Infosys  Placement Paper   Aptitude - Puzzle   -

Infosys  Placement Paper   Aptitude - Puzzle   -


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

    nna University Campus Recruitment    
      1.A man is visited by his 7 friends in the following pattern.The first friend visited 
    every day.The second visited every second day.The third visited every third day and so on 
    upto 7th friend on every 7th day.When will they all meet together.
    Ans:420
     2.Every man dances with 3 women and every woman dances with 3 men.And also 2 men have 2 
    women in common in the party.  How many people attended the party?
     Ans:  8
     3.Two girls go to a shopping.  In the first shop they spend half of what they had in their
     purse + 2 rupees.  Next half of remaining + 5 rs.Next half Of whatremained.The remaining 
    5 rs spent on coffee.How much did they start with?
     Ans: 64.
     4.  A man spent 1/5 of his life as young boy...,1/7,1/12, and then 5 years upto his sons
     birth his son was chosen alderman 4 years ago when he was half the age of the man now. 
    Find the mans age. ( refer shakuntala devi - puzzles to puzzle u- problem from that -
     we dont remember exact figures )
     Ans : 84yrs
     5.  I have 3 rs.  and the types of stamps are 2,7,10,15,20 parse.  I should buy 6 each
     of 2 types
    and 5 each of remaining 3 types exactly.What should be the types of stamps in the 5 
    each lot and 6 each lot?
     Ans : 5 each lot: 2,7,15
                   6 each lot :  10,20
     6.A,B,C,D,E denote diff digits.* means multiply.  AB * CD = EEE  (CD * E)-AB = CC 
     Then find the digits.
    Ans: A,B,C,D,E = 3,7,1,2,4
     7.There r some chickens and some chicken field.  If we sell 75 chickens Then the 
    feed will last 20 days longer.If we buy 100 chickens more, then the feed will get 
    over before 15 days.What is the present number of chickens?
     Ans: 300
     8.What is the next number in the series:
     A   :   3,6,13,26,33,66,__
    B   :   364,361,19,16,4,1,__
    Ans: A : 73
         B :  1Then we had 2 puzzles of george summers ( or similar) type of 8 marks each.
     9.Apples cherries bananas,grapes. 4 girls-robin,mandy,stacy,erica . 4 families
     miller,jacob,flure,clark.Each girls uses 3 fruits in her salad.No body have same combination.
    1.robin not a miller girl uses apples.
    2.miller and mandy uses apples and cherries.
    3.clark uses cherries and grapes but flure uses only
    one of them.
    4. erica is not clark or flure.Then 4 questions asked.
    a. Guess robins family:
    b. Which fruit not used by mandy?
    c. Which combination by erica?
    d. Which is robin fruit combination?
     10. jane , martha - women           Occupations -doctor,lawyer,magistrate,private 
    detective james,william -me They r sitting around a square table .
     bsp; 1.James sat across the magistrate
        2.marth sat left to the doctor.
        3.a lady was sitting left to the lawyer.
        4.jane and william sat together.
















2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.