GlobalLogic  Placement Paper   Whole Testpaper   -26 Sep 2008

GlobalLogic  Placement Paper   Whole Testpaper   -26 Sep 2008


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

    GLOBAL LOGIC PAPER ON 26th SEPTEMBER 2008

    Paper Pattern

    Directions for questions 1-10: Expand the following terms:-

    1. ODBC
    Ans: Open Database Connectivity.

    2. HTML
    Ans: Hyper Text Markup Language.

    3. RISC
    Ans: Reduced Instruction Set Computing.

    4. ASCII
    Ans: American Standard Code For Information Interchange.

    5. ANSI
    Ans: American National Standard Institute.

    6. XML
    Ans: Extended Markup Language.

    7. FLOPS
    Ans: Floating Point Operating Per Second.

    8. SQL
    Ans: Sequential Query Language.

    9. QBE
    Ans: Query By Example.

    10. ALE
    Ans: Address Latch Enable.

    11. What is lagging in DBMS?
    Ans: Reduced Redundancy.

    Directions 12 to 20: For the following questions find the odd man out.

    12. Unix
    OS/2
    CMOS
    MSDOS
    Ans: CMOS.

    13. Oracle
    Informix
    Sybase
    LISP
    Ans: LISP

    14. Laser
    Inkjet
    Dotmatirx
    Mouse
    Ans: Mouse

    15. Dir
    Cls
    Csh
    Copy
    Ans: Csh

    16. Bit
    Byte
    Nibble
    Digit
    Ans: Digit

    17. Hard Disk
    Floppy Drive
    CD ROM
    Cache
    Ans: Cache

    18. SQL
    QUEL
    QBE
    ORACLE
    Ans: Oracle

    19. C++
    JAVA
    VC++
    PASCAL
    Ans: PASCAL

    20. Projection Operation
    Selection Operation
    Intersection
    Set Difference Operation
    Ans: Intersection

    21. Which of the following is a universal gate?
    (a) OR
    (b) AND
    (c) XOR
    (d) NOR
    Ans: NOR

    22. The default back end of the VB is
    (a) Oracle
    (b) Sybase
    (c) Informics
    Ans: Sybase

    23. What is meant by Superconductivity?
    Ans: No reistance
    24. Viscosity
    Ans: Friction

    25. What is the Lock Based Protocol used for?
    Ans: Concurrency Control in DBMS.

    Directions for question 25 to 32: Convert the decimal numbers on the left to the required form.

    25. 9's complement of 28
    Ans:71

    26. Binary of 58
    Ans: 111010.

    27. Octal of 359
    Ans: 547

    28. Hexadecimal of 650
    Ans: 28A

    29. BCD of 18
    Ans: 0001 1000

    30. BCD of 34.8
    Ans: 0011 0100.1000

    31. Excess-3 code of 6
    Ans: 1001

    32. Excess-3 code of 9
    Ans: 1100

    33. If Ax + By = 1F16;
    Cx + Dy = 2510.
    Find the value of x and y?

    34. Semaphore is used for
    (a) Synchronization
    (b) Dead-lock avoidence
    (c) box
    (d) none
    Ans: A

    35. For addressing 1 MB memory, the number of address lines required,
    (a) 11
    (b) 16
    (c) 22
    (d) 24
    Ans: B

    36. Which of the following remains in memory temporarily
    (a) Resident portion of COMMAND.COM
    (b) Transient portion of COMMAND.COM
    (c) API
    (d) Disk BIOS
    Ans: B

    37. Pick the odd man out
    (a) IO.SYS
    (b) MSDOS.SYS
    (c) ROM-BIOS
    (d) COMMAND.COM
    Ans: c

    38. OS/2 is a
    (a) Single User OS
    (b) Multi User OS
    (c) Multi Tasking OS
    (d) None of these
    Ans: C

    39. Bootstrap loader program is a program belonging to
    (a) ROM startup software
    (b) ROM extension software
    (c) ROM BIOS software
    (d) ROM Basic software
    Ans: A

    40. The entry of starting cluster of a file is present in
    (a) Boot Parameters
    (b) Directory
    (c) FAT
    (d) Partition Table and master boot program
    Ans: C

    Aptitude Section
    Directions for questions 1-6: Find the correct meaning of the following phrases:-

    1. A man of letters
    2. A man of straw
    3. To be in the air
    4. To bite the dust
    5. Man of few words
    6. Penny wise pound foolish.
    7. Find the reminder when 333666777888999 is divided by 3 or 9 or 11 ?
    8. Which is the biggest perfect square amongst the following:-
    15129, 12348, 23716, 20736
    9. The greatest area of the following
    (a) The radius of circle is 4
    (b) The square of diagonal is 4
    (c) The square of side is 4
    10. The area of the maximum size of the circle described from the 10 square inch square?
    11. In the series 0, 3, 8, 15,__, What is the next number?
    12. X < 0, Y <> 0
    then what is the possibility that the result is always positive?
    Ans: xy

    13. 3 red and 4 blue balls are in a basket. A member of PPTeam is drawing balls from the basket. What is the probablity of getting the 3 red balls simultaneously?

