HP  Placement Paper   Whole Testpaper   -16 Oct 2011

HP  Placement Paper   Whole Testpaper   -16 Oct 2011


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

     

     

     

    In each question below, there is a sentence of which some parts have been jumbled up. Rearrange these parts which are labelled P, Q, R and S to produce the correct sentence.

     

    1) When he

    P :        did not know

    Q :       he was nervous and

    R :       heard the hue and cry at midnight

    S :        what to do

    The Proper sequence should be:

    A.RQPS                      B.QSPR

    C.SQPR                      D.PQRS

    Ans..A

     

    2) Then

    P :        it struck me

    Q :       of course

    R :       suitable it was

    S :        how eminently

    The Proper sequence should be:

    A.SPQR                      B.QSRP

    C.PSRQ                      D.QPSR

    Ans.C

     

    3) I read an advertisement that said

    P :        posh, air-conditioned

    Q :       gentleman of taste

    R :       are available for

    S :        fully furnished rooms

    The Proper sequence should be:

    A.PQRS                      B.PSRQ

    C.PSQR                      D.SRPQ

    Ans.B

     

    Some proverbs/idioms are given below together with their meanings. Choose the correct meaning of proverb/idiom

     

    4) To keeps one's temper

    A.To become hungry                          B.To be in good mood

    C.To preserve ones energy                  D.To be aloof from

    E.None of these                     

    Ans.B

     

    5) To have an axe to grind

    A.A private end to serve                     B.To fail to arouse interest

    C.To have no result                 D.To work for both sides

    E.None of these                     

    Ans.A

     

    6) To cry wolf

    A.To listen eagerly      B.To give false alarm

    C.To turn pale             D.To keep off starvation

    E.None of these                     

    Ans.B

     

    Read the each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any will be in one part of the sentence.

     

    7) (solve as per the direction given above)

    A.We discussed about the problem so thoroughly

    B.on the eve of the examination

    C.that I found it very easy to work it out.

    D.No error.

    Ans.A

     

    8) (solve as per the direction given above)

    A.I could not put up in a hotel

    B.because the boarding and lodging charges

    C.were exorbitant

    D.No error.

    Ans.A

     

    Each question consist of two words which have a certain relationship to each other followed by four pairs of related words, Select the pair which has the same relationship.

     

    9) GRAIN:SALT

    A.shard:pottery                       B.shred:wood

    C.blades:grass             D.chip:glass

    Ans.D

     

    10) THRUST:SPEAR

    A.mangle:iron             B.scabbard:sword

    C.bow:arrow               D.fence:epee

    Ans.D

     

    11) LIGHT:BLIND

    A.speech:dumb                       B.language:deaf

    C.tongue:sound                       D.voice:vibration

    Ans.A

     

    12) WAN:COLOUR

    A.corpulent:weight                 B.insipid:flavour

    C.pallid:complexion                D.enigmatic:puzzle

    Ans.B

     

    In questions given below, a part of the sentence is italicised and underlined. Below are given alternatives to the italicised part which may improve the sentence. Choose the correct alternative

     

    13) The workers are hell bent at getting what is due to them.

    A.hell bent on getting             B.hell bent for getting

    C.hell bent upon getting                     D.No improvement

    Ans.C

     

    14) If the room had been brighter, I would have been able to read for a while before bed time.

    A.If the room was brighter                 B.If the room are brighter

    C.Had the room been brighter                        D.No improvement

    Ans.C

     

    15) his powerful desire brought about his downfall.

    A.His intense desire    B.His desire for power

    C.His fatal desire        D.No improvement

    Ans.B

     

    Find the correctly spelt words.

     

    16) (solve as per the direction given above)

    A.Ommineous             B.Omineous

    C.Ominous                  D.Omenous

    Ans.C

    17)       (solve as per the direction given above)

    A.        Benefitted       B.        Benifited

    C.        Benefited        D.        Benefeted

    Ans.C

    18) (solve as per the direction given above)

    A.        Scripher           B.        Scripture

    C.        Skripture         D.        Scriptur

    Ans.B

     

    In the following questions choose the word which is the exact OPPOSITE of the given words

     

    19) NADIR

    A.Modernity               B.Zenith

    C.Liberty                     D.Progress

    Ans.B

     

    20) EXTRAVAGANCE

    A.Luxury                    B.Poverty

    C.Economical              D.Cheapness

    Ans.C

     

    21) OBSCURE

    A.Implicit        B.Obnoxious

    C.Explicit        D.Pedantic

    Ans.C

     

    22) URBANE

    A.Illiterate                   B.Backward

    C.Discourteous                       D.Orthodox

    Ans.C

    In the following the questions choose the word which best expresses the meaning of the given word.

     

    23) CORPULENT

    A.Lean                        B.Gaunt

    C.Emaciated   D.Obese

    Ans.D

     

    24) VENT

    A.Opening      B.Stodge

    C.End              D.Past tense of go

    Ans.A

     

    25) CANNY

    A.Obstinate     B.Handsome

    C.Clever          D.Stout

    Ans.C

     

     

    Technical

     

     

    26. )#include

    main()

    {

    int a=6,y=3,z;

    float t=4.55;

    z=a/y+t+a/y-t+a-2*t;

    printf("%d",z);

    }

    a. 3                   b. 3.00000

     c. 3.55              d.none  

     

    Ans: D

     

     

     

     

    27.Which of the following statements are correct ?

