Geometric  Placement Paper   Whole Testpaper   -03 Apr 2008

Geometric  Placement Paper   Whole Testpaper   -03 Apr 2008


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

    GEOMETRIC PAPER ON 4th APRIL 2008

    Paper Pattern

    I Test : General Intelligence
    II test : Technical test
    III test : C-language


    I Test

    Some of the questions what I have I am sending.

    1. 5,5,,13,13,21,21 
    Ans: 29

    2. 0,7,26,63,124, 
    Ans: 215 i.e.n**3-1 rule following

    3. 1,3,5,7, 
    Ans: 9 '1' is not a prime number

    4. If a person walks at 4/5th of his usual spee he reaches 40min late. If  he walks athis usual speed how much time does he travels.
    Ans:160min or 2hr 40min

    5. Two trains A&B start at opposite points 120km at 60kmph. A fly  starting along with train A at 120kmph reaches B then returns back to  touch and continue. By the time two trains meet howmuch distance the fly  would have travelled?
    Ans : By 1hour both trains meet, so the distance travel by fly in 1hr is 120km.

    6.In a class 80% have passed english,70% passed Hindi 10% didnot passed  either. If 144 students passed both. What is the total strength of the class.
    Ans: 240

    7. Find the least number when divided by 7 gives the reminder 6, when  divided by 6 gives reminder 5, when divided by 5 gives reminder 4 and so  on....
    Ans: 419

    8. If a man stands in front of sun what is the first letter of the direction which is left to him:
    Ans: North(N)

    9.A square is to circle what is cube to
    Ans: sphere

    10. (a) Give the synonyms of the following words
    (i) Joy
    (ii) Inert
    (iii) Jolly

    (b) Give the opposites of the following words
    (i) genuine
    (ii) command
    (iii) essential

    11.Find the odd man out in the following sets
    (i) Tiger, Elephant, King Cobra, Dolphin
    (ii) Oasis, Lake, Pool, Valcano
    (iii) Bengali, Karnataka, Mumbai, Kashmir
    (iv) Lapidary, Lancet, Scapel, Surgeon
    (v) Requiem, Dirge, Elegy, Paean

    12.One wordswill begiven find oddman out: Ans:sickle like that
    a) sow b) cut c) d) sickel

    13. I bought a cycle 2days before my birthday and I broke it 3 days after my birthday. The day I broke it is Mar2,1956?

    Directions: The following questions are to be answered on the basis of the above given statement 

    i) When is my birthday?
    Hint: Keep in mind that 1956 was a leap year.
    (ii) What is my age on Mar 4th, 1980?
    (iii) My nephew is born exactly 20years after me. If I turned 20 in 1960,
    what is the nephews age on Feb 28th 1988 ?

    14. Monday Aug25, 96 :
    Hostess: "Mr A, you forgot your umbrella during the party on last friday.
    I expected you to collect it on your visit on wednesday as I plan to leave on this Friday."

    Directions: The following questions are to be answered on the basis of the above given statement 

    (i) when A missed umbrella?
    (ii)When A is supposed to collect it?
    (iii)When K leaves? 
    Hint: These dates i.e. Aug 25 is not exactly given in test, but Iam  giving feel of that question.If you solve this question you can solve it  easily in exam.

    15.What is my father's sons son to my son?
    Ans: cousin brother

    16.On cutting which solid parabola would be generated 
    Ans: cone

    17. Eulers formula: Ans: F+V-E =2; 
    F= faces;V= vertices;E = number of edges 

    17. Newton Rapson method is to find Ans:to find the root of f(x) = 0;

    18. How many tangents can be dran within three circles if they donot lie  within each other
    Ans : 12 But this answer is not there I kept 8 as answer

    19. In language the fortran which is true. A) fortran uses call by value

    20. When a program is compiled what it produces
    Ans: source code to object code

    21. In the following venn diagram shaded region is represented by some question like that I can't draw figure here thats why Iam sendinganswer only
    Ans: (B-A)' i.e. (B-A) whole dash


    22. xy-x+2y = 6 equation is shifted to form equation xy=c what is c?
    Ans : 4

    23.When x is real what is the least value of (x**2-6*x+5)/(x**2+2*x+1)
    Ans:-1/3

    4.When an object like cube or sphere is seen along x,y,z,axes we get the  same. Apart from these suggest another which has similar characteristics?
    Ans: you have to draw the figure Ans: is triangular prism you draw  triangular prism.

    25. When an object is seen from front side we can see two concentric  squares and topview also without any hidden lines. Draw the side view.
    Ans: I know ans but I canot draw.

    SECTION 2-TECHNICAL SECTION
    1. Convert 251 in base 10 to octal (base 8)?

    2. How much information can be stored in 1 byte of a IBM pc compatible?

    3.What is the language used for Artificial Intelligence 
    Ans: lisp

    4. Swap two variables without using temporary variable
    Ans: a= a+b; b= a-b; a= a-b:

    5.Which is not the operating system ?
    Ans: BIOS

    6. What is the optimum number of operations for 2x3 + 3x2 + 5x + 5?

    7. In the fortran language which of the following is true. 
    (i) fortran uses call by value
    (ii) fortran is object oriented
    (iii) fortran allows use of function overloading
    Ans. (i)


    8. When a program is compiled what does it produce?
    Ans: Source code is converted to object code

    9. What is the difference between function overloading and function overriding?

    10. What is the character set used in JAVA 2.0 ?
    Ans: Unicode

    11. A=> Bmeans
    Ans: if A is true B has to be true

    12. A die is thrown twice what is the probability that you get same number
    Ans:11/36.

    SECTION 3 - C TEST 

    1. What is the mistake in the following program segment ?
    f()
    {
    int a;
    void c;
    f2(&c,&a);}

    2. a=0;
    b=(a=0)?2:3;
    a) What will be the value of b and why ?
    b) If in first statement a=0 is replaced by a = -1, b= ?
    c) If in second statement a=0 is replaced by a = -1, b=?

    3. char *a[2];
    int const *p;
    int *const p;
    struct new { int a;int b; *var[5] (struct new)}
    Describe the statements in the above given construct ?

    4. f()

    int a=2;
    f1(a++);
    }
    f1(int c)
    {
    printf("%d", c);
    }
    What is the value of c ?

    5. f1()
    {
    f(3);
    }
    f(int t)
    {
    switch(t);
    {
    case 2: c=3;
    case 3: c=4;
    case 4: c=5;
    case 5: c=6;
    default: c=0;
    }
    What is the value of c?

    6. What is the fallacy in the following program segment ?
    int *f1()
    {
    int a=5;
    return &a;
    }
    f()
    int *b=f1()
    int c=*b;
    }

    7. Give the C language equivalents of the following
    a) Function returning an int pointer
    b) Function pointer returning an int pointer
    c) Function pointer returning an array of integers
    d) Array of function pointer returning an array of integers

    8. Find the fallacy in the following program segment?
    int a;
    short b;
    b=a;

    9. Define function ? Explain arguments in functions ?

    10. How does C pass variables to a function ?

    11. Explain the following program segment.
    f(){
    int *b;
    *b=2;
    }

    12. Explain binary trees and their use ?

    13. Draw the diagram showing the function stack, illustrating the variables that were pushed on the stack at the point when function f2 has been introduced .
    type def struct
    { double x,double y} point; }
    main( int argc, char *arg[3])
    { double a;
    int b,c;
    f1(a,b); }
    f1(double x, int y)
    {point p;
    stack int n;
    f2(p,x,y)
    }

    f2(point p, double angle)
    { int i,j,k,int max;
    }

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.