Future  Placement Paper   General - Other   -1 Jan 1900

Future  Placement Paper   General - Other   -1 Jan 1900


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

     

    Future Soft Sample Test Paper

    1.  S --> AB|AS
       A --> a|aA
       B --> b

      What is the grammer accepted by the above?
      Ans. aa*b

    2. How many address lines are needed to address a 64Kb segment with each register storing upto 512 bytes.
      Ans. 14 address lines

    3.  Find the expression representing the following K-map

      1   1 1
             
        1 1  
      1   1 1
    4.  For the POS form of the expression given below
      _ _ _      
      X.Y.Z + X.Y.Z + X.( Y + Z )

    5. In a computer system the ROM :
      (a) contains boot software
      (b) is permanent
      (c) Both of the above
      (d) None of the above
      Ans. (c)

    6. The binary equivalent of 3B7F is
      Ans. 0011 1011 0111 1111

    7. The register used by the shift reduce passing method is
      Ans. Stack

    8. A microprogram can be defines as to consist of
      Ans. A primitive operation

    9.  Find the output for the following C program
          int array[4][4] = {1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16};
          for (i=2;i<0;i--)
          for (j=2;j<=0;j--)
          printf("%d", arr[i][j]);

    10. Find the output for the following C program
      #include<stdio.h>
      void main()
        {
         int i,x,sum=0;
         int arr[6]=[1,2,3,4,5,6]
         for (i=0;i<4;i++)
         sum+ = func(arr[i]);
         printf("%d", sum);
       }
      func(int x)
         {
           int val,x;
           val = 2;
           return(x+ val++);
        }

    11. Given the following data:
             Process P1 takes 2 seconds
             Process P2 takes 3 seconds
             Process P3 takes 4 seconds
             Process P4 takes 1 second
             Process P5 takes 6 seconds
      Find the average time in case of shortest job first (SJF) scheduling.

    12. Given a string STOCK and a stack of size 4. Which of the following strings cannot be generated using this stack.
        (a)  TSOCK
        (b)  TOSKC
        (c)  STOCK
        (d)  TKOSC
        (e)  None of these

    13. Inversion of a matrix will take which of the following time complexities?
      (a)  O(n)
      (b)  O(n²)
      (c)  O(log n)
      (d)  O(n³)
      (e)  None of these

    14. A drum rotates at 4000 rpm. What is its average access time.

    15.  What range of integral values can be stored using 32 bits?

    16. Where are the following variables stored
         Automatic
         Global
          Static

    17. If a layer 4 transfers data at the rate of 3000 bytes/sec. What will be the size of data block transferred by Layer 2

    18. What is the greatest disadvantage of dynamic RAM over static RAM
      Ans. High Power and need to refresh every 2 ms.

    19. What happens when the CPU gets interrupted?

    20. Find the Postfix of the following string
      (a + b) * ((-d) *f (ab - cd))

    21. E --> E + E| E * E | E/E | E - E| .... then which is correct
        (a) It is ambigous
        (b) It is inherently ambigous
        (c) It is non inherently ambigous
        (d) None of the above

    22. If there are n nodes and K edges in a graph then what is the order of traversing
        Ans. O(n²)

    23. A graph is represented as an adjacency list with n vertices and e edges
      What is its time complexity
      Ans. O(n + e)

    24. An array with address KV[a] had n elements. Which of the following correctly addresses the ith element of the array.
      (a) KV(a) - 2a + 2i
      (b) KV(a) +2i
      (c) KV(a) - 2a
      (d) None of these

    25. Give an example of a primitive instruction in microprocessors.

    26. A computer has 8 bit data bus and 16 bit address line. How many machine cycles will it take to store the contents to a memory location?

    27. Where is a variable defined in a function stores?
        Ans. Process Swappable Area

    28. For the following C progralm
        int d=0;
        for(int i=0;i<31;i++)
        for(int j=0;j<31;j++)
        for(int k=0;k<31;k++)
          if (((i+j+k) % 3)==0)
            d=d+1;
       Find value of d

    29.  e=<e+e> | <e*e> | <(e)> | <id>
      What forms do the expressions created by the above definition fit in
      Ans. All arithematic expressions

    30.  If a set of numbers are in sorted order then which of the following sorting method is best
        Ans. Bubble Sort

    31. A magnetic tape is similar to which of the following structures
        Ans. List

    32. The s/n id 3 dB Find the capacity of the line.

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.