    14. Let ax2 + bx + c = 0
    If the sum of the equal roots is equal to the product of the same roots. Then which of the following hold true?
    (a) a + b = 0
    (b) a = 0
    (c) c = 0
    (d) a + c = 0

    15. A fold density is 19 times greater than the water and for copper it is 9 times. At what ratio you can mix gold and copper to get 15 times denser than water.
    Ans: 3 : 2

    16. Find the value of (1.99)2
    Ans: 3.9601

    17. There is a room with 6' x 8'. A 1' tile is fixed along the 4 walls in one row. How many 1" tiles require to finish the work.
    Ans: 24

    18. 2 persons can finish a job in 8 days. First person alone can finish the work in 24 days. How many days
    does the second person take to finish the job?
    Ans: 12 days 19. A 4" cube is painted in all its faces and then it is cut down into 1" blocks. How many 1" blocks are there even without a single face being painted?
    Ans: 8

    20. A cylinder is inserted in a sphere d/h = 2/3. Find the surface area of the cylinder?
    21. In a car wheel, two spokes cover 15 degree. Then for the entire car, how many spokes are there?
    Ans: 24
    bAns: 105 degrees

    23. The age difference between two brothers is 3 years. After 6 years the ratio between the age is 9:8. What are their ages?
    Ans: 21 and 18

    24. A person's salary is getting reduced by 20%. What percentage should be added to get back his original salary?
    Ans: 25%

    25. Two persons start at the same point, walk in opposite directions with 5 km/hr and 5.5 km/hr respectively. What is the distance separated after 2 and half hrs?
    Ans: 26.25 (approx)

    26. A person starts walking at a speed of 5 km/hr through half the distance, rest of the distance he covers with a speed 4km/hr. Total time of travel is 9 hours. What is the maximum distance he can cover?
    Ans: 40km

    27. Initially two cups of same volume are present with milk filled upto 3/5th and 4/5th of their volumes. Water is then filled. Then two mixtures are mixed. Find the ratio of water to milk in the mixture.
    Ans: 3 : 7

    28. 16 grams of radioactive material decays into 8 grams in 10 years. How long will it take to decay to 1 gram?
    Ans: 70 yrs

    29. In a rectangle the length is increased by of the original length. By what proportion should the width be reduced so that the area will be the same?
    Ans: 33

    30. Find the nth number in the series is 1, -3, 5, -7.___
    Ans: (-1)*(2n-1)

    31. If a square is formed by the diagonal of the square as an edge, what is the ratio between the area?
    Ans: 2

    32. The perimeter of a rhombus is 52 units. One of its diagonal is 24 units. What is its second diagonals length?
    Ans: 10

    33. A cubical rectangular bar has the dimensions with the ratio 5 : 4 : 3. Its volume is 7500. What is the surface area of the bar?
    Ans: 2350

    34. In a class total 34 students, 16 are have a brother, 15 are have sisters, 9 students don't have either brothers or sisters. Find the number of students having both brother and sisters.
    Ans: 6

    35. A batsman scored 18 runs in his 18th innings and that makes his average 18. Find his average upto the 17th innings?
    Ans: 19

    36. 6 women can do 75 units of work in 8 days by working 5 hrs/day. In how many days can 4 women do 30 units of work by working 8 hrs/day?

    37. A persons salary is decreased by steps of 20%, 15% and 10%. What will be the percentage decrease, if the salary is decreased in a single 
    shot?

    38. The ratio of the length : breadth : height of a cuboid is 5 : 4: 3, and the volume is 7500. What will be its surface area?

    39. If the circumference of a circle is 100 units, Then what will the length of the arc described by an angle of 20 degree?

    40. 3 Persons started placementpapers with a capital of Rs.3000. B invest Rs.600 less than A, C invest Rs.300 less than B. Then what is the share amount of B in a profit of Rs.886?

    Directions for 41-50: Which of the following is the correct spelling for the word.

    41. Supercede and Supersede
    42. Recommend and Reccomend
    43. Superitendent and Superitendant
    44. Separate and Seperate
    45. Succeed and Suceed
    46. Coolly and Cooly
    47. Despair and Dispair
    48. Ridiculous and Rediculous
    49. Indespensible and Indepensable
    50. Tranquility or Tranquillity
    C Test

    Directions: For the given sample program give the output of the program.30 Marks

    main()
    {
    int a[]={ 2,4,6,8,10 };
    int i;
    change(a,5);
    for( i = 0; i <= 4; i++)
    printf("\n %d",a[i]);
    }
    change( int *b, int n){
    int i;
    for( i = 0; i < n; i++)
    *(b+i) = *(b+i) + 5;
    }

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.