DSQ  Placement Paper   Technical - C & C++   -14 Aug 2004

DSQ  Placement Paper   Technical - C & C++   -14 Aug 2004


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

    DSQ PAPER 

    Techanical paper

    Questions 1 -5 are reference to the followig psedo code
    {
    input m,n,z
    TEST:if ((m+n)/3>5)z=z+1 else z =z-1
    printf m,n,z
    {
    (m-m+1;n=n-3)
    if (m+n+2)>14 then goto test
    print m,n,z
    end
    }
    1. what is the final output of the if the input is 2,14,12 (m,n,z)
    a)1,8,4 b)1,4,8 c)4,8,1 d)8,4,2
    ans=C.

    2. what is the final output if the input is 1,18,2? (m,n,z)
    ans) 5,6,2 i.e ans =c.
    3. How many times is TEST execute ed if the input is 2,14,1?
    ans) twice ans=c.

    4) How many times the TEST exected if the input is 1,18,2?
    ans)four times 
    5) what are the values taken by Z when input being 8,24,1?
    a)only 5 b)only 6 c)neither 5 or 6 d)both 5 and 6
    ans)D.


    6) the function f(x) is defined as follows
    if x=0 then f(x) =1
    if x>0 then if ((x>10)then f(x) =x-10 else f(x) =x+1))
    if x<0 then if (x**2 <100) then f(x) =f(-x+1) else f(x) =f(-(x+1)) 
    6) the above of f(2) +f(-3) is
    ans=8.
    7) the value of f(8)+f(9) is
    ans=20
    8) the value of f(1)+f(2)+f(3).............+f(10) is
    ans=65
    9) the value of f(-10)+f(-9)+f(-8) is 
    a) 33 b)25 c)-27 d)27

    11. 1997 haeadecimal is 
    a)7cb b)7cd c)7cf d)7ca 
    ans-c

    12. the remainder when 9FA (hexa) is divided by 8 is added to the 
    12(to base ten) to get x.then x has the binary opertion 
    ans=1110

    13. the remainder when 1221 (in hexa) is diveded by 17(decimal) in (hexa)is
    ans=0
    14. The binary number 100010011 will the hexa representation
    ans=113

    15. The binary number 10011001 will the octal representation
    ans=463

    16 Find the odd man out
    16 a) Intel b)motorola c)nec d)Ibm
    ans =nec

    17. a)BIt b)byte c)nibble d)field
    ans= field

    18 a)Tree b)Root c)Log d)leaf
    ans=log
    19. a)ROM b)PROM c)EPROM d)EEPROM
    ans=ROM

    20. a)MOVE b)DEL c)COPY d)REN
    ans=DEL
    21. What's the output of the following program
    main()
    {
    int z=3;
    printf("%d %d ",z,main());
    }
    a)prints a value 3 b)prints junk value c)error message d)infinite loop

    22) main() 
    {
    int i=3,j=5;
    while (i--,J--)
    {
    printf("%d %d".i,j);
    }
    }
    The loop will be executed
    a)3 times b)5times c)8times d)infinite times

    23) main()
    {
    int i=3,j=5
    If(i--,j--)
    printf("%d %d ",i,j);
    }
    The output of the program for (i,J)is 
    a)3,5 b)3,4 c)2,4 d)2,5
    ans=B

    24) main()
    {
    int i=3
    printf ("%d %d %d ",++i,i-,i+=5);
    }
    The the out put of the program is
    a)8,8,8 b)4,3,8 c)3,2,7 d)4,4,9
    ans=B

    25) main()
    {
    int times =5;
    int i=3;
    int j=4;
    int k=34;
    i=j+k;
    while(times --)
    {
    i=times
    j=times
    k=times
    }
    printf("%d %d %d " ,i,j,k)
    }
    THe output of the praogram is (i,j,k)
    a)19,9,35 b)38,42,80 c)43,47,85 d)15,14,41 
    ans=C
    26) main()
    {
    int num =32765;
    while (num++);
    printf(" %d ",num)
    }
    what"s the out put ofthe program
    a)prints all the number above 32765 including the number 32765
    b)prints all the number above 32765 excluding the number 32765
    ans=B.

    27) main()
    {
    float k=3.4156
    printf("%f %f ",float(k),c(k))
    }
    The output of the program 
    a) 3.4156 ,3.4156 b)4,5 c)3,4 d)3.45 3.40
    ans=C.

