ICICI  Placement Paper   Whole Testpaper   -24 Sep 2008

ICICI  Placement Paper   Whole Testpaper   -24 Sep 2008


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

    ICICI PAPER ON 25th SEPTEMBER 2008

    Paper Pattern

    1.A 2MB PCM(pulse code modulation) has
    a) 32 channels b) 30 voice channels & 1 signalling channel.
    c) 31 voice channels & 1 signalling channel.
    d) 32 channels out of which 30 voice channels, 1 signalling channel, & 1 Synchronizatio channel. 
    Ans: : (c)

    2. Time taken for 1 satellite hop in voice communication is
    a) 1/2 second 
    b) 1 seconds 
    c) 4 seconds 
    d) 2 seconds 
    Ans: : (a)

    3.A dishonest shopkeeper professes to sell pulses at the cost price, but he uses a false weight of 950gm. for a kg.
    His gain is ?%.

    4.Max number of satellite hops allowed in voice communication is :
    a) only one b) more than one c) two hops d) four hops
    Ans: : (c)

    5.Conditional results after execution of an instruction in a micro processor is stored ina) register b) accumulator c) flag register d) flag register part of PSW(Program Status Word) 
    Ans: : (d)

    6.Frequency at which VOICE is sampled is
    a) 4 Khz 
    b) 8 Khz 
    c) 16 Khz 
    d) 64 Khz 
    Ans: : (a)

    7.Line of Sight is
    a) Straight Line 
    b) Parabolic 
    c) Tx & Rx should be visible to each other 
    d) none 
    Ans: : (c)

    8.Purpose of PC(Program Counter) in a Micro Processor is
    a) To store address of TOS(Top Of Stack)
    b) To store address of next instruction to be executed.
    c) count the number of instructions.
    d) to store base address of the stack.
    Ans: : (b)

    9.What action is taken when the processor under execution is interrupted by a non-maskable interrupt?
    a) Processor serves the interrupt request after completing the execution of the current instruction.
    b) Processor serves the interupt request after completing the current task.
    c) Processor serves the interupt request immediately.
    d) Processor serving the interrupt request depends upon the priority of the current task under execution. 
    Ans: : (a)

    10.The status of the Kernel is
    a) task 
    b) process 
    c) not defined. 
    d) none of the above. 
    Ans: : (b)

    11.To send a data packet using datagram , connection will be established
    a) before data tr Ans: mission.
    b) connection is not established before data tr Ans: mission.
    c) no connection is required.
    d) none of the above. 
    Ans: : (c)

    12.Word allignment is
    a) alligning the address to the next word boundary of the machine.
    b) alligning to even boundary.
    c) alligning to word boundary.
    d) none of the above. 
    Ans: : (a)

    13.When a C function call is made, the order in which parameters passed to the function are pushed into the stack is
    a) left to right b) right to left
    c) bigger variables are moved first than the smaller variales.
    d) smaller variables are moved first than the bigger ones.
    e) none of the above.
    Ans: : (b)

    14.What is the type of signalling used between two exchanges?
    a) inband 
    b) common channel signaling
     c) any of the above
    d) none of the above. 
    Ans: : (a)

    15.Buffering is
    a) the process of temporarily storing the data to allow for small variation in device speeds
    b) a method to reduce cross talks
    c) storage of data within tr Ans: mitting medium until the receiver is ready to receive.
    d) a method to reduce routing overhead. 
    Ans: : (a)

    16. Memory allocation of variables declared in a program is
    a) allocated in RAM. 
    b) allocated in ROM.
    c) allocated on stack. 
    d) assigned to registers. 
    Ans: : (c)

    17.A software that allows a personal computer to pretend as a computer terminal is
    a) terminal adapter b) bulletin board c) modem d) terminal emulation
    Ans: : (d)

    18.Find the output of the following program
    int *p,*q;
    p=(int *)1000;
    q=(int *)2000;
    printf("%d",(q-p)); 
    Ans: : 500

    19.Which addressing mode is used in the following statements:
    (a) MVI B,55 
    (b) MOV B,A 
    (c) MOV M,A
    Ans: . (a) Immediate addressing mode.
    (b) Register Addressing Mode
    (c) Direct addressing mode

    20.RS-232C standard is used in _____________. 
    Ans: . Serial I/O

    21.Memory. Management in Operating Systems is done by
    a) Memory Management Unit
    b) Memory management software of the Operating System
    c) Kernel
    Ans: : (b)

    22.What is done for a Push opertion? 
    Ans: : SP is decremented and then the value is stored.

    23.Binary equivalent of 52 
    Ans: . 110100

    24.Hexadecimal equivalent of 3452 Ans:
    72A

    25.Explain Just In Time Concept ? 
    Ans: . Elimination of waste by purchasing manufacturing exactly when needed

    26.A good way of unit testing s/w program is 
    Ans: . User test

    27.OOT uses 
    Ans: . Encapsulated of detect methods

    28.EDI useful in 
    Ans: . Electronic Tr
     Ans: mission

    29.MRPII different from MRP 
    Ans: . Modular version of man redundant initials

    30.Hard disk time for R/W head to move to correct sector 
    Ans: . Latency Time

    31.The percentage of times a page number bound in associate register is called
    Ans: . Bit ratio

    32.Expand MODEM 
    Ans: . Modulator and Demodulator

    33.RDBMS file system can be defined as 
    Ans: . Interrelated

    34.Super Key is
    Ans: . Primary key and Attribute

    35.Windows 95 supports
    (a) Multiuser (b) n tasks (c) Both (d) None 
    Ans: . (a)

    36.In the command scanf, h is used for 
    Ans: . Short int

    37.A process is defined as
    Ans: . Program in execution

    38.A thread is 
    Ans: . Detachable unit of executable code)

    39.A thread is
    Ans: . Detachable unit of executable code)

    40..How is memory management done in Win95
    Ans: . Through paging and segmentation

    41.What is meant by polymorphism
    Ans: . Redfinition of a base class method in a derived class

    42.What is the essential feature of inheritance
    Ans: . All properties of existing class are derived

    43.What does the protocol FTP do AnsTr 
    Ans: fer a file b/w stations with user authentification

    44.In the tr 
    Ansport layer ,TCP is what type of protocol 
    Ans: . Connection oriented

    45.Why is a gateway used 
    Ans: . To connect incompatible networks

    46.How is linked list implemented 
    Ans: . By referential structures

    47.What method is used in Win95 in multitasking 
    Ans: . Non preemptive check

    48.What is a semaphore 
    Ans: . A method synchronization of multiple processes

    49.What is the precedence order from high to low ,of the symbols ( ) ++ / 
    Ans: .( ) , ++, /

    50.Preorder of A*(B+C)/D-G 
    Ans: .*+ABC/-DG

    51.What is the efficiency of merge sort 
    Ans: . O(n log n)

    52.In which layer are routers used
    Ans: .In network layer

    53.Which of the following sorting algorithem has average sorting behavior --Bubble sort, merge sort, heap sort, exchange sort 
    Ans: . Heap sort

    54. In binary search tree which traversal is used for getting ascending order values--Inorder ,post order,preorder 
    Ans: .Inorder

    55. What are device drivers used for 
    Ans: .To provide software for enabling the hardware

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.