DCI  Placement Paper   Aptitude - Numerical   Not Specified-14 Dec 2009

DCI  Placement Paper   Aptitude - Numerical   Not Specified-14 Dec 2009


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

     

    DOT COM INFOWAY LTD                                                                                         
    Section I - English

    1.  If Judy comes to the party then Sally leaves the party. If Sally leaves then either Christine or Clara ask Philip to dance. If Philip is asked to dance by either Christine or Clara and Sally leaves the party, Philip accepts. If Philip is asked to dance by either Christine or Clara and Sally does not leave the  party, Philip does not accept. If Sally does not leave the party, which of the following statements can be logically deduced from the information above?

    A: Clara asks Philip to dance.B: Judy does not come to the party.C. Philip dances with either Christine or Clara.D: Philip leaves the party.E: Christine asks Philip to dance.  
    2) How will you code 'MODERN' if FLOWER is coded as RFELWO?
     (a) ROMNDE   (b) NMROED  (c) NMORED  (d) NMRODE
    3) Circle the letter on the left which corresponds to the correctly spelled word.                                           
    (a)  humorus   (b)  humourous  (c) humorous  (d) humouros
    4)  ?A man shows his friend a woman sitting in a park and says that she the daughter of my grandmother's only son.  What is the relation between the two?
                  (a)  Daughter     (b) Mother    (c) Wife   (d) Sister
    5) LK : RQ : : TS : ____
    (a) YZ  (b) ZY  (c) ST  (d) UV
    6) How many meaningful words can be made from the letters AEHT, using each letter only once?
    (a) None  (b) One  (c) Two  (d) Three  (e) More than three 
    7) If 'SUCCESS' is coded as TVDDFTT. How is 'FAILURE' coded?
    (a)  HYTRESD   (b) GBJMVSF   (c) KHGBYTD   (d) KLMVCXA
    8)  If it is possible to make a meaningful word from the second, the third, the tenth and the eleventh letters of the word PASSIONATELY using each letter only once, second letter of that word is your  answer. If no such word can be formed your answer is X and if more than one word can be formed your answer is Y.
     (a) A      (b) E     (c) L     (d) X    (e) Y
    9) If 'WHD' is decoded as 'TEA'. How will 'WUXH' be decoded?
    (a)  BEAM   (b) DATE   (c) TRUE   (d) SOUL
    10)  AM, BN, _____, DP
    (a) EO    (b) OC   (C) CO   (d) DO
    11)  ?Pick out the word with incorrect spellings in each case
    ?(a) adversary   (b) aetiology   (c) aeronautics   (d) affronted
    12) ?He was very scared of his father and therefore tried to ________ himself
    ?(a) sire    (b) soliloquize   (c) shrug     (d) skulk
    13)  ?How many such pairs of letters are there in the word KNIGHT, each of which has as many letters between them in the word as they have in the English alphabet??
    a) None   (b) One  (c) Two  (d) Three  (e) More than three
    14)  ?Pointing to a photograph Nikita said ?She is the only grand daughter of my grandmother's daughter'. How is the girl in photograph related to Nikita?
    (a) Sister     (b) Niece/ daughter    (c) Aunt    (d) Cannot be determined    (e) None of these
    15)  Which word does not have a similar meaning to  energize
     (a) rejuvenate     (b) strengthen     (c) enervate       (d) uplift
    Section II - Aptitude

    1)  Which element will be fifth to the right of ninth from the right end if all the numbers are removed from the above arrangement?            
     ?5 D G E « 7 9 $ F 1 6 R % L I A J 3 B # 4 @ K P 8 U M 2
    (a) K     (b) @    (c) P   (d) #    (e) None of these
    2)   "ART" is coded as 39. Find the code for "BOX"?
    (a) 41    (b) 40    (c) 42    (d) None of these    
    3)   100, 64, 36,______
              (a) 16      (b) 25     (c) 22   (d)  14
    4) In a row of children facing north Manish is fourth to the left of Suresh who is tenth from the left end.
          Nisha is second to the right of Suresh and eighth from the right end of the row. Total how many  
          children are there in the row?                                             
    (a) 19      (b) 20    (c) 21    (d) 18    (e) None of these   
    5)    34 : 12 : : 92 : ?
          (a)  85     (b) 26    (c) 68    (d) 72   (e) 44
    6)  Eight executives J, K, L, M, N, O, P, and Q are sitting around a circular table for a meeting. J is second to the right of P who is third to the right of K. M is second to the left of O who sits between P and J, L  is not a neighbor of K or N.? Which of the following is the correct position of N?                            
    (a) Second to the right of K    (b) To the immediate left of K   (c) To the immediate right of M (d) To the immediate right of K  (e) None of these
    7)  If 768123 stands for 'PRINCE', then 6823 stands for ?
         (a) NICE  (b) RICE  (c) PRIN  (d) CINE
    8)  If '25 - 12 - 2' is decoded as 'BOY', then ' 8 - 12 - 13' is decoded as?
         (a) BAY    (b) SON    (c) YAK    (d) MOM
    9) If 'JUMBLE' is coded as JMLUBE. How will you code 'ANALYST'?       
    (a) AAYTNLS  (b) YATALNS  ( c ) STANAYL    (d) LSNTAYA
    10)  3F, 6G, 11I, 18L, ?
            (a) 25P   (b) 27Q  (c) 27P  (d) 21O
    Instructions:  
    The table above shows the unit sales of the TT950 motorcycle in six European countries over a six month period. These motorcycles are imported into each country by a main dealer. Use this information to answer the following questions.                

    Country

    January

    February

    March

    April

    May

    June

    Total

    Germany

    20

    40

    30

    40

    50

    50

    230

    UK

    40

    40

    20

    50

    40

    40

    230

    France

    30

    30

    20

    30

    40

    30

    180

    Belgium

    10

    10

    20

    10

    10

    10

    70

    Spain

    30

    30

    30

    30

    20

    30

    170

    Italy

    20

    20

    30

    20

    10

    20

    120

    Total

    150

    170

    150

    180

    170

    180

    1000

    11)  Which month showed the biggest increase in total sales from the previous month?
           (a)  Feb   (b) Mar   (c)  Apr    (d) May  (e) June     
    12)  What percentage of the monthly total was sold to the biggest importer in March?                        
    (a) 20.0   (b) 23.0   (c) 36.5  (d) 51.0  (e) 15.1  
    13)  What percentage of total imports is accounted for by three smallest importers?
    (a)  37.1     (b) 14.0    ( c ) 40.0    (d) 34.0     (e) 3

    ANSWERS
    English:

    1.  b
    2.  b
    3.  c
    4.  d
    5.  b
    6.  e
    7.  b
    8.  e
    9.  c
    10.   c
    11.   b
    12.   c
    13.   c
    14.   b
    15.   c

    Aptitude:

    1.  a
    2.  a
    3.  a
    4.  a
    5.  d
    6.  d
    7.  b
    8.  b
    9.  a
    10.   c
    11.   c
    12.   a
    13.   e

     

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.