

    g)clark beats smith every time they play cricket.

    ***one or more options are given but they r useles , just to confuse(some times names are changed--beware)

    ans       smith - policeman

                mason- butcher

                clark - druggist

                jones- grocer   

     
     
    9.there are four persons A,B,C,D and E five languages english ,french ,spanish, italian,portuguese conditions
    spanish is the most commonly spoken language.
    3 of them speak portuguese.
     
      a and c can talk in  spanish but when b arrives they start talking in english
      a and b speak in italian  
    out of them one person speaks 1 language,1 person speaks 2 languages,1 person speaks 3 languages,1 person speaks 4 languages,1 person speaks 5 languages. 
    (could not remember entire question.......but it was like this only and you have to give answers of 4 following questions asked)
     
     
     
    10.anitha got her salary n she spent half of it in shopping n gave 1rs to a beggar after that 1/2 of the remaining money she spends in a hotel n she gives rs2/- as         tip    to waiter n then 1/2 of the remaining she spends again n she gives rs3/- as charity.... n after that finally she is left with rs1/- when she comes out. whats the money she actually had in her hand
     
    ANS:42 YEARS
                                      your's : ashish guha neogi ,raghavendra narayan and suchethan swaroop   
                                                                                                                                                        .

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.