Hughes  Placement Paper   General - Other   -1 Jan 2004

Hughes  Placement Paper   General - Other   -1 Jan 2004


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

    Technical 

    1. CSMA/Cd protocol used in      Ans : Ethernet

    2. Checksum in IP packet is         Ans : Sum of the bits and 9's complement of sum

    3.  Inselective repeat Max Seq is given find windowsize  Ans : (15+1)/2 = 8

    4.  Main memory cache direct mapping  Ans : 64

    5. Address lines and data lines for 4K x 16 Ans : Addr 12, Data 16

    6. Infix to postsize commession uses Ans : operator stack

    7. Printing ofstatic variable Ans : 11

    8. Ans : 1,2,3,4 ( Program is given
           array[0] = 1;
           array[1] = 2;
           array[2] = 3
           array[3] = 4
           ptr = array[0]
          *(arr+3) = *(++array ) + *(array-1)++))
       There may me some mystique in writing the program. Check it out.
        Answer is correct

    9.  One Question on Scheduling Preemptive

    10. Which of the following is not memory model (1) buddy system (2) monitor (3) virtual ... etc.

    11. Hight balancing AVC time Ans : 3

    12. Virtual to physical address mapping page table given

    13.  regular expression of identifier L(LUD)*

    14. Simplification in boolean Algebra Ans : xz

    15.  Logical gate is given we have to find what is that Ans : NOR

    16. Solution for Diriving philofphing Ans : d

    17. The feature C++ have and c donot have Ans : Variables can be declared inside also.

    18. Number of nodes with degree two in a binary tree of n leaves Ans : n-1

    19. Solution for Diriving philofphing Ans : d

    20. The question on RS232 (Use of sfart bit in Rs 232 protocal)

    21.  Floating point representation Ans : 2's complement

        

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.