Infosys  Placement Paper   Aptitude - Puzzle   -

Infosys  Placement Paper   Aptitude - Puzzle   -


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

    Puzzle  

    WRITTEN TEST
    written test consisted of 10 ques with 8,6 & 4 marks .there was only one 8 mark question.
    (order is not the same as asked)

    1: a man brought some watermelons to town and sold them. he sold 1/2 more than 1/2 of what he brought and
    he was left with one melon. how many melons did he bring to town?

    ans: 3

    2: when u reverse the digits of age of father u will get the age of son. one year ago the age of father was
    twice that of son's age. what are the current ages of father and son?

    ans: 73 & 37

    3: there will be four friends ,one is doctor, one is lawyer... they are having four cars one ferrari,corvette .... there were some conditions and we were suppose to find what is profession of each one and what car they own. this was the one for 8 marks.

    4: there is a circular ring in which there are 12 black mice and one white mice . a cat walks circularly
    in the ring and eats every 12th mice. where should the cat start so that the white mice is the last one to be
    eaten by cat?

    ans: if the cat moves circularly it has to start from the 11th mice (clockwise) w.r.t. to white one.

    5: a farmer grows four types of crops say W,X,Y & Z . two conditions were given:
    1-> if the farmer grows crop W in a year then also grows X that year
    2-> if the farmer grows crop Z one year then he
      never grows crop Y next year

    there were 6 choices among which we were suppose tofind one correct one which does not violate the two
    conditions the choices were some thing like:( first pair denotes crops grown first year and second after
    semicolon represents crops grown next year) W,X ; X,Z (this one is a valid one)

    Ans: I don?t remember the choices but the ans was option C

    6: in a class there are less than 500 students . when it is divided by 3 it gives a whole number. similarly
    when it is divided by 4,5 or 7 gives a whole number. find the no. of students in the class

    ans: 420

    7: there are three types of birds A,B & C . A costs 5pounds, B costs 3 Pounds and C costs 1/3 of a pound.
    find the no. of A,B &C such that u will get 100 birds for 100 pounds. (I think we were suppose to find 3
    answers since there were 3 rows in the answer)

    ans: A : 4 B : 18 C: 78 (i wrote only one)

    8:there are 5 persons who have won top five places in an event in Olympics . one of them asks all the five
    regarding thier positions, they reply as:

    A: "i am not the last"
    B: "c is in third place"
    c: "E is behind A"
    d: "B is in first place"
    e: "D is not the first"

    the persons who have won gold and silver have lied find the positions in order(format: name of first,name of second,..)
    ans: B,D,E,A,C

    9: a coffee seller has two types of coffee Brand A costing 5 bits per pound and Brand B costing 3 bits
    per pound. he mixes two brands to get a 40 pound mixture. he sold this at 6 bits per pound. the seller
    gets a profit of 33 1/2 percent. how much he has used Brand A in the mixture?

    ans: 30 pounds

    10: (I don?t remember since i couldn?t answer this) 


    INTERVIEW

    interview was very cool. only thing is that they will see ur confidence and way of thinking. they also asked
    me two reasoning problems . 

    * tell abt ur self
    * what is ur strength?
    * What are the initiatives u have taken to learn apart
    from ur regular studies?
    * what were u doing till now?
    * have u organized any event in ur college? was the event held for the first time at ur college?
    * what do u think is a major failure in ur life which always haunts u ?
    * since i was born and brought up in city outside Bangalore they asked me whether i was comfortable
    working anywhere in India.

    analytical ques:

    1: u are given with two identical iron bars. one of them is magnetized and the other is not. u are suppose
    to find which one is magnetized. u are not suppose to use any other thing.

    my ans: first time i told that i will suspend the bars freely. but then they told me that i am not suppose to
    use any external help. i took some time and then realized that a magnetic bar in the middle repels
    towards the end . i told that place one of the bars horizontal & then move the other one perpendicularly
    to it . if it repels towards any of ends then the horizontal one is magnetized if it attracts then is
    not. They were convinced

    2: what is the result of (x-a)*(x-b)*(x-c)*...........*(x-y)*(x-z) ? my ans: i told that since there is a term (x-x) the
    answer is zero. They told ok. finally they asked me whether i have any questions to
    them i asked them what is the duration of training and what is field which i will be working on if i get selected.


2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.