Infosys  Placement Paper   Aptitude - Puzzle   -

Infosys  Placement Paper   Aptitude - Puzzle   -


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

     

    1.Three neighbors are there. 1st one lends 2nd and 3rd that many no. of tractors that then already each had. After  

       few months, 2nd lends to 1st and 3rd that many tractors then they had. After a few months 3rd lends to 1st and  

       2nd that many tractors then they had. Now each of them got 24. Find how many they had initially? 
        Ans: 39 21 12 

    2. 3 members expect which will be the elected party among 4 parties namely Flying party, Eatwell, Good sleep, 

      Loosing parties X expects that either f.p or e.w.p will win. Y expects that either f.p or g.s will win Z expects that 

      neither e.w.p nor g.s.p will win One part of each members statement is correct. Which party will win? 
         Ans: F.P 

    3. Three members are hunting in a forest. While crossing a stream cartridges of two of them gets wetted up. Then the third   person vides his cartidges equally. After 4 shots of each person, total cartridges remaining are equal to what each had initially after sharing. How many total cartridges they initially they shared? 
       Ans: 18 
           Y        
           Y/3 Y/3 Y/3 
           Y/3-4 Y/3-4 Y/3-4 
           3(Y/3-4) =Y/3 
           Y=18 

    4.    All members belonging to D are members of A 
           do........................E.................D 
           do........................C.................both A&D 
           Some members of A does not belong to D 
           do...............D......................E 
            5 questions are there. 

    5.   Boys are allowed to watch football at c.v.Raman auditorium subjected to conditions.
    1.   the boy over age 16 can wear overcoat
    2.   no boy over age 15 can wear cap
    3.   to watch the football either he has to wear overcoat or cap or both
    4.   a boy with an umbrella or above 16 or both cannot wear sweater.
    5.   boys must either not watch football or wear sweater.What is the appearance of the boy who is watching football.
      Ans: Who are above 15 and below 16 with cap. : 


    1.My neighbor has seven children. Every brother has equal no. of brothers and sisters, but each sister has twice as many brothers as sisters? Ans: 4,3 


    2.There are 11more animals than birds in a pet shop. If there are as many birds as animals and if there are as many animals as birds the no. of legs is 4/5 of the original. How many birds and animals are there? Ans: 22,11 

    3. One soap can be made out of the scraps obtained while preparing 11 soaps. How many soaps can be prepared out of the scrap obtained out of 251 soaps. (Take all possibilities)  Ans: 25 

    4. There is a 5digit no. 3 pairs of sum is eleven each. Last digit is 3 times the first one. 3 rd digit is 3 less than the second. 4 th digit is 4 more than the second one. Find the digit.  Ans : 25296. 

    5.     2XX 
            3XX 
            ------ 
            5XX 
            X4X 
            XX3 
           ------- 
          XXXXX 
          ------- 
       Find out the X's and seven is not there in the calculation. Ans: 281x332 

    6. There are 5 burglars and once went to a bakery to rob it obviously The first guy ate 1/2 of the total bread and 1/2   of the bread The second guy ate 1/2 of the remaining and 1/2 of the bread. The third guy ,fourth guy and fift guy did the same. After fifth guy there is no bread left out. How many bread are there?  Ans:31 

    7. The main line train starts at 5.00AM and the harbor line train starts at 5.02AM.Each train has the frequency of 10  minutes. If a guy goes in the morning at a random time what is the probability of he getting main line train? 

       Ans: 0.8 

    8. There is 66x33m rectangular area. Ram is 11/8 times faster than Krishna . Both of them started walking at 

       opposite ends and they met at some point then, Ram said "See you in the other end" Then they continued walking. After some time Ram thought he will have tea so he turned back walked back 15 meters then he changed his  mind again and continued walking .How much Krishna has traveled by the time they meet? 

    9. There are some chicken in a poultry. They are fed with corn. One sack of corn will come for 9 days. The farmer 

       decides to sell some chicken and wanted to hold 12 chicken with him. He cuts the feed by 10% and sack of corn  comes for 30 days. So initially how many chicken are there? Ans:36 

    10. Escalator Problem. A person walking takes 26 steps to come down on a escalator and it takes 30 seconds for 

         him for walking. The same person while running takes 18 second and 34 steps. How many steps are there in the

         escalator? 
           1. There are 4 parties A,B,C,D. There are 3 people x,y,z. X-says A or D will win. Y-says A will not win. 
                Z-says B or D will not win. Only one of them is true. Which party won. 

    2. A gardener has a peculiar way of planting trees. He plants 100 ft. towards east, then he plants 100ft. towards   

       orth 100ft. towards west, 98fts towards south. From that 98fts towards east, from that point 96fts towards 

       north. When a man starts walking in the middle of the path outside garden. What is the total distance he        

      raveled to reach the centre. Ans. 5200. 

    3.  There is a T-agency in Mangalore and Bangalore . Total time taken in 9hrs. Trucks starts from both points at 6 a.m to 9 a.m in one hr intervals. 
    a. The truck when starts at 6 a.m in the morning mets how many trucks on the way. 
    b. How many trucks a truck which starts at 9 p.m will meet. For a and b Ans.9 

    4. Ramesh has X rupees, on Monday beginning of the month. On every Monday his mother gives 10 rupees as pocket money. He spends half of what he had during that week on the 4th Monday of the month, when his mother gave his pocket Monday, he had 27 1/2 rupees . What was the Money he had in the beginning. 
    Ans. 70/- 

    5. R,S,T,U,V are contesting for a medal. Evaluation is over, sasy English, Maths, Physics, Chemistry and Hindi. Toper will get 5 marks, least will get 1mark. No ties any where. R get 24 and won the overall medal. V-get I st in Chemistry and 3 rd in Hindi, T got consistent scores in 4 subjects. Their final standings where in the alphabetical order. What was the score of S in Chemistry. 

    6. There are 3 types of castes, say A,B,C. A- always tells truth, B- always false, C- alternating. 
    X says --> Z is of C type, I am of A type 
    Y says --> X is a B type. 
    Z says --> X is of B type. 
    Who is of which type. 

    7.. There are two families Sinha and Gupta with 2 children each. Pratap, Praveen, Lalit and Rajesh are 4 children. Each family has 2 children. All the children ages are approx. to the nearest integer. We have to find which all children are in which family and their corresponding ages which are <11. 
    1. Praveen is the eldest one. 
    2. Pratap is 5 years older then the youngest of the family . 
    3. Lalit is 1/2 of the age of the eldest of the Gupta family. 

    8. In a bank there is a Teller, Manager and Cashier says x,s etc., 
    1. Teller is one who earns least 
    2. X has married S's sister. 
    3. Cashier earns more than manager. 
    Find out who is who. 
    ans. Cashier's wife is manager, X is the cashier, S is sister of the manager. 

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.