HP  Placement Paper   Whole Testpaper   Kolkatha-1 Jan 1900

HP  Placement Paper   Whole Testpaper   Kolkatha-1 Jan 1900


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

     

    HP SAMPLE PAPER  KOLKATHA

       Section A. ------50qns(general appitude,english etc): 
         Section B. ------ 10 Questions on Computer concepts.  
         Section C. ------ 30 Questions on C 

    1.   WAP find and replace a character in a string.
    2.   WA function to perform the substraction of two .Eg:char N1="123",N2="478",
          N3=-355(N1-N2).
    3.   WAP dynamically intialize a 2 dimentional array Eg:5x20,accept strings and check
          for vowels and display the no.finally free the space allocated .
    4.   WAP read a line from file from location N1 to N2 using command line agruments 
          Eg:exe 10 20 a.c  
    5.   WAP find the largest of 4 no using macros.

        General section 
        Computer science general, c/c++ section, Java section  ,The question paper had 48 
        questions to be answered in 1hr. Time will be quite sufficient. They have different
        sets of question papers. . 

    1   General section : computer science general knowledge 
    2.  Computer science general:  simple questions

    1.  HP acquired this company in 2002. Which is the company
          a) Compaq b) Dell c) option 3 d) Option4
          Ans: a

    2.  What does 3G denote
          a) 3rd generation mobile communication b) 3rd generation computer languages
          c) option 3 d) option4
          Ans: a

    3. An application program that is used by the users to get the inofrmation from the
        backend of some application like databases:
         a) application server     b)proxy server      c)database server  d)option 4
         Ans: database server  

    4. Which of the following is not true about the e-mail
         a) It can be accessed by a client program using POP
         b) It can be accessed by a client program using imap protocol
         c) option 3
         d) option 4
         Ans: I don't remember the answer but first 2 are true.

    5.  Some quesion regarding the company and who developed it ( the thing to remember
         is that Apple produce Macintosh computers).

        c/c++ section:  questions on c/c++, programs o/p etc.                                

     1    main( )
           {
            unsigned int i=3;   
            while( i >=0)
            printf( "%d", i--);
           }
         how many times will the printf stmt be executed?
         a)0     b)3     c)4     d)infinite
         Ans: I think the answer is infinite, b'cos 'i' is an unsigned integer and it will not 
         decrement below '0' and hence end up in an infinite loop.(yes, i checked and it 
         is getting stuck in an infinite loop)

    2.   main( )
           {
            int x,y, z;
            x=2;
            y=5;
            z= x+++y;
            printf("%d %d %d", x, y z);
           }
          a)3 5 7 b)option 2 c)option 3 d)option 4
          Ans: a

    3    # define swap(a,b) temp=a; a=b; b=temp;
          main( )
           { 
            int i, j, temp;
            i=5;
            j=10;
            temp=0;
            if( i > j)
            swap( i, j );
            printf( "%d %d %d", i, j, temp);
          }
         Ans: On compiling i got ans 10, 0, 0. I did not understand the concept. Please
         expalin this to me.

    4.  Java section: questions on java related stuff.
         1) Java was initially code named as:
         a)Oak b)green c)miller d)option4
         Ans: Oak

    5.  What is not true about the following statements about java.                
          a) it is compiled using javac compiler
          b) the compiled files have .class extension.
          c) such files cannot be transfered from one comp to another.
          d) they use the java interpreter  
          Ans: c

    6. Why is the synchronize used?
        a) to initialize multiple objects b)to lock an object c)option3 d)option 4
        Ans: b (probably)

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.