    1:         A string is a collection of characters terminated by '\0'.

    2:         The format specifier %s is used to print a string.

    3:         The length of the string can be obtained by strlen().

    4:         The pointer CANNOT work on string.

    A.        A, B                            B.        A, B, C

    C.        B, D                            D.        C, D

    Ans-B

     

    28. which is used for storing pictures or graphics

    a) mbr  b)mar  c)frame buffer  d)sdram

     

    29.What is the similarity between a structure, union and enumeration?

    A.        All of them let you define new values

    B.        All of them let you define new data types

    C.        All of them let you define new pointers

    D.        All of them let you define new structures

    Ans-B

     

    30.What will be the output of the program ?

    #include<stdio.h>

    int main()

    {

        enum days {MON=-1, TUE, WED=6, THU, FRI, SAT};

        printf("%d, %d, %d, %d, %d, %d\n", MON, TUE, WED, THU, FRI, SAT);

        return 0;

    }

    A. -1, 0, 1, 2, 3, 4                                B. -1, 2, 6, 3, 4, 5

    C. -1, 0, 6, 2, 3, 4                                D. -1, 0, 6, 7, 8, 9

                Ans-D

     

    31. Pick the  odd man out.

    a)GPRS   b)GSM c)SIM   d)IDM

    Ans.D

     

    32.In which stage the following code

    #include<stdio.h>

    gets replaced by the contents of the file stdio.h

    A.        During editing                         B. During linking

    C.        During execution                    D. During preprocessing

    Ans-D

     

    33.Point out the error in the program

     ).#include

    #define int printf("#int(intv)");

    main()

    {

    int x;

    float g;

    g=int x

    printf("-------------");

    }

     

    Ans: compier error

    34. Main ()

    {

    Static char a[3][4]={"abcd","mnop" ,"fghi"}

    Putchar(**a);

    }

    a)will not compile successfully  b)prints a c)prints m  d)prints garbage

    Ans: b

     

    35.What is the difference between #include <file> and #include ?file??

     

    36. Given the following statement

         enum day = {jan = 1, feb=4, april, may}                                           

         What is the value of may?

    (a) 4

    (b) 5

    (c) 6

    (d) 11

    (e) None of the above

     

    37. Find the output for the following C program

    main

    {int x,j,k;

    j=k=6;x=2;

    x=j*k;

    printf("%d", x);

     

    38. Find the output for the following C program

    fn f(x)

    { if(x<=0)

    return;

    else f(x-1)+x;

    }

     

    39. Find the output for the following C program

    i=20,k=0;

    for(j=1;j<i;j=1+4*(i/j))

    {k+=j<10?4:3;

    }

    printf("%d", k);

     

     

    40. Find the output for the following C program

    int i =10

    main()

    {int i =20,n;                                                                                               

    for(n=0;n<=i;)

    {int i=10;

    i++;

    }

    printf("%d", i);

     

    41. Find the output for the following C program

    int x=5;

    y= x&y

     

    42. Find the output for the following C program

    Y=10;

    if( Y++>9 && Y++!=10 && Y++>10)

    {printf("%d", Y);

    else

    printf("%d", Y);

    }

     

    43. Find the output for the following C program

    f=(x>y)?x:y

    a) f points to max of x and y                                                                                  

    b) f points to min of x and y

    c)error

     

    44. What is the sizeof(long int)

    (a) 4 bytes

    (b) 2 bytes

    (c) compiler dependent

    (d) 8 bytes

     

    45. Which of the function operator cannot be over loaded

    (a)  <=

    (b) ?:

    (c) ==

    (d) *

     

    46. Find the output for the following C program

    main()

    {int x=2,y=6,z=6;                                                                                                    

    x=y==z;

    printf(%d",x)

     

    47.main(){

    float fl = 10.5;

    double dbl = 10.5

    if(fl ==dbl)

    printf(?UNITED WE STAND?);

    else

    printf(?DIVIDE AND RULE?)

    }

    what is the output?

     

    a)compilation error b)UNITED WE STAND c)DIVIDE AND RULE d)linkage error.

     

    48.main()

    {

    static int ivar = 5;

    printf(?%d?,ivar--);

    if(ivar)

    main();

    }

    what is the output?

     

    a)1 2 3 4 5 b) 5 4 3 2 1 c)5 d)compiler error:main cannot be recursive function.

     

    49.main()

    {

    extern int iExtern;

    iExtern = 20;

    printf(?%d?,iExtern);

    }

    what is the output?

     

    a)2 b) 20 c)compile error  d)linker error   

      

    50..#define clrscr() 100

    main(){

    clrscr();

    printf(?%d\n\t?, clrscr());

    }

    what is the output?

     

    a)100 b)10 c)compiler errord)linkage error

     

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.