Globaledge  Placement Paper   Whole Testpaper   -31 Jan 2005

Globaledge  Placement Paper   Whole Testpaper   -31 Jan 2005


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

     GLOBAL EDGE Placement Question Paper 2 2005

    1) main()
    { int arr[]={ 1,2,3,4 };
    int *ptr ;;;;
    ptr++ = arr;
    printf("%d,%d",ptr[2],arr[2]);
    return 0;
    }
    what is the output :

    a> compile time error :multiple termination statements for pointer
    b> lvalue required for ptr
    c> prints 3 3
    d> printd 4 3

    ans b: lvalue required for ptr;

    2) main()
    {
    char s[10];
    scanf ("%s",s);
    printf(s);


    }

    what is the output if input is abcd :

    a> prints abcd
    b> compiler error
    c> prints abcd and 6 junk characters
    d> printd s

    ans a: prints abcd.

    3) main()
    {
    char c = 255;
    printf ("%d",c);
    return 0;
    }

    what is the output

    a> illegal character assignment
    b> prints -1
    c> prints 2
    d> prints 255

    ans b: prints -1.

    4) main()
    {
    int i;
    for (i=7;i<=0;i--)
    printf ("hello\n");

    }

    what is the output

    a> prints hello 7 times
    b> prints hello 8 times
    c> prints hello once
    d> prints nothing

    ans b: prints nothing.

    5) main()
    {
    printf( printf ("world") );

    }

    a> prints world
    b> prints printf ("world")
    c> prints nothing
    d> compiler error

    ans d: compiler error.

    computer concepts

    1) A c source code file can be

    a> compiled only
    b> interpreted only
    c> both compiled and interpreted
    d> nothing

    ans c : both compiled and interpreted

    2) c prigramming approach is

    a> Top down
    b> bottom up
    c> both topdown and bottom up
    d> none of the above

    ans a:top down approach

    3) The access time is less for

    a> hard disk
    b> cache
    c> registers
    d> main memory

    ans c:registers

    4) resolving of external variables in a program is done at

    a>complie time
    b>run time
    c>link time
    4>load time
    ans c: link time.

    5) interrupts inform process about

    a> events external to process asynchronously
    b> events external to process synchronously
    c> both a and b
    d> events internal to a process

    ans a: events external to process asynchronously

    /* C question and answers


    All questions are tested in Turbo C compalier and have not been
    tested in gcc or ( linux platform) */
    ----------------------------------------------------
    1)
    #include<stdio.h>
    main()
    {
    scanf("%d");
    printf();
    }
    which of the following is correct?
    a)compilation error
    b)Run time error
    c)No output
    d)depends on the compiler

    ans : a
    ---------------------------------------------------------
    2)
    #include<stdio.h>
    #define islower(c) ('a'<=(c) && (c)<='z')
    #define toupper(c) (islower(c)?(c)-('a'-'A')c))

    main()
    {
    char *p="i am fine";
    while(*p)
    printf("%c",toupper(*p++));
    }
    a)bcd
    b)AFE
    c)aFe
    d)BCd

    ans : b ( macro substitution 3 times)
    ----------------------------------------------------------
    3)
    #include<stdio.h>
    main()
    {
    200;
    printf("tricky problem");
    }
    a)warning message
    b)compilation error
    c)run time error
    d)none of these

    ans : a
    ------------------------------------------------------------
    4)which is the null statement?
    a) ;
    b) {}
    c) '\0';
    d)all of these

    ans : a
    ------------------------------------------------------------
    5)what is the correct prototype of printf function ?
    a)printf(char *p,...);
    b)printf(const *char *p,...);
    c)printf(const char *p,...);
    d)printf(const *char p,...);

    ans : c
    -----------------------------------------------------------

    /* questions on computer concepts */

    1)which of the following is not a system file?
    a).sys
    b).com
    c).ini
    d)none

    ans : d
    ---------------------------------------------------------------
    2)A magnetic tape is equivalent to which of the following structure?
    a)Graphs
    b)trees
    c)Lists
    d)Dictionaries

    ans : c
    ------------------------------------------------------------
    3)For a linked list implementation which  searching technique is not
    applicable?
    a)linear search
    b)none
    c)quick sort
    d)binary search

    ans : d
    ----------------------------------------------------------------
    4)Encryption and decryption is done in which layer?
    a)DLL
    b)Network layer
    c)transport layer
    d) Presentation layer

    ans : d
    ------------------------------------------------------------
    5)which of the following is not performed by the OS?
    a)cpu shceduling
    b)memory management
    c)Transaction
    d)none

    ans : c

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.