Infosys  Placement Paper   Aptitude - Puzzle   -

Infosys  Placement Paper   Aptitude - Puzzle   -


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

     c ques:

    1.a=5,b=3,c=a,b
       d=(a,b)
       printf(c,d)
       ans:c=5,d=3

    2.e(int n)
       {
       if(n>0)
        { 
           (not clear)
         printf("%d",n);
         e(--n);
        }
       return
       }
        ans:0,1,2,0

    3.which has no problem with pointers

            int *f1()
            {
             int n;
                 return (n)
                 }

              int *f2()
               {
              int *p;
              *p=3;
           return p;
              }

         int *f3()
            {
            int *p;
          p=malloc();
        return p;
        }

        ans:no error

    4.header file ->contains declarations.

    5.  sizeof operator is executed during compile time..

        6.*p+=1
       *p++ 
       are these two same?
      not same.

    7  .func(int i)
       {
        static int count;
       count=count+i;
        }
       ans:1+2+3...(counts values does not go after funtion call

    8. is('a'<'b') true

    10 short int=16 bits

    11.4 stmt. ans.int float i;

    12.int num[3];
       num[3]=2;

       ans:first stmt deals with size
       second deals with element

    13  .j=4
         for(int i=0;i<5;i++)
        {
           j++;
          ++j;
         }
       output of j.
       ans:14

    9.char s1[20]="hello world";
       s1[5]="\0";
        printf("%d",strlen(s1));
        printf("%%.%...(not clear)",s1);
      }
        ans:bad format specifier

    14.brace { used in c for what ans:convention

    15.parameters in c passed by ans:value.

    16.when an array is passed it is by ans:pointer.

    17.scanf can read ans:any data type

    18.which cant be passed to subroutine.ans:preprocessor directive.

    19.to get string of words..ans:gets()

    20.external variables can be accesed ans:in functions which use them.


    analytical:

    1.cat->satc
    dear->seard

    sing->sings

    3.1999 july 21st friday
    1947 july 21st ?
    ans:two days before.

    4.2,12,30,56, 

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.