Infosys  Placement Paper   Aptitude - Puzzle   -

Infosys  Placement Paper   Aptitude - Puzzle   -


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

    Puzzle

    1. It is very easy test of 45 Questions (30min) consisting of Comprehension, Antonym, Fill in the blanks,               Correct the wrong statement, etc.I ,actually, do not remember the question fully. But it is like that :: Sachin scored 76 runs more than Azhar , Azhar scores 76 runs fewer than Rahul. There are also two more players Jadeja, Robin and given relation between scores made by them. It is easy and u can solve it easily. U have to find out the total runs made by them.

            Answer:: (338) approx.

    1. A mathematician has x apples. If he arranges them in rows of 3 one will be left. The same is the case with 5,7,9 apples. But when he arranged them in rows of  11, non will be left. Find the no. of apples.     

        Ans: 946

    1. 4 persons are there caledd JOHN, JACOB, PITER, and WILLIAMS. 4 laungages are there named ENGLISH, ITALIAN, GERMAN, FRENCH.

        Conditions:-

      1. There is no common language for all.
      2. Except one language, no language is spoken by more than two.          
      3. One can know either German or FRENCH but not both.
      4. John can't speak ENGLISH But John can act as interpreter between  JACOB and PITER. Jacob knows GERMAN but he can tailk with  WILLIAM who doesn't know a word of GERMAN.
      5. No common language between JOHN, PITER, and WILLIAMS.

        Which two languages does each person speaks?                 (8 Marks)

        Ans:

             

          

         4  . A software engineer starts from home at 3 pm for evening walk. He walks at a 

               speed of 4 km/h on level ground and then at a speed of 3 km/h on the uphill and  then down the 

               hill at a speed of 6 kmph to the level ground and then at a speed of 

              4 kmph to the home at 9 pm. What is the distance on one way?    (4 Marks.)

             Ans : 12 Km (One Way), 24Km (Two Way)

             5.  A person has some money. He went for a shopping. He went to 5 shops and spend all the money          

                  He spent Re 1 more than previous shop. Find out how money he  had when he went for shopping?

           Ans :: Rs. 62

      6.  A town tower clock is back by 1 hour. A talks with B at night.

           B says : We meet 11 hours after the tower clock strikes for 10 seconds duration.

          A asks : I hope the duration for each gap is 1 second.

          B says : Yes, that's true.

           When do they actually meet, if it is 10 pm clock now ?        (6 marks)

          Answer :: 9am (check answer)

      7.  A car is travelling at a constant speed. The driver sees a milestone showing a 2  

          digit number. After travelling for an hour the driver sees another milestone with  

          the same digits in reverse order. After another hour the driver sees another

          milestone containing the same two digits separated by zero.

          What is the speed of the car.

          Ans: 45 km/h

      8.   There are 770 apples that has to distributed among the three friends A, B, C. If A

                  takes 3 apples then B takes 4 apples and when A takes 6 apples , C takes 7.

                 Determine the number of apples A, B, C each takes after distribution.

                 Ans :: 264, 198, 308 (order is not sure, but answer is sure.)

     9.   This question is long. There are some condition given like ::

     If all goes in the Browing party, then they must goes to Eilot party.

    If all goes to Eilot party, then they do not goes to cambridge party.

     Some more conditions are given. But the problem is easy.

                This question contains 4 objective type questions that has to be find out the true/ false statements.        (8 marks)
                                          
    Interview Questions 

     1.      There are 9 coins. 8 are of 1 gm and 1 is of 2 grams. How will you find out the heavier coin in minimum 

         number of weighing and how many weighing it will need?

         Ans: 2 weighing (Hint :: Divide the number of coins into 3 parts at each weighing)

    2.  You have to plant four  plants at equi distance from each other. How will u

           plant the plants?

       Ans :: Assume the valley in pyramidical in shape. Plant 3  plants at base triangle and plant 1 at top of the valley.

     All are of equi diatance from each other.

     3.      There are two bars : one is iron bar and other is magnetic bar. You have to

            find out which is iron and which is magnetic bar.

       Ans :::  Get a piece of thread and tie up with the one bar and check for poles. If it iron bar then it moves 

       freely and if it is magnetic bar then it fix in one direction according to poles.  (I guess this is correct explanation,

        also u check it out.)

    4.      There are three people A, B, C. Liars are of same type and Truth speaking people are of same type.

         Find out who is speaking truth and who is speaking false from the following statements::::

    a)      A says :: B is a liar.

    b)      B says :: A and C are of same type.

                         Ans :: lets assume A is speaking truth. it means B is a liar then it means A and C are not of same type.

                       English test ::

                        It is very easy test of 45 Questions (30min) consisting of Comprehension, Antonym, Fill in the blanks,

                          Correct the wrong statement, etc.

                      It is very easy test and there is no need of preparation of English test , Just go for puzzles that is only thing 

                     they want. In  my test Out of 10 Questions, I find out 8 questions that had been done by me before the test. 

                    Out of eight, I wrote the answers of 5 questions directly because I remember the answer. 

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.