    28) main()
    {
    int bounce =4;
    printf ("total number of bounce =%d",bounce ++);
    }
    The out put of the program is
    ans=D (stoP)

    29) main()
    {
    int number =25;
    char name ='A'
    printf("The addition of the name and the number is %o "name +_number)
    }
    the output of the program is 
    a)compiler error
    b)run time error
    ans= A

    30)

    31) ODBC means
    ans= open data base connectivity
    32) ASCII stands for
    ans= american standard for information interchange 
    33) 
    34) flops stands for 
    ans)floating point operation per second
    35) by superconductivity
    ans)
    36) PERT stands for
    Program evalution and review techniq
    37) IMS is a
    ans) data base system
    38) HTML is a
    ans) Hyper text markup language 
    39) The default backend of visual basic is
    ans)sybase
    40) Client server is based on 
    ans) distribution processing



    44) computer viruses can spread from one system to anther by means of
    a) infected disks b)links to a network
    c)downloaded program from a bulletin boardd)all of the program
    ans)D
    45) A front end processor is usually used in
    ans=multi processing.
    46) A radio active material of mass 16gms loses in 10 years due to
    radiation.How many more years will take for the material to attain a
    mass of of 1gm ?
    ans=80 years
    47) A block of ice floats on water in a beaker as the melts the water
    level n the beaker will remain the same
    ans=Remains same.
    48) if va,vn,vs are velocities of sound in a air ,water ,and steel then
    ans)vs>vn>va
    49) in usual computer arthimetic the value of the integer expression
    22/5*2+8*2/6
    ans= 8.
    50) an operting system is a
    a)file manager b)memory manager
    c)i/o manager d)all of the above
    ans=D.



    1.How many liters of water must be added to 30 liters of alcohol to make a
    solution thatis 25%
    ans:120
    2.How much is 3/7 larger than 20 percent of 2
    ans;1/35
    3.xyz=120,then which of the following cannot be a value of y
    ans:0
    4.a number of subsets of a set s is 128, then s has
    ans:7
    5. xsqrt(0.09)=3 , then x equals
    ans:
    6.perimeter of rectangle is s and the other sideis x, then the other side
    ans:(s-2x)/2 
    7.solution of system of equations y-z=0,x+8y=4,3x+4y=7z is
    ans:x=1,y=1,z=1



    15. f(x,y) =x**2 -y**2 then the value of f(4,(f(1,2) is
    ans =7.
    16. if the radius of the circle is incresed by 6% then its area incresed
    by 
    ans=36%
    17. the average of seven numbers is 2.5 then their product
    asn=17.5
    18. the minimum of (2x+1)**2 + (x+2) is at x =
    ans = (-4/5)
    19. the probability of getting at least in a single through of three
    coins is
    ans=7/8.
    20. atrain covers the distance D beteween two cities in hhours arriving
    2 hours late.what rate would permit to train to arrive on schdule? 
    ans= (D/H-2)
    21. in a single throw of dice ,the chance of throwing a total of 3 is
    ans) 1/216.
    22. a triangle of sides 3,4,5 then its----is
    ans:6
    23. Which of the following is next smaller invalue than--- one half
    ans:2/5
    24. if f(x)=1/x then f(f(f(x))) equals
    ans:1/x
    25. if f(x)=1/x**2 , then f(f(f(x)))
    ans:1/x
    26.if 8x+4y=6 and 4x+5y=7, x+y equl\als 
    ans:1
    27. find the next number in the series 1,2,5,10,17,26
    ans:37
    28,.sqrt(0.16)+cubic root(0.027) equals
    ans:0.7
    29.if a,b>0 and a+b=2 then the max value of ab is 
    ans:1

    30. p and q are positiveintegers with their average 5, find how many
    different values can p take
    ans:9
    31. if 0<x<1 which of the following is the largest
    ans:1/x
    33. If x,y,z are three consecutive natural numbers, which of the following
    numbers should be x+y+z 
    ans:2/3
    34. two persons run a race of 100m. the winner won by (110/11)m and one
    second in time. find the speed of lsoer in met
    ans:9.09
    35. in a group of 15,7 can speak spanish, 8 can speak french and 3 can
    speak neither,. how much of the group can speak both french and spanish
    ans:1/5
    36. which of the following intefgers is the square of an integer for every integer
    ans:a**2+2n+1
    37. which of the following has the largest numberical value
    ans:0.2/0.000001
    38. ifn is odd which of the following statements is true
    ans: 3n+1 is even
    39. which of the following is the prime
    ans:80 

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.